Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Gloopek webdesign.  (Przeczytany 1969 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Gloopek
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cool Story, Bro!

« : 05.09.2009, 18:12:50 »

Siema!
Zapraszam do oceny moich wypocin, zaznaczam że gimpem zajmuję się od ok 2 tygodni więc proszę o wyrozumiałość. Wszelkie uwagi dot. kolorystyki, typografii, ułożenia strony itp. mile widziane Mrugnięcie

http://www.gimpuj.info/index.php?action=gallery;sa=view;id=48148
Mój pierwszy layout. Nie jestem pewny co do kolorystyki, ale jak na moją wiedzę i doświadczenie to jestem zadowolony.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 05.09.2009, 18:48:29 »

Trochę mały. Ale jeśli miałby być pusty i nudny to dobrze, że jest mniejszy.

Kolory dobre, szarość ładnie pasuje do błękitu. Z deseniem w body lekko nudnawo, natomiast ten drugi, drobniejszy pattern na około nie pasuje w ogóle w połączeniu z tym pierwszym.
Bardzo dobra typografia jak na pierwszy szablon. Czcionki nie za duże, marginesy nie są złe, nawet w menu pasuje.

Najsłabszy w całości jest logotyp i obrazek komputera po prawej. Pecet słabo się komponuje z resztą, natomiast logotyp jest brzydki i nudny.
Dziwny jest też cień pod całością, na rogach zdaje się być wycięty. Do korekty.

Poprawnie używasz gradientów, są płynne i gładkie. Dodasz jeszcze kilka detali takich jak jednopikselowa linia na samej górze lub dole danego elementu i będzie ładnie.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Gloopek
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Cool Story, Bro!

« Odpowiedz #2 : 06.09.2009, 20:37:30 »

Dziękuje INSEKT za ocenę.
Oto moja druga praca. Tym razem jest to portfolio, które już koduję  Chichot
http://www.gimpuj.info/index.php?action=gallery;sa=view;id=48222
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 06.09.2009, 21:13:23 »

No dobra, takiego "splasha" widzimy, ale nic poza tym. Póki co nie mamy co oceniać.

BTW czemu ludzie tak szybko zabierają się za portfolio Uśmiech Przecież najpierw trzeba mieć co w nim pokazać, a projektów przecież niewiele...

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 06.09.2009, 21:53:53 »

BTW czemu ludzie tak szybko zabierają się za portfolio Uśmiech Przecież najpierw trzeba mieć co w nim pokazać, a projektów przecież niewiele...
Bo czują się fajnie, kiedy mogą pokazać swoje "Zdzisiu Studio Design" (taki fikcyjny przykład)... Język

Portfolio bardzo dobre, takie pomysły widzę na prawdę rzadko nawet u najlepszych zagranicznych artystów. Chociaż może to tylko Twój chwilowy przebłysk bo pierwszy szablon jest dość zwyczajny. Uśmiech

Gloopek
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Cool Story, Bro!

« Odpowiedz #5 : 07.09.2009, 19:52:54 »

Pierwszy layout jest dość zwyczajny bo jest pierwszy  Język Poza tym miałem bardzo ogólne wskazówki co do jego wyglądu. Mam nadzieję że to jednak chwilowy przebłysk nie będzie. BTW mam już następny pomysł tylko muszę znaleźć takiego stocka albo poprosić znajomego fotografa o pomoc  Chichot
Dakuś
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

Niepoprawny frytkożerca

« Odpowiedz #6 : 07.09.2009, 21:12:05 »

Pierwszy taki prosty i nie za ciekawy. Za to drugi bardzo interesujący - gratuluję pomysłu.

Pilej
√ ι ק

Reputacja: 7 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 07.09.2009, 21:21:00 »

Pomysł jest, ale trzeba go kontunułować, bo jak już INSEKT napisał, nie ma co oceniać. Czekamy na dopracowanie detali i dodanie treści.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Gloopek webdesign.
Skocz do: