Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Portret kobiety  (Przeczytany 1913 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
OzIeM2000
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 15.07.2010, 15:35:08 »

Witam otóż mam problem. Mam 2 programy graficzne [ Gimp2.6.9 oraz PhotoShop 7.0CE ( wedłóg mnie naj. wersja )],
lecz nie potrafie namalować na żadnym z nich takiego czegoś ( z innego zdjęcia )

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/drawing/create-a-painting-from-a-portrait-photograph.html

Tu jest opisane w języku angielskim jak namalować kobietę BEZ SMUŻU, a efekt jest naprawde piękny.

Chciałbym aby ktoś przetłumaczył to na język polski ( translator słabo tłumaczy ... ), oraz na gimpa pojęcia itd.

I jakby coś to jeszcze bym o wideo tutorial prosił bo nie do końca wszystko rozumiem.
Z góry thx  Uśmiech 2

davlasq
Moderator

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 15.07.2010, 15:54:04 »

No wiesz... trzeba umieć rysować. Jak nie masz talentu, to prawdopodobnie nigdy tak nie namalujesz. Najpierw ćwicz ołówkiem na kartce, potem na kompie. No i zaopatrz się w tablet, myszką Ci tak nie wyjdzie. Jak będziesz dużo ćwiczył, to może za parę lub paręnaście miesięcy Ci wyjdzie. No chyba, że już malujesz na tablecie jakiś czas, to po prostu próbuj Mrugnięcie

Projektujesz strony i chcesz się dowiedzieć, w jaki sposób są one realizowane? Zapraszam na mojego bloga o webdevie i nie tylko!
OzIeM2000
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 15.07.2010, 16:08:11 »

Długopisem na lekcjach fajnie rysuje super, wygląda świetnie ( bez kolorów )  moze dam fotke mojej pracy kiedys ale na kompie nie potrafie tak smóżować, nakładać kolorów, żeby to realistycznie wygladało

Dropson
Użytkownik

Reputacja: -9 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Dropson

« Odpowiedz #3 : 15.07.2010, 17:42:57 »

Długopisem na lekcjach fajnie rysuje super, wygląda świetnie ( bez kolorów )  moze dam fotke mojej pracy kiedys ale na kompie nie potrafie tak smóżować, nakładać kolorów, żeby to realistycznie wygladało

Ja mam to samo, ponoć smużowanie najlepiej wychodzi kiedy podczas niego delikatnie przyciskamy tablet.
OzIeM2000
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 15.07.2010, 17:57:03 »

"  ponoć smużowanie najlepiej wychodzi kiedy podczas niego delikatnie przyciskamy tablet. "
Trzeba jeszcze miec ten tablet  Mrugnięcie

PS

Jest ktos w stanie zrobic to o co proszę Co?  Buzia na kłódkę

davlasq
Moderator

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 15.07.2010, 18:06:03 »

Trzeba jeszcze miec ten tablet  Mrugnięcie
Nie licz, że myszką takie coś narysujesz.

Projektujesz strony i chcesz się dowiedzieć, w jaki sposób są one realizowane? Zapraszam na mojego bloga o webdevie i nie tylko!
OzIeM2000
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 15.07.2010, 19:08:55 »

Czemu nie xD
Wystarczy się troche pomęczyć

davlasq
Moderator

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 15.07.2010, 19:27:34 »

Tak, trochę...
Chyba "bardzo trochę".

Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 15.07.2010, 20:38:07 »

No wiesz... trzeba umieć rysować. Jak nie masz talentu, to prawdopodobnie nigdy tak nie namalujesz. Najpierw ćwicz ołówkiem na kartce, potem na kompie. No i zaopatrz się w tablet, myszką Ci tak nie wyjdzie. Jak będziesz dużo ćwiczył, to może za parę lub paręnaście miesięcy Ci wyjdzie. No chyba, że już malujesz na tablecie jakiś czas, to po prostu próbuj Mrugnięcie

Bredzisz, że myszką nie wyjdzie, bo widziałem już takie prace robione myszką, w tym niektóre mychy miały jeszcze kulkę, że bania mała.

Topic: Smużu jako tako tutaj niema, chodzi o to, że dosyć dużo razy przemieszał kolory.
Czerwony | Niebieski, załóżmy jest. Lekka czerwień na niebieski, lekki niebieski na czerwień, i tak ciągle, aż będzie gładkie przejście.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Portret kobiety
Skocz do: