Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Pozycje okien  (Przeczytany 984 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Displace
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Displace

« : 05.08.2009, 00:06:02 »

Nie mogę ustawić pozycji okien! Wypróbowałem już wszystkie opcje z karty Zarządzanie oknami w Preferencjach. Ustaw pozycje domyślne, zapisz pozycje okien... - te opcje nie działają, bo przy ponownym uruchomieniu okna są w tym samym miejscu co były!
« Ostatnia zmiana: 05.08.2009, 12:52:28 wysłane przez K-ja » Zapisane
deysu
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Nieskończoność to brak ograniczeń

« Odpowiedz #1 : 05.08.2009, 01:47:31 »

Trochę nie rozumiem, czy to takie ciężkie ustawić sobie jedno okno po włączeniu. Ja podczas tworzenia pracy przemieszczam okna cały czas, gdzie w danej chwili jest mi wygodnie.

mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 05.08.2009, 09:59:28 »

Displace, ustalmy co właściwie chcesz uzyskać. Czy chcesz aby GIMP po uruchomieniu wyglądał tak samo jak ostatnio wyglądał przed zamknięciem? Czy też chcesz, żeby zawsze wyglądał tak samo po uruchomieniu, niezależnie od tego gdzie poprzenosisz okienka w trakcie pracy?

Jeśli interesuje Cię opcja pierwsza, to wystarczy, że zaznaczysz ptaszka przy opcji: "Zapisz pozycje okien przed zakończeniem". Wtedy GIMP po każdym uruchomieniu będzie wyglądał tak jak go zamykałeś wcześniej.

Jeśli chodzi o drugą możliwość, to trzeba się upewnić, że opcja "Zapisz pozycje okien przed zakończeniem" nie jest zaznaczona. Ustawiasz sobie GIMP-a tak jak chcesz aby zawsze się uruchamiał i klikasz "Zapisz położenia okien".

UWAGA: W przypadku systemów Windows i niektórych menadżerów okien pod Linuksem, opcje te mogą działać niepoprawnie w trybie pełnoekranowym.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Pozycje okien
Skocz do: