Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: propozycja nt bitw forumowych.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: propozycja nt bitw forumowych.  (Przeczytany 975 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« : 15.11.2009, 18:28:40 »

Bede streszczal.
Jest troche zaawansowanych ludzi na forum i sadze ze warto przestawic ten pomysl.
Mianowicie zalozmy ze ktos poczatkujacy ma spar z wyjadaczem. Jesli wygra dostawalby punkt repa (lub dwa) a jesliby przegral to by nie tracil wogole. Zas zaawansowany dostawalby za dwie wygrane (lub trzy) walki punkt repa (za jedna przeciez nie bo ma wieksze szanse), i tracilby jeden punkt za przegrana. Byc moze to by rozruszalo bardziej poczatkujacych i nie byloby juz takiego strachu, ze "strace repa omfg".
Problemem pozostaje jak by to wplynelo na ruch w rozmieszczaniu reputacji i czy wtedy za np tutoriale nie dostawaloby sie stosunkowo za malo.
Pierwotnie pomyslalem zeby wciagnac w ten pomysl vipow - ale pewnie jestescie zbyt zajeci Uśmiech 2 Druga sprawa, ze moderacja tez by mogla o ile by chciala, jednak jest i tak juz oblozona obowiazkami forumowi, wiec nie wiem czy by reflektowal zarzad na taki pomysl.
No to Moi Drodzy czekam na opinie i mieszanie z blotem Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 15.11.2009, 20:25:02 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane

Dorwać mnie można na:
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 15.11.2009, 18:48:03 »

Tylko ja się tak zastanowić, kiedy przełamywana jest ta bariera początkującego, no bo ja w końcu nie wiem czy jestem już początkujący czy lekko zaawansowany, no właśnie, a co z tymi po środku...

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #2 : 15.11.2009, 18:59:07 »

No tu jest wlasnie problem bo uzytkownikow jest tylu ze ciezko sprawdzac, czy nawet gdyby, aktualizowac rangi jakiekolwiek z podzialami na nowicjuszy i uzytkownikow roznych stopni. Chyba trzeba by z gory zalozyc ze za poczatkujacych uznaje sie osoby ktore maja 1 lub mniej pkt reputacji, bo innego w miare obiektywnego sposobu na ten problem nie dostrzegam, poki co. Chyba ze obrac taktyke ze takie tematy moga zakladac wylacznie zaawansowani uzytkownicy, a zatem oceniaja swoje sily i wiedza na co sie pisza, a reszta jest "poczatkujacymi" chociaz wtedy moze dojsc do sytuacji ze osoby na podobnym poziomie beda sie bic na warunkach troche nie pasujacych do poziomu uczestnikow.
Moznaby tez robic to na zasadzie turnieju zaawansoawny i kilku poczatkujacych.

Dorwać mnie można na:
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 15.11.2009, 19:05:37 »

Tak... ale pomyśl, rejstruje się taki Kowalski, ma załóżmy 15 postów i zero punktów reputacji, a tak naprawdę jest bardzo doświadczonym grafikiem, mającym duże doświadczenie w Gimp'ie czy Photoshop'ie, i co, i wg was jest początkujący bo ma 0 pkt reputacji, albo inny przykład... Na forum jest bardzo dobry grafik, ale mało pisze, i nie bierze udziału w bitwach, bo uważa że są zbędne, i co?, To tez początkujący? Na forum jest bowiem dużo średniozaawansowanych którzy mają 0, lub 1 pkt reputacji... No i jeszcze jedno, przecież repu jest odejmowane, ja miałem kiedyś bodajże 3, ale niestety przegrałem pare bitw i mi zeszło. Wg mnie pomysł, trochę nierealny, i prawdę mówiąc niesprawiedliwy, bardzo ciężko jest określić kto jest początkującym, a kto jest średnio zaawansowanym. To jest moje zdanie...

A tak aporopo, to tak strasznie troszczysz się o początkujących żeby nie mieli ujemnej reputacji? Mrugnięcie

caje
Emeryt

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: caje@aqq.eu
Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 15.11.2009, 19:10:14 »

To tworzenie sztucznych podziałów na początkujących i zaawansowanych moim zdaniem nie wypali.

Tak jak jest teraz, jest dobrze. Taki początkujący przegra na wejściu kilka bitw, będzie miał ujemną reputację, podszkoli się, postara się w kilku bitwach, żeby ją odrobić, a ci którzy z nim przegrają, też będą chcieli ją nadrobić i tak w kółko Język

pozdro & poćwicz

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #5 : 15.11.2009, 19:13:37 »

No zasadniczo macie racje ale chcialem zarzucic pomyslem  laugh
mozna na trash bujnac topa Mrugnięcie

Dorwać mnie można na:
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: propozycja nt bitw forumowych.
Skocz do: