Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: CreaT webdesign  (Przeczytany 1334 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
CreaT
Gość
« : 02.09.2009, 12:38:16 »

Gdyż sygny już przynudzają zaczynam powoli robic grafike www

Lay:
http://www.gimpuj.info/gallery/18493_02_09_09_11_34_05.png

Logotype :

{VeTeR}
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: veter@ubuntu.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 02.09.2009, 12:48:42 »

strasznie niedbale to wyglada

Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 02.09.2009, 14:26:41 »

Nie obraź się, ale ten szablon jest po prostu brzydki. Ciężko czyta się teks, ponieważ praktycznie nie ma odstępów pomiędzy linijkami. Przydałoby się wyjustować tekst, zrobić jakieś akapity i menu. Top mi się nie podoba - wklejone logo (które mi się nie podoba) i napis. Żadnego gradientu w tle (z wyjątkiem tego niebieskiego paska). Ten szablon jest po prostu nudny. Popatrz na szablony tych lepszych, np. INSEKTa czy PIL3Ja.

Logotyp tak, jak już zauważył {VeTeR} - jest trochę niedbale zrobiony. Z daleka też to widać i wcale to pięknie nie wygląda. Popatrz na logotypy PIL3Ja, pooglądaj trochę na dA (jest sporo ciekawych).

Ćwicz, a na pewno będzie lepiej. Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 02.09.2009, 18:06:00 »

Zacznę od logo.
Sam kształt figury nie jest zły, ale wypełnienie już jest beznadziejne. Wystarczy jednolity kolor i będzie grejt. Poza tym brakuje symetrii w logo. Wystarczyło zrobić połówkę, duplikować i odbić, aby uzyskać całość, równiutką i symetryczną.

W logotypie brzydka czcionka, za mała i nieczytelna.

Teraz szablon.
Przede wszystkim za prosty! Tego nawet minimalizmem nie da się nazwać. Ja bym to raczej nazwał rozpoczętą pracą, taki WIP, który nawet w połowie jeszcze nie jest. Mógłbyś dodać jakieś detale, jednopikselowe linie w przejściach koloru w tle, gradienty, może jakieś filtry takie jak Plazma.

Ten koleś z prawej nie wiem skąd się urwał, kim jest i co tam robi. Nawet wycięty dobrze nie jest. Jeśli nie chce Ci się dobrze wycinać, to przynajmniej wtop go w tło (robiłeś sygnatury, to dasz radę).

Czcionka w tekście - co to w ogóle jest? Widziałeś kiedyś taką na jakiejś stronie? Zamień ją na zwykły 12 lub 13-pikselowy Arial, Tahomę lub jakiegokolwiek innego sansa. I nie wygładzaj.

Używaj siatki, prowadnic, wszystkie elementy strony nie trzymają się żadnego szablonu, są porozrzucane gdzie popadnie.

Poprawiaj.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: CreaT webdesign
Skocz do: