Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Ciągła nauka  (Przeczytany 7848 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Qajs
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Qajs

« : 18.12.2009, 22:37:33 »

Witam !
I nie owijając w bawełnę do rzeczy trzeba przejść :
http://ifotos.pl/img/blogword_xpwnxa.jpg
http://ifotos.pl/img/airblog_xhhqns.jpg
Pozdrawiam

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 19.12.2009, 13:59:59 »

Masz bardzo specyficzny styl, widać od razu. Robisz też specyficzne dla siebie błędy Mrugnięcie Po pierwsze to typografia - czemu tekst właściwy w treściach wpisów jest taki drobny? To blog, tutaj się tylko i wyłącznie czyta, po co więc utrudniać to ludziom? W drugim szablonie już jest większa, już jest lepiej.

Dziwnie wygląda prawa strona. Brak tutaj przede wszystkim estetyki, jest wiele światła (wolnych przestrzeni), ale niespożytkowanego. Wszystkie kategorie są wypisane tak po prostu, bez ciekawych wyróżnień, nagłówków, podziałów. Wyszarpane białe miejsce na tagi jest po prostu blee Język A rozjaśnienie pod białym tekstem na chmurce z datą prawie się zlewa z kolorem tekstu.

Gródzień owns.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #2 : 19.12.2009, 18:22:11 »

Wielkie dzięki za ocene. A teraz nowa pracka[uwaga praca jest dość szeroka 2000px więc ptrzeba troche się naprzwijać - ze względu na zrużnicowanie tła]
http://ifotos.pl/img/niebieski_xhrnnn.jpg
Macie propozycje na zmiany to mile wyslucham bo bloga chce odnowić na okres ziomowy Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 19.12.2009, 19:02:45 wysłane przez Qajs » Zapisane

Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #3 : 25.12.2009, 15:09:10 »

Lekko poprawiłem i zmieniłem :
http://www.gimpuj.info/index.php?action=gallery;sa=view;id=55201
Czekam na komentarze Mrugnięcie

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 25.12.2009, 15:24:03 »

To już jest coś. Może tło trochę zbyt jaskrawe (w centrum, w topie może być), płatki śniegu nie powinny niepotrzebnie rozpraszać, ale ogólnie kolorystyka jest ciekawa.
Przyciski w menu są niewyrównane, między niektórymi są większe odstępy. Mocny czarny cień brzydki, może zmień tej warstwie tryb krycia na Pokrywanie, będzie estetyczniej. A jeśli przyciski nie będą w postaci prawdziwego tekstu, a jedynie jako grafiki, to możesz czcionkę wygładzić, a nawet użyć innej, ciekawszej. Tak w ogóle to ściągnij sobie kilka ciekawych fontów, bo jedziesz cały czas na podstawowych Język
Całemu contentowi brakuje jakiejś delikatnej ramki. Artykuły wciąż nudne. Zamiast umieszczać takie duże obrazki, lepiej jakoś zorganizować tą przestrzeń.

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #5 : 25.12.2009, 21:09:07 »

używam czcionek podstawowych gdyż każdy taką ma i u każdego będą one zawsze takie same.Do co treści nie wiem po co tam wyróżnienie skoro to będzie blog. Odstępy z przykrością ci powiem że są takie same, gdyż są ustawione w tekście i raczej z założenia wszędzie takie same są ustawiane. Co do tła przy tekście [ tego czarnego] zapomniałem wyłączyć bo z założenia tam miał być tylko biały kolor. Co do wyróżnienia jakoś środka, nie uważam to za potrzebne, gdyż takie wydzielanie części stronie nie idzie za mną i jest to jakby ograniczenie strony[ w moim odczuciu] i nie będę stosował tego. Wiem że właśnie stanowczo odpowiedziałem na twój post, ale mam swoje zdanie i założenia, być może nie poczyniłem wielkich zmian, ale w oparciu o to forum tego się nie dało gdyż mój temat został po krudce olany. Dzięki za komentarz bo jednak wnosi on coś do tematu. Twoje uwagi wezmę pod uwagę przy następnym layu [ frontów mam 3000 z kawałkiem ale nie wszystkie nadają się do tego]. Pozdrawiam i życzę wesołych !

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #6 : 26.12.2009, 11:32:15 »

W menu bez problemu możesz użyć wygładzonej czcionki i nie podstawowej Język Kolory jak na zime trochę ciepłe, mam na myśli czerwień w topie. Śnieżki w tle za bardzo rzucają sie w oczy, w blogu ważna jest przede wszystkim treść. Dla obrazków pod menu zrób jakąś ciekawą ramkę, to coś na samym dole strony też paskudnie wygląda. Całość w miare jak na początkującego. Pracuj dalej Uśmiech

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 26.12.2009, 14:40:50 »

To bardzo dobrze, że się "stawiasz". Trzeba mieć swoje zdanie i swój gust Mrugnięcie Jednak, jak to mi ciągle powtarza Pilej, nie robisz tego dla siebie, a dla klienta lub, w tym przypadku, dla ludzi, którzy będą Twojego bloga czytać. Musisz dbać o ich upodobania, nie tyle o swoje Mrugnięcie

Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #8 : 26.12.2009, 16:14:32 »

INSEKT
To co Pilej mówi to święta prawda, ale jakoś ciężko mi zrobić coś pod siebie [ w tym wypadku bloga]. Pomyślę nad następnym i zobaczymy co wyjdzie.
nesq
Nie jestem początkujący w tym, co najwyżej w tworzeniu tego w Gimpie- i jak pisałem wcześniej ciężko mi coś wyskrobać dla siebie, a jak komuś mam to zrobić to inna sprawa.
Pozdrawiam

Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #9 : 30.12.2009, 23:32:32 »

Coś co miało być zleceniem ale nie jest. Dziwny ten klient ....

http://ifotos.pl/img/ball2_xrhpsw.jpg
http://ifotos.pl/img/ball2a_xrhpss.jpg

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : 30.12.2009, 23:44:29 »

Ostatnio wymówiłem niemalże identyczne zdanie Język No ale cóż, zdarza się.

Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #11 : 30.12.2009, 23:45:58 »

Ostatnio wymówiłem niemalże identyczne zdanie Język No ale cóż, zdarza się.

Nic na to nie poradzimy...

Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #12 : 02.01.2010, 11:31:25 »

Nowy na zlecenie. Klijent zadowolony.Większość robiona z opisu jak to miało wyglądać . Nie ma Loga i logotypu gdyż miał być tylko napis z czapeczką świadczący o stronie.

Pozdrawiam

Qajs
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Qajs

« Odpowiedz #13 : 02.01.2010, 22:26:23 »

Sory za trzeci post pod postem, ale mój temat jest olewany ...

Kolejny lay,tym razem spotkanie z innego rodzaju układem- jaki jest układ prac tzw. "firmówka" - nie wiem czy go dobrze wykonałem więc proszę o konkretne wypowiedzi.

Pozdrawiam

Strony: [1] 2  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Ciągła nauka
Skocz do: