Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Proste menu  (Przeczytany 2496 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Donek
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 27.06.2010, 21:13:03 »

Bardzo proste menu, raczej powinni sobie poradzić bardzo początkujący użytkownicy gimpa, choć sądzę, że menu wygląda dosyć efektownie, nie zajmuje dużo miejsca na stronie, i warto chyba coś takiego sobie zastosować na stronce i wtedy wszystko będzie fajnie wyglądało.
http://www.gimpuj.info/index.php?action=gallery;sa=view;id=66615

Donek - trzynastolatek z klasą ;P
Adarn
√ ι ק

Reputacja: 3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Parówkowym skrytożercą mówimy NIE!

« Odpowiedz #1 : 27.06.2010, 21:25:21 »

O matko... Jedziemy:

Czcionka, fuuuu! Deseń, wygląda okropnie, efekt wypukłości zresztą też. Biały pasek i na nim czarna czcionka - przeżyje - ale tekst upchany na chama za przeroszeniem, jest już przegięciem.

Do każdego "leja" pasuje inne menu - a jeśli mamy już koniecznie na jakiś pisać tutorial to ma powalać na kolana. Także ja jestem na NIE.

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 27.06.2010, 21:39:58 »

Gdy przeczytałem w temacie "proste", to już wiedziałem, że coś będzie nie tak Mrugnięcie Zatem nie, dziękujemy.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Donek
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 27.06.2010, 21:41:34 »

O matko... Jedziemy:

Czcionka, fuuuu! Deseń, wygląda okropnie, efekt wypukłości zresztą też. Biały pasek i na nim czarna czcionka - przeżyje - ale tekst upchany na chama za przeroszeniem, jest już przegięciem.

Do każdego "leja" pasuje inne menu - a jeśli mamy już koniecznie na jakiś pisać tutorial to ma powalać na kolana. Także ja jestem na NIE.

Deseń masz identyczny w swoim layoucie, nie jest kiepski, stosuje się go w wielu przypadkach i wypada nieźle. Czcionkę tą stosuje się do wielu prac, to Verdana Bold, znaczy nie jestem pewien, albo Verdana Bold, albo Sans bold, skala na 12.
Poza tym praca jak na początkującego webdesignera nie jest aż taka zła, uczy kilka podstaw jak może wyglądać menu. Oczywiście ja nie uważam tego menu za szczyt moich umiejętności i szczyt estetyki i ładności, ale może nauczyć czegoś i nie jest skomplikowane.

Donek - trzynastolatek z klasą ;P
Dropson
Użytkownik

Reputacja: -9 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Dropson

« Odpowiedz #4 : 27.06.2010, 23:39:32 »

Nie jest brzydkie, jest obrzydliwe. Pomysł dobry, wykonanie tragedia. Może ktoś lepszy podchwyci i zrobi ten sam tutorial z lepszym efektem, hm?
davlasq
Moderator

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 28.06.2010, 07:52:48 »

Wg. mnie nie jest aż takie złe. Gdyby była inna czcionka (niewygładzona) praca by miała jakiś tam poziom. Ale niestety na tutorial jest za słabo.

Projektujesz strony i chcesz się dowiedzieć, w jaki sposób są one realizowane? Zapraszam na mojego bloga o webdevie i nie tylko!
mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : 28.06.2010, 09:34:08 »

Gdyby była inna czcionka (niewygładzona) praca by miała jakiś tam poziom.

To, że Twój system nie wygładza czcionek, nie znaczy, że u wszystkich tak jest.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialePropozycje tutoriali (Moderator: davlasq)Wątek: Proste menu
Skocz do: