Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Starcraft 2 nadchodzi !!  (Przeczytany 5504 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Baranek
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.4
JID: baranek@jabster.pl
Galeria Użytkownika

« : 19.05.2007, 15:15:17 »

Dzisiaj blizzard ogłosił grę nad którą właśnie teraz pracuje a mianowicie jest nią Starcraft 2.
Czy stanie się hitem tak jak Starcraft Broodwar to sie okaże narazie zapraszam na stronę
http://www.starcraft2.com i ogladnijcie sobie trailery
Johny
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

:)

« Odpowiedz #1 : 19.05.2007, 16:39:54 »

I tak nie przebije grywalnością pierwszej części.

No brain, no pain.
Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #2 : 19.05.2007, 16:59:43 »

Mam nadzieję, że nie jest to taka sama ściema jak Diablo III. Niby Blizzard pracuje nad nim i nawet jest stronka gdzie zbiera się informacje czego się od kontynuacji oczekuje oraz pomysły co można wykorzystać. Ale nad obiema grami ciągnęła się legenda, że powstaną dalsze części, a w pewnym czasie nawed był dylemat co lepiej wypuścić.
Po za tym czytałem trochę i możliwe, że gość to piszący ma racje. Z tego co On wydedukował wynika, iż Blizzard nie chce wprowadzić ani jednej ani drugiej, bo zrobili sobie sami konkurencje. Chyba każdy grał w Starcrafta i w Diablo i wie jakie to rewolucyjne gry do których się do dzisiaj porównuje gry tego typu. W Diablo II na battlenet gra ok 3-4 mln ludzi na świecie, a w WoW ponad 8 mln. Nie tylko Ten gość na to wpadł ale i firma, że gdyby coś takiego wprowadziło to przestali by kupować Worlda.
Ale tak czy inaczej chciałbym przyciąć w SC 2 Duży uśmiech

Baranek
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 19.05.2007, 17:27:10 »

Johny ja tam wole nie osądzać co do grywalności,może będzie taka grywalna jak SC:BW
Johny
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

:)

« Odpowiedz #4 : 19.05.2007, 18:14:26 »

Co jak co ale SC:BW na tle czasu ma najlepszą grywalność ze strategii ever. ;-) Poza tym i wg. mnie to naljepsza strategia ever.

Jeśli chodzi o zapowiedzi, już ze 3-4 lata temu spodziewaliśmy się SC2 ale wyszło SC:Ghost na konsolę, które okazało się niewypałem i blizzard wyparł się tej gry.

Jak popatrzyłem na screeny, to jeśli nie zmienią wyglądu będzie kiepściutko. Powinni być normalni protossi, dzicy zergowie i twardzi terranie, a nie ludki UFO rodem z nawalających kolorami gier fantasy, koniki polne i kosmiczni wojownicy ratujący świat w świecących zbrojach. Poza tym pełno jakichś sztucznych ogni, prądów, laserów - patrząc na to wolę nie wiedzieć jak to będzie brzmiało... Wzium, pił pił, pęg, bzzzt...

SC2 ma przyszłość tylko, jeśli pozostanie w ramach SC:BW.

No brain, no pain.
Baranek
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 20.05.2007, 11:42:20 »

ja też do niedawna byłem za tym żeby SC2 jak wyjdzie było w 2d,taka prawda takiej grywalności jak sc nie ma żadna inna gra,żadna gra mnie nie wciągnęła na 5 lat gry przez net ; ].Ale 3d teraz jest nie uniknione,mam tylko nadzieje że gra będzie równie dobra jak SC:BW .

btw Blizzard nie robi złych gier Język
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #6 : 20.05.2007, 20:50:39 »

Moim zdaniem jeszcze rewelacyjną strategią jest - trylogia EARTH Mrugnięcie

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Online Online

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #7 : 23.05.2007, 08:12:54 »

Trzeba przyznać, że samą informację o pojawieniu się sequela olałem, trailer nie zrobił na mnie wrażenia - ot takie sobie - ładne graficznie, ale czy coś konkretnego mówiło o grze? Nie. Amerykanie od dawna mają w swoich szeregach swojej armii morderców itp - Ale tego demo przeoczyć nie można:
http://www.gametv.pl/artykul/744/starcraft_2/#
Izu
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Powrót

« Odpowiedz #8 : 23.05.2007, 14:27:54 »

Co do Starcrafta 2, będzie na pewno, bo porównujecie do Diablo III tyle że diabełek nie był zapowiedziany a starcraft był (dokładnie na imprezie w Korei południowej, nie wiem jakiej) zaś diablo to tylko plotki. Warto jeszcze dodać że zaczoł powstawać zaraz po Warcraft 3 Forzen Throne, i pewnie wzieli engine z wara dlatego grafika jest taka, no naprawde do Wara 3 podobna. A nawet jak jej nie zmienią, i co z tego liczy się GRYWALNOŚAE.
Czekam z niecierpliwością za Starcrafta 2.
BTW wiadomo kiedy wyjdzie?

ozziuss
Gość
« Odpowiedz #9 : 23.05.2007, 21:13:39 »

gwiazdka 2008 . dopiero :/
Izu
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Powrót

« Odpowiedz #10 : 25.05.2007, 19:30:50 »

To dziwne, za półtora roku gra a już jest gameplay.
No chyba że chcą zmienić engine gry.

Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #11 : 25.05.2007, 19:46:12 »

Pewnie chcą nas po prostu "nastawić" jak należy. Najpierw wstawią info o tym kiedy wychodzi, wszystkie informacje, a później będą je rozwijać. Drugi etap to już się zaczął-zwiastuny. To będzie tak się wlokło cały czas, dopóki nie zamienimy się w zombie. Nadchodzi premiera (tu będzie najfajniejsze Mrugnięcie) W pierwszy dzień dadzą parę egzemplarzy by narobić smaka. Ludziska rzucą się na półki byle to dorwać (element rywalizacji-jak nie sprężysz się to nie zagrasz) dopiero za parę dni dadzą resztę Uśmiech

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Online Online

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #12 : 25.05.2007, 20:17:40 »

Dlatego oglądam z chęcią trailery, oglądne od czasu do czasu screen shooty, a potem, kiedy będzie premiera cierpliwie poczekam, aż może demo jakieś wyjdzie - dopiero jak zacznie działać, to może pomyślę o zakupie:D
bimberion
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Grzybek inhalacyjny

« Odpowiedz #13 : 29.09.2007, 09:13:30 »

Sorry, że odkopuję temat, ale poczytałem sobie wasze posty i narzekania, że Blizzard nie wypuści, a jak wypuści to za 2 lata itp...

Otóż pamiętajcie że Blizzard jest najbardziej renomowaną firmą robiącą gry komputerowe. Każda gra spod  skrzydeł Blizzarda była hitem i nadal gra w nie wiele osób na całym świecie.

Jednak może nie każdy wie, że cechą Blizzarda jest to, że "game will be done when it will be done". Oni potrafią przeciągać premierę kilka razy, żeby tylko mieć pewność, że gra podbije rynek. Pamiętacie co było z WoW BC?

I teraz o tym czy gra przebije jedynkę. Jedynka jak dla mnie wyróżniała się genialnym zbalansowaniem ras, tysiącem różnych taktyk i przede wszystkim niskimi wymaganiami sprzętowymi. Warcraft3 mi się tnie, Xmoto mi się tnie, a Starcraft nie, ot co Uśmiech
Strony: [1] 2  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Starcraft 2 nadchodzi !!
Skocz do: