Electric_
Użytkownik
Reputacja: 0
Licencja: Copyright
human o_0
|
 |
« : 07.07.2010, 18:59:01 » |
|
W tym temacie będę dodawać bardzo rzadko robione przez użytkowników paski ładowania. Chcę was choć trochę tym zarazić bo to bardzo fajne  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adamos
Użytkownik
Reputacja: 1
JID: theadam0s(znaczek o nazwie m-a-ł-p-a)jabbim.pl
|
 |
« Odpowiedz #1 : 07.07.2010, 19:08:41 » |
|
No i nareszcie jakaś kreatywność wykazana na tym forum. Może to będzie następny temat Superturnieju? A co do paska - sam wygląd mi się podoba, jednak musiałbyś jeszcze trochę poprawić kolory. No i umiejscowienie napisu. Oby tak dalej i następne paski były coraz ciekawsze!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ReX™
Użytkownik
Reputacja: -6
*O*
|
 |
« Odpowiedz #2 : 07.07.2010, 19:09:57 » |
|
Mogłeś zrobić temat Różności od Electrica_ albo co D: Słaba jakość. JPG? Mało się wysiliłeś. 1.Zaznaczenie prostokątne. 2.Gradient o jakimś kolorze dwuliniowy ze środka zaznaczenia. 3.Na nowej warstwie kolorki 2 na kryciu kolor lub pokrywanie. 4.Łączysz wszystko poza tłem. 5.Duplikujesz. 6.Rozmycie gaussa. 7.Duplikujesz rozmycie i usuwasz prawą stronę. Mi się nie podoba, a najbardziej, jak już pisałem, względem jakości obrazka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik
human o_0
|
 |
« Odpowiedz #3 : 07.07.2010, 19:14:14 » |
|
No i nareszcie jakaś kreatywność wykazana na tym forum. Może to będzie następny temat Superturnieju? A co do paska - sam wygląd mi się podoba, jednak musiałbyś jeszcze trochę poprawić kolory. No i umiejscowienie napisu. Oby tak dalej!
Napis jest tak wstawiony dlatego, bo gdyby to było w czasie ładowania gry to tekst poruszałby się razem z ładowaniem  Mogłeś zrobić temat Różności od Electrica_ albo co D: Słaba jakość. JPG? Mało się wysiliłeś. 1.Zaznaczenie prostokątne. 2.Gradient o jakimś kolorze dwuliniowy ze środka zaznaczenia. 3.Na nowej warstwie kolorki 2 na kryciu kolor lub pokrywanie. 4.Łączysz wszystko poza tłem. 5.Duplikujesz. 6.Rozmycie gaussa. 7.Duplikujesz rozmycie i usuwasz prawą stronę. Mi się nie podoba, a najbardziej, jak już pisałem, względem jakości obrazka.
Po co tak to skomplikowałeś? Wystarczy trochę pobawić się fraktalami a potem gradient itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adamos
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : 07.07.2010, 19:18:42 » |
|
No i nareszcie jakaś kreatywność wykazana na tym forum. Może to będzie następny temat Superturnieju? A co do paska - sam wygląd mi się podoba, jednak musiałbyś jeszcze trochę poprawić kolory. No i umiejscowienie napisu. Oby tak dalej!
Napis jest tak wstawiony dlatego, bo gdyby to było w czasie ładowania gry to tekst poruszałby się razem z ładowaniem  Wiem o tym, domyśliłem się już dawno  Chodzi o to, że naprawdę niezbyt to wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik
human o_0
|
 |
« Odpowiedz #5 : 07.07.2010, 20:03:51 » |
|
Napis jest tak wstawiony dlatego, bo gdyby to było w czasie ładowania gry to tekst poruszałby się razem z ładowaniem  Wiem o tym, domyśliłem się już dawno  Chodzi o to, że naprawdę niezbyt to wygląda. O co Ci chodzi bo nie kumam? :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adamos
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : 07.07.2010, 20:26:33 » |
|
Chodzi o to, że to: w czasie ładowania gry to tekst poruszałby się razem z ładowaniem nie jest najlepszym pomysłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik
human o_0
|
 |
« Odpowiedz #7 : 07.07.2010, 22:54:13 » |
|
Kolejna  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adamos
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : 07.07.2010, 23:25:50 » |
|
To jakby ta sama seria... Zmieniasz tylko tło, napis, i to wszystko. Nie patrząc na to, wykonanie też nie powala. Spróbuj... zrobić to oryginalniej  PS: Mnie też tym zaraziłeś ;P http://www.gimpuj.info/index.php/topic,35906.new.html#new
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik
human o_0
|
 |
« Odpowiedz #9 : 08.07.2010, 23:48:48 » |
|
Następna  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Typhon
Użytkownik
Reputacja: 20
|
 |
« Odpowiedz #10 : 09.07.2010, 00:26:21 » |
|
Ten już tak na chama robiony, nieciekawy, bez pomysłu. Przysiedź dłużej nad jednym, zamiast robić takie w pięć minut, bo niedługo zaczniesz na masę jechać, a nie na jakość 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik
human o_0
|
 |
« Odpowiedz #11 : 09.07.2010, 09:30:57 » |
|
A skąd wiesz ile ja robiłem ten paseczek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Johnykalesony
Użytkownik
Licencja: CC-NC-BY-SA
<jakiśwyjątkowomądrytekst>
|
 |
« Odpowiedz #12 : 09.07.2010, 11:48:24 » |
|
Kolejna   To jest genialne, jeszcze jakby byłam tutaj jakaś ładna, dynamiczna animacja to by było super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik
human o_0
|
 |
« Odpowiedz #13 : 09.07.2010, 11:51:51 » |
|
To zrób  ja nie jestem w tym dobry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GaL
Użytkownik
Ziomble murhaczą świertogliście o zmroku.
|
 |
« Odpowiedz #14 : 09.07.2010, 15:27:31 » |
|
Za najciekawszą z tych prac uważam pierwszą. Mały i dyskretny pasek ładowania, taki wg. mnie powinien być. Cyfry przesuwające się wraz z postępem nie są złym pomysłem, jednak bez nich także było by ciekawie. Ew. napis mniejszy i umieszczony pod paskiem. Sam gradient na pasku wg. mnie świetny  . W drugiej pracy okręgi wydają mi się za duże. Napis zbędny. Trzecia najsłabsza ze wszystkich. Naprawdę sprawia wrażenie robionej na szybko. Rozmazane krawędzie paska są ok, tylko on sam nieco za duży. Ogółem prace na poziomie  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
 Good Night and Good Luck
|
|
|
Typhon
Użytkownik
Reputacja: 20
|
 |
« Odpowiedz #15 : 09.07.2010, 22:09:48 » |
|
A skąd wiesz ile ja robiłem ten paseczek?
Mi to wygląda na 10 min roboty. Wkleić zdjęcie drewna, odpowiednio je zamazać np. pędzlem Fuzzy, pociągnąć całość tęczowym gradientem o trybie koloru/pokrywania, potem zmniejszenie nasycenia. To samo z napisem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electric_
Użytkownik