Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Użytkownik miesiąca  (Przeczytany 23315 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #84 : 18.07.2010, 13:00:45 »

Ogólnie w profilu byłoby miejsce tylko na 3 odznaczenia - bitwy, konkursy, wyróżnienia. Póki ktoś nie bierze udziału, w tych miejscach widniałby jakiś szary znaczek, ale już od pierwszego zwycięstwa, w danej kategorii zaczyna się pokazywać dane odznaczenie, które morfuje w coraz ładniejsze w miarę zwiększania ilości zwycięstw.

No dobra, ale zapamiętaj, że ktoś w końcu wyrwie 6 wyróżnień, i co wtedy, trzeba będzie doklejać następne drewno obok tych 3 standardowych, wg mnie to nie jest najlepszy pomysł. Najlepiej by było luźne okienko takie jak w "więcej uśmieszków", i jeśli ktoś nie wygrał by żadnej bitwy, żadnego konkursu, i nie zdobył żadnego wyróżnienia, wyświetlał by się napis "Brak odznaczeń".

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #85 : 18.07.2010, 13:11:00 »

No dobra, ale zapamiętaj, że ktoś w końcu wyrwie 6 wyróżnień, i co wtedy

Pomijając fakt, że nikt nie wyrwie sześciu wyróżnień, a przynajmniej nie za mojej kadencji, kiedy staram się wyróżniać różne osoby, a odznaczania tych samych osób unikam jak ognia, to po prostu przy sześciu, siedmiu i ośmiu wyróżnieniach pozostawałoby te ostatnie, najlepsze odznaczenie.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #86 : 18.07.2010, 13:17:41 »

W takim razie, jak uważasz.  Mrugnięcie Jednak dobrze by było, żeby inni też wypowiedzieli by swoje zdanie na ten temat.

Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #87 : 18.07.2010, 14:49:13 »

To wzrastanie statusu nagród już pisałem, ale ogólnikowo raczej to potraktowałem. Twój pomysł Insekt jest lepiej dopracowany, chociaż myślę, żeby najpierw dokładnie ustalić za co ów odznaczenia mogłyby być. Sądzę, że takie odznaczenia jak np. "pomocnik", za udzielanie dużej ilości pomocnych porad też byłyby ciekawe, więc chyba jednak lepiej jedno okno, w którym byłoby to wszystko posegregowane.

BFM:  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
BWL:  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
SoTW: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
SC:   _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Pozostałe: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Gdzie "_" to miejsce na puchar. To ciągłe awansowanie pucharu jednego może też być mylne, bo nie pokaże, że dany użytkownik przegrał kilka razy. Według mnie lepiej, aby było "Brąz, Srebro, Złoto". Za wyjątkowe dokonania (praca tygodnia np.) te "supergimpuje", zaś drewienka za jakieś pomniejsze pomoce, typu dużo kreatywnych komentarzy, pomocy, czynnego udziału w życie forum, bądź zamieszczania wyjątkowo dobrych prac.

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #88 : 18.07.2010, 17:53:37 »

Tylko że kogo obchodzą przegrani. Nikt nie mówi o przegranych.

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #89 : 18.07.2010, 17:58:55 »

Ale 3 miejsce w czymś, to wcale nie jest przegrana. Jeżeli zrobić te awanse, to wygrane bitwy, które reprezentowały niski poziom, będą nabijać nagrody i po niedługim czasie będziemy mieli armię pro grafików z samym złotem.

Gacko
Emeryt

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #90 : 18.07.2010, 18:23:47 »

Jak tak czytam, to sami musimy forum pomóc podnieść poziom (mimo że sam jestem gdzieś na granicy 0 Język).
Na pewno w krótkim czasie nie zrobimy takiego prestiżowego forum z poziomem równającym się gdzieś jak na CGSociety, ale żeby nie było na co "narzekać" w pewnym stopniu.
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #91 : 18.07.2010, 18:25:39 »

Jak tak czytam, to sami musimy forum pomóc podnieść poziom (mimo że sam jestem gdzieś na granicy 0 Język).
Na pewno w krótkim czasie nie zrobimy takiego prestiżowego forum z poziomem równającym się gdzieś jak na CGSociety, ale żeby nie było na co "narzekać" w pewnym stopniu.

Powoli się przygotowujemy do tego, poziom forum delikatnie wzrasta dzięki grupce użytkowników, ale brakuje temu forum reklamy.

Gacko
Emeryt

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #92 : 18.07.2010, 18:38:51 »

Cóż, co ciekawsze newsy ze świata Inkscape i GIMPa mogę wrzucać na forum max3d dodając odnośnik do pełnej treści wiadomości na forum gimpuj.info Mrugnięcie Mamy jeszcze wykop.pl ale nt tego się nie wypowiem, bo prawie wcale tam nie zaglądam.
INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #93 : 19.07.2010, 20:59:54 »

Ale 3 miejsce w czymś, to wcale nie jest przegrana. Jeżeli zrobić te awanse, to wygrane bitwy, które reprezentowały niski poziom, będą nabijać nagrody i po niedługim czasie będziemy mieli armię pro grafików z samym złotem.

No, toż tłumaczę, że w przypadku bitw nagroda o jeden poziom podnosiłaby się dopiero co 5 wygranych.

Cloud
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #94 : 19.07.2010, 21:07:52 »

Jestem jak najbardziej za rozwiązaniem Insa. Bardzo dobrze przemyślane. Co prawda wyjdzie w ten sposób więcej ikon do zrobienia, ale to przecież frajda, więc nie ma problemu :p.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #95 : 19.07.2010, 21:55:23 »

Oficjalnie mnie tu nie ma, praktycznie zresztą też, ale udało mi się dostać do internetu, więc skorzystam z okazji. I tak jak Cloud, myślę, że pomysł INSEKTa jest najlepszy. Powodów przynajmniej na razie nie wymienię, nie mam obecnie do tego głowy (pół minuty temu, w trakcie pisania, leżąc na łóżku rąbnąłem głową w otworzone okno, auuuć).
Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #96 : 19.07.2010, 22:45:13 »

Hmmmm, jedna rzecz, INSEKT wspomniał że zdobycie 6 wyróżnień jest nie możliwe (przynajmniej za jego kadencji), ale kiedyś w przyszłości gdyby no wiecie, ktoś w końcu tyle zdobył, to po najechaniu na medal "Super Gimpuj" (Oznaczający 5 wyróżnień) pojawiła by się liczba 6 ma się rozumieć? To samo powinno tyczyć się bitw i konkursów.

Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #97 : 19.07.2010, 22:56:47 »

Najzwyklejsze MousOnOver, więc pokaże się każda zadana liczba, choć grafika będzie z pewnego przedziału.

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Użytkownik miesiąca
Skocz do: