Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Miejsca do poznawania ludzi z obcych krajów
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Miejsca do poznawania ludzi z obcych krajów  (Przeczytany 3477 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mazurules
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« : 15.03.2010, 19:56:35 »

Zastanawiałem się, gdzie można poznać ludzi z innych krajów w celu korespondencji?
Chodzi mi o to, że chciałbym nauczyć się j. japońskiego (fascynacja ich krajem, kulturą i językiem :), a jak wiadomo najlepiej nauczyć się różnych rzeczy od żywych osób, aniżeli googlować co nie zawsze pomaga :P
Jestem pewny, że wiele gimpujowiczów szukało takich lub podobnych rozwiązań, dlatego pytam się was: czy znacie jakieś forum, stronę lub program (coś á la BearShare), w którym można poznać osoby z innych krajów które będą chętne do korespondencji (najlepiej po angielsku :) ?
Jeśli tak, to prosiłbym Was o wymienienie tych miejsc, które są wam znajome :)

Pozdrawiam!

PS: Szukałem już, znalazłem jedno forum, lecz były tam osoby o wieku co najmniej 18-19 lat, a ja chciałbym pogadać z kimś o wieku podobnym do mojego (13-15 lat), tzn. szukam takiego bardziej "młodzieżowego" forum.

To już jest koniec, nie ma już nic
kliknij 'wyloguj' i sobie idź
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #1 : 15.03.2010, 20:40:56 »

Może jakiś portal społecznościowy? Ale nie Wasza Klasa oczywiście - prędzej e... Facebook, powysyłaj kilka PW, tam też chyba można szukać ludzi poszukujących "przyjaźni" (jakkolwiek to rozumieć...). Ewentualnie wejdź na japońskie forum GIMP-a:D
Mazurules
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 16.03.2010, 15:04:26 »

Japońskie forum GIMPa. Oczywiście Uśmiech
Z pewnością nauczę się japońskiego oglądając te wszystkie znaczki i analizując wypowiedzi użytkowników Chichot

A Facebook byłby dobry, gdybym nie musiał na początku od razu poznawać całej rodziny korespondenta Język
Z resztą o Facebooku myślę to samo co o Naszej-Klasie... już nie powiem co  Płacz

Fashion
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

Galeria Użytkownika

\m/(-_-)\m/

« Odpowiedz #3 : 16.03.2010, 15:08:14 »

Kup se płytę "Kurs języka japońskiego" np. przez neta.

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #4 : 16.03.2010, 19:45:16 »

gdybym nie musiał na początku od razu poznawać całej rodziny korespondenta Język

?
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 17.03.2010, 08:49:17 »

Z pewnością nauczę się japońskiego oglądając te wszystkie znaczki i analizując wypowiedzi użytkowników Chichot

Takie podejście automatycznie usuwa Cię z listy zdolnych do nauki japońskiego. Nie w tym wypadku, bo gramatyka jest kompletnie inna, nie znasz układu "krzaczków" i nie znasz ich zastosowania w praktyce. Mam znajomą, co uczy się japońskiego i dopiero po 3 latach na naprawdę dobrym kursie zaczęła uczyć się pisania tych "znaczków".

+ Japońce to popaprańce i ciężko Ci będzie znaleźć 13-15 latka, który od tak może siedzieć przy kompie, a nie pracować.

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #6 : 17.03.2010, 18:24:44 »

+ Japońce to popaprańce i ciężko Ci będzie znaleźć 13-15 latka, który od tak może siedzieć przy kompie, a nie pracować.

Chciałeś chyba napisać: "siedzieć na konsoli i grać, albo oglądać kolejne anime"Język
Mazurules
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 18.03.2010, 20:48:43 »

?
Wiesz jak działają portale w stylu Naszej-Klasy.

Takie podejście automatycznie usuwa Cię z listy zdolnych do nauki japońskiego. Nie w tym wypadku, bo gramatyka jest kompletnie inna, nie znasz układu "krzaczków" i nie znasz ich zastosowania w praktyce. Mam znajomą, co uczy się japońskiego i dopiero po 3 latach na naprawdę dobrym kursie zaczęła uczyć się pisania tych "znaczków".
Nie rozumiesz żartu  Smutny
Nie wiem jak ona się japońskiego uczy, ale ja zacznę od podstaw  Uśmiech

PS: Jakiś czas mnie nie będzie, bo rozpierniczył mi się komputer (piszę z innego komputera), ale wy tu piszcie, ja za kilka dni odpowiem Język

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Miejsca do poznawania ludzi z obcych krajów
Skocz do: