Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Przywrócenie domyślnych ustawień GIMPa  (Przeczytany 28525 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Heron
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Heron

« : 30.06.2010, 23:16:32 »

Witam, czy istnieje jakaś instrukcja bądź opcja przywracająca wszystkie domyślne ustawienia programu tak aby wszystkie opcję, wszystkie opcję w przybornikach zostały przywrócone do domyślnych oraz również zostały wyczyszczone domyślnie takie rzeczy jak historia kolorów pierwszoplanowego oraz koloru tła itd. ? Korzystam oczywiście z systemu linuks. Dokładniej Ubuntu 10.04 Uśmiech.
« Ostatnia zmiana: 15.03.2013, 13:46:29 wysłane przez bea » Zapisane
Gee
Użytkownik

Reputacja: 8 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 30.06.2010, 23:26:25 »

Edycja/Preferencje. Na dole znajduje się przycisk "Resetuj". Dodatkowo w menu "Filtry" jest opcja "Resetuj wszystkie filtry". Tyle z mojej strony, ale wszystkiego Ci to chyba nie wyczyści.
takie rzeczy jak historia kolorów pierwszoplanowego oraz koloru tła itd.
np. tego.

Heron
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Heron

« Odpowiedz #2 : 30.06.2010, 23:32:01 »

No właśnie, opcję 'Resetuj' znalazłem, dzięki za wypowiedź. Ale czy to znaczy, że takiej historii nie da się wyczyścić ? I jeszcze jedno: czy historia kolorów jest zapamiętywana tylko dla tylu ile kafelek jest na to przeznaczonych a starsze są usuwane ? Ktoś wie ? Chodzi mi o tą zapamiętywaną historię kolorów pierwszoplanowego i tła, są tam jakby kafelki które zapamiętują kolory. Historia odnosi się tylko do tylu zapamiętanych kolorów ile jest tych kafelek, czyli 12 kafelek a starsze są kasowane ? I czy ten dwa kwadraciki mniejsze czarny i biały przywracają domyślną stan barw palety ?
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Przywrócenie domyślnych ustawień GIMPa
Skocz do: