Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Użytkownik miesiąca  (Przeczytany 23365 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #70 : 17.07.2010, 00:48:57 »

To już umiejscowienie tego mamy, bardzo dobra idea, Bizzar Chichot Swoją drogą, fajny podpis Chichot

Sama szafka z nagrodami mogłaby się otwierać tak, jak panel z [więcej ikon], zaś po najechaniu na każdą nagrodę wyświetlałby się napis za co.

lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #71 : 17.07.2010, 13:02:10 »

deviantart mi się kojarzy. Bez decyzji adminów nic nie zrobię, bo się jeszcze rozmyślą, a rozmiary styl itp jest potrzebne Uśmiech

Gacko
Emeryt

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #72 : 17.07.2010, 13:14:38 »

Jeżeli jesteśmy przy zmianach forum, pomysł Bizzara jest fajny. Zmiana Theme na coś poważniejszego też by się przydało. Moje propozycje:

1. www.gimpuj.info pomału zatraca swoją nazwę. Na forum pojawiły się wątki o Inkscape, który zdobywa coraz szersze grono. Coraz częściej zdarza mi się widywać mixy a'la wektory+bitmapa+3D w różnych, mało znanych na tym forum open-source'owych programach, jak bodajże Terragen.

2. Usunąć dział Pomocna dłoń, albo przerobić je na "Wyjątkowe problemy" - gdzie będą zgłaszane tylko te nietypowe. A te co widzimy, jakie zadaje przeciętny n00b, to będzie do tego wątek specjalny typu "Problemy i wątpliwości", gdzie będzie można powielać pytania, ale z regułą typu, żeby nie pisać, że dany wątek już istnieje, żeby zobaczyć w FAQ i nie przeklinać itp Język Kto chce to odpowie, a jak będzie chciał zrobić coś co wspomniałem wcześniej - to lepiej niech nie pisze.
Ewentualnie zrobić dział opensource 3D - Wings, Blender, Terragen. Znajdzie się parę osób, które mogą tam pomóc, a i może przybędzie nowych (oraz doświadczonych w tej sprawie) użytkowników.

3. Dział - zlecenia i prośby. Z prośbami - zachęcać usera by coś sam wykminił, bo na większość (przeglądając) rzadko kiedy są konkretne odpowiedzi. Do poważnych zleceń - symboliczne opłaty na utrzymanie forum. Pewnie mało tego będzie, ale grosz po groszu i jakoś to będzie. Mamy jeszcze reklamy...

4. Newsy - proponuję rozszerzyć to poza ramy GIMPa i Inkscape. Niech będzie do tego specjalny wątek, gdzie autorzy newsów będą je dodawać, a co ciekawsze - polecą na stronę główna.

5. Ekipa - przeglądając forum spotykam się tylko z charakterystycznymi nickami. Nie widać aż takiego przypływu świeżej krwi. Pewne osoby niech zajmą stanowiska na pewne, nowe działy.

6. Rozpowszechnianie forum! Chichot

No to się rozpisałem. Mam nadzieję, że jest w miarę zrozumiale i jasno przedstawione. Widziałem, że niekiedy w w wypowiedziach były posty ogóle w sprawie gimpuj.info, to te 3 grosze dorzuciłem Język
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #73 : 17.07.2010, 13:37:47 »

Dużo natworzyliście, a więc dość ogólnikowo obejrzałem.
1. No mamy dział Inkscape, ale jakoś nie odczuwam poszerzenia jego grona. Być może to dlatego, że patrzę na forum, nie na galerie. Raczej bym typował rozwój Digital Painting. Niesłabnącym zainteresowaniem cieszy się za to dział sygnatur.
2.
gdzie będzie można powielać pytania, ale z regułą typu, żeby nie pisać, że dany wątek już istnieje, żeby zobaczyć w FAQ i nie przeklinać itp

Myślisz, że ta reguła nie obowiązuje już dzisiaj?Uśmiech Choć z wyciąganiem z Pomocnej Dłoni ciekawszych tematów, to dobry pomysł, można by dodać taki poddział i przenosić tam takie problemy z rozwiązaniami. Oczywiście kryterium, jaki problem by się nadawał, a jaki nie, to niestety "wyższa szkoła jazdy".

3.
Do poważnych zleceń - symboliczne opłaty na utrzymanie forum.

To by miało sens, gdyby te zlecenia były zawsze wykonane. A co wpłat na forum, to mocno zahacza o Cakpra.

4.
Newsy - proponuję rozszerzyć to poza ramy GIMPa i Inkscape

HP wystarczy.

5.
Nie widać aż takiego przypływu świeżej krwi. Pewne osoby niech zajmą stanowiska na pewne, nowe działy.

Nie awansujemy ludzi, którzy mają po 2 posty. Trzeba jednak trochę na forum pobyć. Kadra forum zmienia się co jakiś czas.

6.

Do Ziomosława: Możemy robić sobie nadzieję, że ów skrypt powstanie?Chichot

Wybacz, ale straciłem wątek - jaki skrypt? Jak na razie próbuje skończyć ten mój do bitw.
agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #74 : 17.07.2010, 13:40:08 »

A co powiedzielibyście na wprowadzenie Teamów?

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #75 : 17.07.2010, 13:47:51 »

"Nie".
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #76 : 17.07.2010, 13:51:12 »

Dużo natworzyliście, a więc dość ogólnikowo obejrzałem.
Do Ziomosława: Możemy robić sobie nadzieję, że ów skrypt powstanie?Chichot

Wybacz, ale straciłem wątek - jaki skrypt? Jak na razie próbuje skończyć ten mój do bitw.

Okienko z podpisem nagród  pod avatarem. Szafeczka na nagrody Chichot

Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #77 : 17.07.2010, 15:36:20 »

A na czym owe teamy miały by polegać?

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #78 : 17.07.2010, 17:07:19 »

A na czym owe teamy miały by polegać?

Wystarczy już tego tematu, to nie jest nic nowego.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #79 : 18.07.2010, 12:40:06 »

Jak zaradzić wielkiej ilości odznaczeń? Ja bym to rozwiązał w taki sposób: podział na bitwy, konkursy i wyróżnienia/praca tygodnia. Do każdego inne trofeum stopniowo zmieniające się: drewno > brąz > srebro > złoto > super kolory gimpuj - coś w ten deseń. Zmieniały by się z drewna na brąz i tak dalej np. co 5 wygranych bitew, co 3 wygrane konkursy, oraz z każdym jednym wyróżnieniem.

I było by krótko, zwięźle, z małą powierzchnią zajmowanego miejsca, a przy tym mówiłoby bardzo dużo o osiągnięciach użytkownika.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #80 : 18.07.2010, 12:48:37 »

Czyli jeśli ktoś wygrał by 50 bitew, to w swoim profilu miał by 2 medale o jakiś wymyślonych kolorach Super Gimpuj?
Fajnie by było zrobić tak, aby po najechaniu na obrazek medalu, wyświetlało się za co jest to odznaczenie, czyli po np najechaniu na drewniany "0-5 wygranych bitew", po najechaniu na brązowy "5-10 wygranych bitew", dalej na srebrnym "10-15, potem złotym "15-20", i na Super Gimpuj "25". Oczywiście ten przykład dotyczy tylko bitew, przy wyróżnieniach i konkursach było by inaczej.

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #81 : 18.07.2010, 12:53:45 »

Czyli jeśli ktoś wygrał by 50 bitew, to w swoim profilu miał by 2 medale o jakiś wymyślonych kolorach?
Fajnie by było zrobić tak, aby po najechaniu na obrazek medalu, wyświetlało się za co jest to odznaczenie, czyli po np najechaniu na drewniany "0-5 wygranych bitew", po najechaniu na brązowy "5-10 wygranych bitew"...

Nie. Załóżmy bitwy zmieniają się co 5, czyli 0-brak, 1-5-drewno, 6-10-brąz, 11-15-srebro, czyli mając 10 wygranych bitw użytkownik miałby w profilu tylko brązowy medal. I po najechaniu na niego byłaby liczba 10.

Ogólnie w profilu byłoby miejsce tylko na 3 odznaczenia - bitwy, konkursy, wyróżnienia. Póki ktoś nie bierze udziału, w tych miejscach widniałby jakiś szary znaczek, ale już od pierwszego zwycięstwa, w danej kategorii zaczyna się pokazywać dane odznaczenie, które morfuje w coraz ładniejsze w miarę zwiększania ilości zwycięstw.

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #82 : 18.07.2010, 12:55:49 »

No dobra, ale jakby wygrał załóżmy 9, to też pojawiało by się 10?

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #83 : 18.07.2010, 12:57:01 »

No dobra, ale jakby wygrał znużmy 9, to też pojawiało by się 10?

Nie. Po najechaniu pokazuje się właściwa liczba. A odznaczenie widnieje odpowiadające tej liczbie.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Użytkownik miesiąca
Skocz do: