Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Anime w Polsce...  (Przeczytany 13679 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #14 : 17.06.2007, 09:42:27 »

"Spirited Away: W krainie bogów" to był chyba jeden z najlepszych filmów anime jakie widziałem, choć były tagże takie niezapomniane tytuły jak "Księżniczka Mononoke" oraz "Ghost in the Shell", "Ruchomy zamek Hauru" i jeszcze mało znana "Paprika".
Ja tak samo jak Razzof czekam na 2 sezon Karas'a. Anime super tylko z początku nie wiadomo co i jak bo ma pogmatwaną fabułę ale i tak polecam Mrugnięcie
Co do seriali to chyba tą całą manię na japońskie produkcje wywołał DB, a później bestia się obudziła i nastała era wielkookich wojowników o dobro na ziemi Język
Nie pamiętam ile było u nas anime (seriale) ale te które kojarzę (jak by co poprawcie Mrugnięcie):
DB trylogia, Slayers, Wojowniczki z krainy Marzeń(2 sezony), Pokemon (4 sezony), Król Szamanów, Hellsing, Wolf's Rain, Gigi, Magiczne zwierciadełko, Jattaman, Digimon, Sonic X (2 sezony), Beyblade (2 sezony), Czarodziejka z Księżyca, Naruto, Yu-Gi-Oh!, Shinchan, Hamtaro, Duel Masters, Megaman(3 sezony), Transformers(nawed nie potrafię policzyć ile tego wypuścili Język), Medabots (2 sezony), Eskadra Orłów, Sakura Wars, Sekai no Nonsho, Generał Diamos, Księga Dżungli, Tygrysia Maska, Ninja Scroll TV, Bia, jeszcze coś o grze w 2 ognie na polonii ale nie pamiętam jak to się nazywało...

eso
Użytkownik

Reputacja: -8 Offline Offline

GIMP: 2.3
Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : 17.06.2007, 11:52:25 »

nie lubie wszystkich anime ale mam swoje ulubione..

FMA all sezony Neon genesis Evangelion tez super Mrugnięcie xD ogólnie to oglądam to co leci na hyperze Język tego sezonu anime co teraz leci coś tam archelogi to nie oglądam ;P bo jakies shit.. naruto duzo wairy ogląda ale mi sie nie chce wciagac Język
gewloh
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: gewloh@gimpuj.info
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Hello. I wanna play a game.

« Odpowiedz #16 : 17.06.2007, 13:57:09 »

Jak Freddy Kruger zaczął wymieniać wszystkie anime, które puszczano u nas w TV, to przypomniałem sobie jeszcze o Łowcy Dusz [wiem, że w tytule był łowca, ale co do dusz nie jestem pewien]. Niestety nie pamiętam na jakim kanale to leciało, bo moze komuś by się ten serial przypomniał. Oglądałem to jakieś 3,4 lata temu, niestety mam słabą pamięć i nie opowiem co tam się działo. Ze strzępków pamieci kojarzę tylko, że akcja rozgrywała się w Chinach czy Japonii. Czasami zdarzały się efektowne walki. Cały serial był jednak dość krotki w porównaniu do innych, ktore oglądałem. W Łowcy Dusz urzekła przede wszystkim piosenka z początku i końca kazdego odcinka - to chyba dzięki niej przypomniałem sobie w ostatniej chwili o tym anime Język

Początek przygody z GIMPem? Przeczytaj koniecznie!      Nie pomagam poza forum i kanałem IRC.
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #17 : 17.06.2007, 14:09:34 »

No tak jak mogłem o tym zapomnieć. Dzięki za poprawkę.
To leciało jeszcze na na RTL 7 i pamiętam nawet parę momentów. Był tam taki gość co latał na hipopotamie (gadającym) i łowił nie dotykając haczykiem o wodę. Nazywał się bodajże Taikobo. Miał tam taką bandę z gościem co strzela mankietami, co jeździł na wielkim psie, półdemon i jakiś jeszcze Język Ale o co dokładnie tam chodziło ta też nie wiem 8)

gewloh
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: gewloh@gimpuj.info
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Hello. I wanna play a game.

« Odpowiedz #18 : 17.06.2007, 14:26:38 »

A ja w międzyczasie po obiadku znalazłem info o Łowcy Dusz [jest tam na screenach ten hipopotam, o którym wspomniałeś].
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/92/rec/778

EDIT:
Nie mogłem się powstrzymac i musiałem znaleźć tą piosenkę Chichot
http://youtube.com/watch?v=zPGx0p0Ndfo
« Ostatnia zmiana: 17.06.2007, 14:59:35 wysłane przez gewloh » Zapisane

Początek przygody z GIMPem? Przeczytaj koniecznie!      Nie pomagam poza forum i kanałem IRC.
Razzof
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

anime fan

« Odpowiedz #19 : 17.06.2007, 15:47:54 »

Jeszcze coś o tłumaczeniu anime na nasz język ojczysty;)
Oglądałem na jetixie niedawno naruto i muszę powiedzieć, że tylko głos Kakashi'ego(tak to się pisze?) brzmiał normalnie, reszta była wg. mnie w większości przypadków do bani. Zdecydowanie najlepiej ogląda się anime z napisami, ewentualnie z lektorem, dubbing był wybrał, gdybym nie miał innej opcji Smutny

Fajny ten uwór z ,,Łowcy dusz" Duży uśmiech

Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #20 : 18.06.2007, 07:41:47 »

Mogli zrobić jak robili na początku to robili z lektorem. Jednak ktoś tam stwierdził, że dzieci lubią dubbing i zaczęło się takie dewastowanie seriali. Tak samo cenzura. Ludzie po co oni cenzurują Naruto? Przecież to nie jest pokemon dla 7 latków tylko nieco starszych osobników. A co do dubbingu to najmniej z całego Naruto spieprzyli Lee. On ma prawie identyczny co w oryginale i cieszyłbym się gdyby ludzie przykładali się do tego typu spraw jak w filmach animowanych (polska podobno dostała jakąś nagrodę za to od disneya).

Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #21 : 18.06.2007, 09:30:48 »

Od Disney'a? Moze od Pixar albo Dream Works aktualnie Uśmiech

Soul Hunter mam w kolekcji, ponoc bardzo dobre, ale ni TV nie widzialam nigdy Uśmiech ale kojarze po urywkach jak przegladalam sobie Uśmiech 2
Hamtaru puszczalam mojej kuzynce mlodszej Uśmiech 2 wolalam przygody chomiczka niz Teletubisie albo chory repertuar z FoxKids - puszczali tam wtedy takie rzeczy ze zenada i pogrom to slabe okreslenia, nie dziwie sie ze dzieci moga byc nerwowe i rozkojarzone po niektorych serialach.

Freddy dzieki za tak dokladny spis tytulow Uśmiech

BTW  Wolf's Rain to byl moj pierwszy anime [dostalam od znajomego na plytach CD XD !!! do tej pory mam te plytki, mimo ze kopia bezpieczenstwa jzu na dvd jest ;-) ] na komputerze, taki swiadomy ;-) powiedzmy, bylo to 3 lata temy niecale.
Moim drugim spotkaniem z anime byla seria Full Metal Panic? Fumoffu! - kapitalna komedia bedaca rownoleglym lekkim dodatkiem do serialu [ktory obejrzalam znacznie pozniej] Full Metal Panic. W zeszlym roku pojawil sie drugi sezon - Full Metal Panic - The Second Raid, oba sezony skladaja sie na fantastyczna opowiesc, fabula, kreska i muzyka sa wysmienite. Mozna znalesc zarowno akcenty komedii jak i dramatu, obyczaju, ale przede wszystkim akcja toczaca sie w taki sposob, ze czekanie na kolejny odcinek [ogladalam na bierzaco jak tylko wychodzily napisy angielskie] bylo czyms strasznie ekscytujacym Uśmiech Rozwoj postaci i subtelne lub mniej zmiany jakie w nich zachodza to po prostu pyszny kasek dla kazdego fana anime. Jesli ktos nie wie co moglby zobaczyc - goraco polecam obie serie [na smaczek mozna zobaczyc najpierw lub potem/w srodku Fumoffu, ktory jest komedyjnym dodatkiem i sklada sie z luzno powiazanych odcinkow raczej, niewiele powie o wlasciwej fabule tego serialu].

Czy ktos ogladal FMP? Jesli nie mam nadzieje ze sie skusicie Uśmiech W nastepnym komentarzu opowiem o innych fajnych tytulach jesli chcecie Uśmiech
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #22 : 18.06.2007, 13:34:47 »

Freddy dzieki za tak dokladny spis tytulow Uśmiech
Nie ma za co Calii. Od Fanów dla Fanów Mrugnięcie

A zgłębił może ktoś pogmatwaną fabułę .hack//? Dziwnie zrobili tą serię ale dla chcącego nic trudnego i można się połapać.
.hack//Sign - główna seria
.hack//Intermezzo - 4 odcinki specjalne
.hack//Liminality
.hack//Unison
.hack//Gift
.hack//Infection - 4 gry na ps2
.hack//Mutation
.hack//Outbreak
.hack//Quarantine
Teraz poznajesz zakończenie serii pierwszej Duży uśmiech
.hack//Dusk - dzieje się parę lat po Signie i grach.
.hack//Roots - to właściwie wstęp który jest kontynuowany w 3 grach na ps2. Tym razem mamy do czynienia z oryginalnymi bochaterami. seria kończy się w połowie dalej musisz przebrnąć przez gry...
.hack//Rebirth - 3 gry
.hack//Reminisce
.hack//Redemption - jeszcze nie wyszła choćby po angielsku Język
Teraz powinieneś dowiedzieć się jak skończyło się anime 8)
Niedawno skończyłem //Reminisce i muszę czekać na przetłumaczenie ostatniej gry...

Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #23 : 18.06.2007, 14:24:15 »

Widze ze calkiem niezle smigasz w temacie Uśmiech
mam w domu .hack/Sign i .hack//Roots  ale nie mam PSa :/ i nie gralam wiec nie wiem czy rozpoczynac w taki urwany sposob.. ehh.. jeszcze wieksza zamotka niz myslalam Uśmiech

Jesli chodzi o fajne tytuly z PSa i anime jednoczesnie to spiesze poinformowac o czyms super:
Devil May Cry w wersji anime!! *yeah!! tlum szaleje, Calii piszczy* pojawil sie juz pierwszy odcinek, na oficjalnej stronie mozna zobaczyc swietny trailer.

Gralam w jedynke na pozyczonym PS2 i musze poweidziec ze to swietna gra Uśmiech bardzo mi sie podobala. Jak zobaczylam jakis czas temu jzu trailer do DMC 4  to mi szczeka opadla i coz... az slinka zaczela leciec na mysl Uśmiech

Metal Gear Solid -- nie wiem ktora to byla czesc ale gralam gdzie w polowie dziala sie Snake'iem a w polowie takim Blondynkiem Uśmiech   Trailer do najnowszej czesc i takze powala. Jestem ciekawa czy wyjdzie wersja anime tego kultowego tytulu. Poki co to ostrze apetyt na Devil'lka Chichot
Cloud
√ ι ק

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : 18.06.2007, 14:44:15 »

Ja się za bardzo na anime nie znam, ale swego czasu oglądałem DB (wszystkie odcinki), oglądałem też coś takiego jak "Rycerze Zodiaku" albo "Wojownicy Zodiaku" nie pamiętam jak to sie dokładnie nazywało..."Łowcy dusz" też oglądałem, trochę "Naruto"...
Zgadzam się z Calii, że DMC to świetna gra Duży uśmiech

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #25 : 18.06.2007, 15:09:48 »

Calii, teoretycznie możesz przeskoczyć ale specjalne odcinki jest fajnie zobaczyć, choć wiele nie wnoszą poza ostatnim który jest wprowadzeniem do //Dusk które także polecam. A w gierki to dla przyjemności (po za tym też nie mam ps2 tylko emuluje go sobie na kompie Mrugnięcie)

Rycerze Zodiaku też kiedyś było...dawno Język Ale się oglądało. Pamiętam, że nawet od czasu do czasu mój starszy zasiadł ze mną do oglądania 8)

Coś słyszałem, że w najnowszej odsłonie DMC rezygnują z Dante bo jest on za silny i gra by była za nudna Język

Pyza
Gość
« Odpowiedz #26 : 25.06.2007, 11:06:18 »

Bo ma być bohater jeszcze leprzy, z demon arm, czy coś Duży uśmiech lubie anime, moja ulubiona seria to FMA, fajnie że mogłam obejrzeć coś tam na hyperze, oglądałam gto, chobits, bokusatsu tenshi dokuro chan, naruto średnio lubię.A z mang mam wszystkie slayersy, fma sporo tego.
Danty.
Gość
« Odpowiedz #27 : 27.06.2007, 00:03:18 »

Moim zdanie, jest to fajny rodzaj komixu, ale czasami treść jest zboczona i sprzeczna z polskimi prawami, co dopiero niektórzy rozumują, że postacie, które w bajce są pełno letnie, a wyglądają na młodsze takie i są Mrugnięcie
Pomieszałem...
Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Anime w Polsce...
Skocz do: