Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: WOW! - PS CS5  (Przeczytany 37193 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Adarn
√ ι ק

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Parówkowym skrytożercą mówimy NIE!

« Odpowiedz #56 : 24.02.2010, 21:05:52 »

Obejrzałem drugi film i mogę powiedzieć: to jest żałosne. Z poważnego programu robi się zabawka.

Masz racje, lepiej jak by teraz zamrozili CS4 i tak to gówno zostawili. Najlepiej nic nie robić z programem... No bo po co ma się stawać coraz prostszy, łatwiejszy i lepszy?

Weźcie się nie wyżalajcie tutaj.. Przynajmniej znikną pseudo pm-ki, na które patrzeć nie można i będzie co favować.

Wg mnie to dobrze, że PS w przeciwieństwie do GIMP-a się bardzo szybko rozwija. (O mamo! Chyba przesadziłem, zaraz zostanę zdeptany przez gimpowcuf!) Niestety... Taka brutalna prawda... Z tego co przeczytałem, to się tutaj żalą, że teraz każdy będzie mógł być sóper pr0 graffikiem, ale czy program nie ma pomagać, jak najbardziej, w przelewaniu naszych pomysłów na ekran? To tak jakby ktoś miał do dyspozycji tylko marna puszkę atramentu i zaklinał tego, kto ma cały zestaw ołówków, pędzli, farb, itd. Bo on ma prościej. Zawsze ten kto ma kasę (lub konto na PEB-ie) ma łatwiej...

A to całe gdybanie, ile RAMu będzie potrzebne do odpalenia programu, też jest bez sensu... INSEKT dobrze napisał, że to zależy od tego co będziemy w nim robić. Ktoś zobaczył jakieś "czary mary" na filmiku i już wypisuje głupoty, że 8GB to minimalne minimum.

Żałosne według mnie jest użycie go wedle tamtego pana który macha rękoma, nie sam program. Jasne, można ułatwiać dostęp, rozwijać narzędzie. Według mnie

(...)z poważnego programu robi się zabawka.

Bo GIMPa też można użyć na różne spsoby. Machanie rękami nie jest "profesjonalnym użyciem programu" a zabawą.

Pozdrawiam!

Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : 24.02.2010, 21:30:06 »

Profesjonalne != skomplikowane.
Dla odbiorcy liczy się efekt i termin.

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #58 : 25.02.2010, 10:11:09 »

Profesjonalne != skomplikowane.
Dla odbiorcy liczy się efekt i termin.
Żałosne według mnie jest użycie go wedle tamtego pana który macha rękoma, nie sam program.

Machanie rękami nie jest "profesjonalnym użyciem programu" a zabawą.
[/quote]
Nne mam czasu na obejrzenie ale podejrzewam ocb i musze stwierdzic ze masa prosow tak pracuje, wiec to raczej nie jest zabawa.

Dorwać mnie można na:
agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #59 : 25.02.2010, 12:15:01 »

Obejrzałem drugi film i mogę powiedzieć: to jest żałosne. Z poważnego programu robi się zabawka.

Masz racje, lepiej jak by teraz zamrozili CS4 i tak to gówno zostawili. Najlepiej nic nie robić z programem... No bo po co ma się stawać coraz prostszy, łatwiejszy i lepszy?

Weźcie się nie wyżalajcie tutaj.. Przynajmniej znikną pseudo pm-ki, na które patrzeć nie można i będzie co favować.

Wg mnie to dobrze, że PS w przeciwieństwie do GIMP-a się bardzo szybko rozwija. (O mamo! Chyba przesadziłem, zaraz zostanę zdeptany przez gimpowcuf!) Niestety... Taka brutalna prawda... Z tego co przeczytałem, to się tutaj żalą, że teraz każdy będzie mógł być sóper pr0 graffikiem, ale czy program nie ma pomagać, jak najbardziej, w przelewaniu naszych pomysłów na ekran? To tak jakby ktoś miał do dyspozycji tylko marna puszkę atramentu i zaklinał tego, kto ma cały zestaw ołówków, pędzli, farb, itd. Bo on ma prościej. Zawsze ten kto ma kasę (lub konto na PEB-ie) ma łatwiej...

A to całe gdybanie, ile RAMu będzie potrzebne do odpalenia programu, też jest bez sensu... INSEKT dobrze napisał, że to zależy od tego co będziemy w nim robić. Ktoś zobaczył jakieś "czary mary" na filmiku i już wypisuje głupoty, że 8GB to minimalne minimum.

Żałosne według mnie jest użycie go wedle tamtego pana który macha rękoma, nie sam program. Jasne, można ułatwiać dostęp, rozwijać narzędzie. Według mnie

(...)z poważnego programu robi się zabawka.

Bo GIMPa też można użyć na różne spsoby. Machanie rękami nie jest "profesjonalnym użyciem programu" a zabawą.

Żałosny to Ty jesteś. Nie chcę mi się tu znowu rozpisywać, ale zrozum to co napisał Danyeru, "profesjonalne != skomplikowane".

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #60 : 26.02.2010, 20:07:39 »

Panowie, nikt tu żałosny nie jest. Dyskutujmy na poziomie albo zacznę "punkty zajebistości" odbierać Uśmiech 2

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #61 : 26.02.2010, 22:25:49 »

Mi już ktoś 2 zabrał, chyba byłem niegrzeczny Smutny Język.

A co do tego Photoshop'a to się nie bójcie, puki co, program nie zrobi sam np. "Layoutu"... Choć może znacznie to ułatwić. (To chyba dobrze Mrugnięcie)
« Ostatnia zmiana: 26.02.2010, 22:31:01 wysłane przez Danyeru » Zapisane

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #62 : 26.02.2010, 23:12:57 »

Panowie, nikt tu żałosny nie jest. Dyskutujmy na poziomie albo zacznę "punkty zajebistości" odbierać Uśmiech 2
A ile mam punktów u Ciebie Misiaczq?  laugh
Bo nie wiem czy jest z czego odejmowac laugh

Dorwać mnie można na:
Dropson
Użytkownik

Reputacja: -9 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Dropson

« Odpowiedz #63 : 27.02.2010, 09:20:34 »

mi nie masz czego odebrać

// Danyeru: Bo nie można, bezkarnie, pisać bez końca tak, aby korektora denerwować. :-P
« Ostatnia zmiana: 27.02.2010, 12:48:03 wysłane przez Danyeru » Zapisane
Adarn
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #64 : 27.02.2010, 10:05:24 »

mi nie masz czego odebrać

Punkty mogą być minusowe  Chichot

Gacko
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #65 : 27.02.2010, 12:52:18 »

Jak ktoś nie ma konta na max3d - pojawił się właśnie news na temat PS CS5... Zresztą sami zobaczcie: http://max3d.pl/news.php?id=1042

Edit
d3d3: to teraz sam sobie jesteś winien Język
« Ostatnia zmiana: 27.02.2010, 15:52:38 wysłane przez Dobrotek » Zapisane
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #66 : 27.02.2010, 15:31:02 »

Cztery, Misiaczq.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #67 : 27.02.2010, 18:01:13 »

Cztery, Misiaczq.
A co moge za nie miec Misiaczq?
Jakies doladowanie czy cos?

laugh

Dorwać mnie można na:
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #68 : 27.02.2010, 18:14:24 »

Za to, że ty możesz pisać bez polskich znaków, a nie-vipki już nie Smutny.

A tak w ogóle to alt wysiadł czy co? Bo prawie każdy twój post jest bez polskich znaków, nie to że się czepiam, ale trudnej się czyta... Przynajmniej mnie.

Adarn
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #69 : 27.02.2010, 18:17:24 »

Za to, że ty możesz pisać bez polskich znaków, a nie-vipki już nie Smutny.

A tak w ogóle to alt wysiadł czy co? Bo prawie każdy twój post jest bez polskich znaków, nie to że się czepiam, ale trudnej się czyta... Przynajmniej mnie.

Regulamin nie narzuca pisania polskich znaków. Za to zdanie trzeba zaczynać wielką literą i jeśli zacząłeś używać polskich znaków to musisz ich używać do końca, konsekwentnie.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: WOW! - PS CS5
Skocz do: