Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Instalacja Windows 7 na Windows Vista
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Instalacja Windows 7 na Windows Vista  (Przeczytany 1499 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ewe
Użytkownik

Reputacja: -5 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 16.11.2010, 16:42:30 »

Dostałem do "serwisowania" laptopa z uszkodzonym Windows Vista, z zastrzeżeniem że mam na nim zainstalować Windows 7 OEM zastępując wcześniejszy OS.
Usterka Visty polega na tym, że przy włączaniu pojawia się błąd winload, a sam system chce dysku instalacyjnego by błąd naprawić. Czy mogę po prostu włożyć płytę z siódemką, a tam będzie opcja formatowania? Jeśli nie, to czy mogę użyć jakieś bootowalnej płyty Linuksowej? Mam już wypalonego Ophrack'a.

Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 16.11.2010, 17:15:20 »

Do tej pory żadna Vista nie sprawiała problemów przy instalce 7. Instalator jest bardziej user friendly niż przy XP (nie wiem, jak wygląda w Viście). Także spokojnie powinno się sformatować.
Będzie też opcja upgrade'u systemu, ale nie polecam, jeżeli Vista jest uszkodzona, bo po upgradzie to uszkodzenie może zostać zachowane.

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 16.11.2010, 17:51:09 »

Włóż mu najlepiej płytę z 7, w BIOS ustaw na bootowanie z dysku, sformatuj partycję systemową i wgraj 7. Żadnych komplikacji nie będzie, a nawet jeżeli, to 7 się instaluję z 20 minut.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Instalacja Windows 7 na Windows Vista
Skocz do: