Wczoraj z INSEKTem zamienilem dwa zdania i jeszcze nie odpisal a nie wiem jak bede w tym tygodniu oblozony z akademia dlatego pisze teraz kiedy mam czas i obchodze troche reg. skladania propozycji - nie pokazuje przykladow

O co biega po krotce:
Widzilem wczoraj pytanie o drukowanie ulotek czy czegostam i pomyslalem ze jesli juz wchodzimy w grafika uzytkowa poza siecia to nalezaloby pare slow skrobnac. Nawet wspolnymi silami (bo na co-op. jestem bardzo pozytywnie nastawiony) bo w sumie w komercyjnej dzialce dopiero stawiam pierwsze kroki i glownie mam tu na mysli foto i design typo z tym tematem zwiazany.
Co by bylo do ruszenia:
Zasady projektowania wizytowek, formaty i stosowanie CMYK, trendy ukladów typo, palet kolorow itd. Do tego wskazowki przygotowania juz pozadesinerskiego (ale zem wymyslil slowo

) zwiazane z drukiem samym i bledy poczatkujacych.
Ogolem chcialbym zeby jesli ktos juz chce cos drukowac zeby mial o tym jakies pojecie i np. nie odebral wiekszej ilosci prac w ktorych nie zgadza sie jakosc czy kolory czyli wywalil kase wylacznie. A wiemy chyba wszyscy ze w pozniejszym okresie dzialalnosci juz powazniejszej chociazby odpowiednie wizytowki sa elementem PR i swiadcza o nas i naszym profesjonalizmie.
To tak w skrocie. Na wszelkie pytania bede staral sie odpowiedziec. Jestem totalnie niedostepny we wtorki i czwartki takze moge miec opoznienia. Mam nadzieje ze pomysl sie spodoba chociaz narazie jest w fazie bardzo beta i nawet nie mam do pokazania przykladow (ale w koncu nie bedzie to tut tylko o zaprojektowaniu poprawnym

). Licze na opinie i sensowna dyskusje.