Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: MeduzokA Sygnatures Gallery
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: MeduzokA Sygnatures Gallery  (Przeczytany 24290 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Johnykalesony
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

<jakiśwyjątkowomądrytekst>

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : 28.04.2010, 19:22:37 »

Poniewaz ladnie poprosiles omowie ta ostatnia. Pierwsze co sie rzuca w oczy to nie glowa tylko OCZOJEBNOSC. Na nia sa 2 sposoby. Kolory > Jasnosc i kontrast > Kontrast na ok. -10, Lub Kolory > Odcien i nasycenie > Nasycenie na ok. -35. Pierwsze co mi sie nie podoba, to zly focal. Pierwsze co przykuwa wzrok to te dwa plomienie po bokach. A dopiero glowa, ktora sie strasznie zlewa z tlem. Wystarczy po prostu przyciemnic tlo (jak to sie robi chyba nie musze mowic). Kolejna sprawa jest monokolor. Jedyne co tu widze to tylko CZERWONY. W tym wypadku pasuje do dynamiki lecz mogles dodac przynajmiej lekki odcien innego koloru. Kolejna wazna sprawa jest kadr. Przyjelo sie, ze postac lub render nie moga byc na srodku. Zawsze je przesuwaj troche z boku. Narazie nie dodawak ramek i napisow, (najlepiej w ogole nie dawac) i postaraj sie troche ''odbiec'' od standardu, (C4D, glebia, swiatlocien, itd...) i sprobowac zrobic cos zupelnie odmiennego (dobrym przykladem jest tu: Sevior, MissAmane, Creat). To tyle, staraj sie stosowac te rady.

Moją grafikę można spotkać na: www.kdm.rybnik.pl oraz https://www.facebook.com/shookuprybnik
Pigan
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #15 : 28.04.2010, 19:24:43 »

Poniewaz ladnie poprosiles omowie ta ostatnia. Pierwsze co sie rzuca w oczy to nie glowa tylko OCZOJEBNOSC. Na nia sa 2 sposoby. Kolory > Jasnosc i kontrast > Kontrast na ok. -10, Lub Kolory > Odcien i nasycenie > Nasycenie na ok. -35. Pierwsze co mi sie nie podoba, to zly focal. Pierwsze co przykuwa wzrok to te dwa plomienie po bokach. A dopiero glowa, ktora sie strasznie zlewa z tlem. Wystarczy po prostu przyciemnic tlo (jak to sie robi chyba nie musze mowic). Kolejna sprawa jest monokolor. Jedyne co tu widze to tylko CZERWONY. W tym wypadku pasuje do dynamiki lecz mogles dodac przynajmiej lekki odcien innego koloru. Kolejna wazna sprawa jest kadr. Przyjelo sie, ze postac lub render nie moga byc na srodku. Zawsze je przesuwaj troche z boku. Narazie nie dodawak ramek i napisow, (najlepiej w ogole nie dawac) i postaraj sie troche ''odbiec'' od standardu, (C4D, glebia, swiatlocien, itd...) i sprobowac zrobic cos zupelnie odmiennego (dobrym przykladem jest tu: Sevior, MissAmane, Creat). To tyle, staraj sie stosowac te rady.

Serio?

Johnykalesony
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

<jakiśwyjątkowomądrytekst>

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : 28.04.2010, 19:34:56 »

Tak

Moją grafikę można spotkać na: www.kdm.rybnik.pl oraz https://www.facebook.com/shookuprybnik
MeduzokA
Użytkownik

Reputacja: -3 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

MeduzokA

« Odpowiedz #17 : 28.04.2010, 21:42:41 »

Sygny słabe. Nie zachwyciły mnie, dużo już takich sygn widziałem. W niektórych wdarł się mono kolor, za którym nie przepadam. Z tego co pokazałeś stock do ostatniej, widać że prawie nic nie zrobiłeś oprócz dodania c4d do tła i zabawą z kolorem czerwonym. Render zdecydowanie za duże, nie lubię takich. Ten ogień(wychodzący z starczy) mogłeś zostawić taki jaki był na stocku, ładniej się prezentował. Ogólnie to zniszczyłeś stock, aż żal patrzeć. Co teraz pewnie napiszesz że nie umiem robić sygnatur i się nie znam na grafice?

Jak to nic nie zrobiłem? D; a ta clipping maska ?? nie widzisz jej Co? Te miliony malutkich,rozmazanych kuleczek w około i na focalu Co?Co?
Spoko ja dopiero zaczynam Uśmiech 2
Wyszkolę się  <ninja>

(...)Co teraz pewnie napiszesz że nie umiem robić sygnatur i się nie znam na grafice?(...)

Ja nigdy tego nie powiedziałem CreaT..
Wręcz przeciwnie Uśmiech
Przeczytaj mój post:
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,37922.new.html#new
 i koniec tematu  Mrugnięcie

Ogólnie dziękuję za ocenki ..
Pozdrawiam  Mrugnięcie

Jonhy wielkie dzięki Mrugnięcie
Pomogłeś mi i to wielce a ja w podzięce dam ci ... no tylko podziękowanie xD
Nie wiem czemu zawsze jak do Ciebie mowie to muszę dodać jakiś rym , ale Johny z jakimś rycerzem mi się  kojarzy(nie wiedzieć czemu) , a rycerz ze średniowieczem a ze średniowieczem ballady a z balladami rymy  xD

Pozdrawiam.
Serafino
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #18 : 29.04.2010, 19:45:30 »

Znajdź sobie stock z mniejsza postacią lub zmniejsz bardziej - będziesz miał większe pole do popisu. Najwyraźniej oprócz marnego cm i wzmacnianiu kolorów Ciebie nie stać.

http://planetrenders.net/ - może nie znasz a teraz Ci się przyda

MeduzokA
Użytkownik

Galeria Użytkownika

MeduzokA

« Odpowiedz #19 : 29.04.2010, 20:46:25 »

Znajdź sobie stock z mniejsza postacią lub zmniejsz bardziej - będziesz miał większe pole do popisu. Najwyraźniej oprócz marnego cm i wzmacnianiu kolorów Ciebie nie stać.

http://planetrenders.net/ - może nie znasz a teraz Ci się przyda
Znam wszystkie te strony..
Mam około 500+ stockow i 2000+ renderow na kompie wiec spoko..

Najwyraźniej oprócz marnego cm i wzmacnianiu kolorów Ciebie nie stać.
Nie rozumiem tego zdania , ale wnioskuje ze poza tym na nic wiecej mnie nie stac..
Spoko , ja dopiero zaczynam Uśmiech 2
To sa moje pierwsze sygnaturki.
(byly przed nimi jeszcze trzy inne , ale one były jeszcze gorsze niż te , wiec ich nie zamieściłem.)

Pozdrawiam.
MeduzokA
Użytkownik

Galeria Użytkownika

MeduzokA

« Odpowiedz #20 : 30.04.2010, 22:46:15 »

Pomaistrowalem trochę , i oto co wyszło :  Chichot
V1:

V2:

Osobiście bardziej podoba mi się V2 ..
Proszę o ocenki i o powiedzenie co nie gra Mrugnięcie

Pozdrawiam i dziękuję Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 30.04.2010, 23:12:36 wysłane przez MeduzokA » Zapisane
Serafino
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #21 : 01.05.2010, 03:21:32 »

te ciemne plamy wyglądają jak rozmazana ramka czarna na pokrywaniu czyli brzydko, ogólnie sygna nudna

Fashion
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

\m/(-_-)\m/

« Odpowiedz #22 : 01.05.2010, 10:37:51 »

Pierwsze co przykuło moją uwagę to nie ten smoczek,a biała plama w jego pysku. Później mój wzrok powędrował do oka, następnie na ogień po prawej, a dopiero później na render. Unikaj takich białych plam (chyba, że całe tło to biała "plama"), nie wyglądają one za dobrze w takich mrocznych klimatach. Nie podoba mi się smużenie na rogu smoka. Ja bym go zostawił w spokoju. Światłocień nawet, nawet, dzięki czemu sygna nie jest taka płaska. W tle się mało dzieje, a właściwie nic się nie dzieje. C4D byle jakie. Wygląda trochę jakbyś wzięła pierwsze-lepsze, żeby tylko było. Pokombinuj trochę ze światłem i dopracuj tło. Jakieś CM'ki na ostatnim planie itp. Ramka pasuje, ale nie nadrabia braków reszty.

Ćwicz dalej.

MeduzokA
Użytkownik

Galeria Użytkownika

MeduzokA

« Odpowiedz #23 : 01.05.2010, 11:02:03 »

Wyszło mi coś nowego:

Pozdrawiam i proszę o ocenki ..
SmoFex
Gość
« Odpowiedz #24 : 01.05.2010, 11:08:09 »

Nie zbyt pasują te "miecze" naświetlone, mogłeś rozświetlić głowę: nową warstwę (przezroczystą) nad stockiem, w okolicach głowy białym pędzlem i tryb warstwy na pokrywanie. Po prawej stronie za ciemno.
Bizzar
Emeryt

Reputacja: 16 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Lazy Sod

« Odpowiedz #25 : 01.05.2010, 11:27:18 »

Odniosę się do dwóch ostatnich: ZERO GŁĘBI. Musisz bardziej eksponować focal nad tłem, bo na razie jest bardzo płasko, przez co nie ma ładu ani składu i na oczym oka zawiesić.
MeduzokA
Użytkownik

Galeria Użytkownika

MeduzokA

« Odpowiedz #26 : 01.05.2010, 11:28:39 »

Macie racje , co do głębi Uśmiech 2
A co do tych mieczy świetlnych to rzeczywiście odwracają uwagę od głowy ..
Popracuje nad tym..

Pozdrawiam.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #27 : 01.05.2010, 14:36:45 »

Rzeczywiście głębi brak, musisz bardziej pobawić się rozmyciem, ja mam zupełnie inny styl, raczej nie preferuję takich prześwietlonych sygnaturek, no ale jak uważasz, pobaw się także smużem, to może przynieść naprawdę dobre efekty. No i co do ramki, IMO nie pasuje, ale to tylko moje odczucie, mogę się mylić, nie bierz moich rad głęboko do serca bo ja sygnaturek zbytnio nie potrafię oceniać, no ale już skoro prosiłeś...

Strony: 1 [2] 3 4 ... 7
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: MeduzokA Sygnatures Gallery
Skocz do: