http://www.gimpuj.info/index.php?action=gallery;sa=view;id=66856Pierwsze zderzenie z tabletem. Niestety jest to pentagram, ale na razie nie sprawiał problemów. Format A5.
Robiłem to od piątku. Ale miałem mało czasu na to, żeby się skupić i usiąść przy GIMPie(m.in. pogrzeb dziadka).
Wiem, że twarz wyszła płasko i bez żadnego wyrazu. Jest jakaś martwa, ale to chyba kwestia wprawy. Robione na podstawie prywatnego zdjęcia. Odrysowałem tylko bardzo ubogi szkic. Potem już tylko patrzyłem na zdjęcie. W ogóle nie pobierałem z niego kolorów, ani go nie podkładałem pod to co malowałem. Wiem, że pewnie wyszłoby lepiej, ale wolę nauczyć się operować barwami, co pewnie zaowocuje gdy będę rysował z głowy

Czekam na wszystkie porady i uwagi. Wiem, że marnie wyszła szyja i koszulka, ale nie miałem już na to ochoty. Głównie przez to, że zagniecenia na koszulce nie wychodziły, więc byłbym wdzięczny za radę w tej kwestii.
PS. Jeśli chodzi o te uwagi... Nie piszcie "popraw włosy" bo ja też wiem, że nie są realistyczne. Jeśli już coś takiego piszecie, to powiedzcie w jaki sposób to poprawić

PS2. Jakby ktoś zaczął przeglądać moją skromną galerię to zwróćcie uwagę na datę powstania

Pozdrawiam, Rodney aka RodBear