Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [Wszystkie]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Tag [ROZ] przy zalogowaniu  (Przeczytany 8034 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wymiaatcz01
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 13.07.2009, 15:00:37 »

Witam
Mam pomysł. Zauważyłem, że wiele osób po rozwiązaniu swojego problemu nie dopisuje
tagu [ROZ].Proponuje, żeby przy każdym zalogowaniu pojawiał się np taki duży,
czerwony napis: Po rozwiązaniu problemu dopisz do tematu [ROZ]. Co wy na to ?

Wróciłem Uśmiech
Daffy
√ ι ק

Reputacja: 15 Offline Offline

JID: vakrim@aqq.eu
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Nie noszę skarpetek.

« Odpowiedz #1 : 13.07.2009, 15:07:02 »

Tak, i cały regulamin od razu! I kilka stron prawa polskiego Uśmiech To nic nie pomoże. Najczęściej ludzie jak dostaną odpowiedź na swoje pytanie to już resztę olewają, bo po co się męczyć, przecież ma się to po co się przyszło.

Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: grolak@jabber.org
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #2 : 13.07.2009, 15:08:32 »

IMO to by przeszkadzało. Jak ktoś nie doda tagu [ROZ], to zawsze może to zrobić moderator.

afk
wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 13.07.2009, 16:04:32 »

Tak ?
To dlaczego jest tyle rozwiązanych tematów bez tagu [ROZ] ?

Wróciłem Uśmiech
Daffy
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Nie noszę skarpetek.

« Odpowiedz #4 : 13.07.2009, 16:06:41 »

Bo moderatorzy się opierdzielają xD i wyszło na jaw Język

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 13.07.2009, 17:20:56 »

Trochę dziwne. K-ja pisze do każdego żeby dodał tag [ROZ] chociaż sama może.
Zastanawiające.

Wróciłem Uśmiech
Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #6 : 13.07.2009, 17:30:25 »

no kurde...my powinniśmy działać w ostateczności...co my jesteśmy opieka społeczna? Caritas? ludzie akceptowali przy rejestracji że przeczytali regulamin i...no i **** takie życie że są gołosłowne dupy które w podzięce nie mogą nawet takiej prostej rzeczy zrobić jak zmienić nazwę tematu...bo po co ? przecież moderator/admin posprząta...to jest BŁĘDNE myślenie, niestety w naszym kraju tak jest , banda leni którzy myślą że przyjdą, nasrają i sobie pójdą, a sprzątaczka spuści wodę<o ile nie zemdleje przez zapach>...owszem mamy poprawiać ale czy tak trudno zrobić coś samemu? a potem przyjdzie taki po pół roku , spróbuje w szukajce< marzenie> znaleźć temat z jakimś problemem a tu dwieście odpowiedzi w tym jedna rozwiązana gdzieś na końcu listy bez oznaczenia, i wtedy jest takiemu delikwentowi źle...

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 13.07.2009, 17:37:24 »

No ale są takie n00by co rejestrują się tutaj po to by rozwiązać jakiś jeden temat.
 A potem już nigdy nie wracają tutaj. Więc w ich mniemaniu po co mają czytać
 regulamin na jedno pytanie ? A niestety takim się nic nie zrobi.

Wróciłem Uśmiech
Grolak
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #8 : 13.07.2009, 17:50:44 »

No to może, osoba która powiedzmy 2 razy nie dodała tego tagu dostaje ostrzeżenie, tzn. przy logowaniu się wyświetla jej się takie okienko o jakim wspominał wymiatacz. A z takimi, którzy rejestrują się aby zadać jedno pytanie nic nie zrobimy.

afk
wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #9 : 13.07.2009, 18:10:19 »

Bardzo dobrze Grolak. Dwa ostrzeżenie, trzy ban ban na 7 dni, 4 usunięcie konta i już Uśmiech

Wróciłem Uśmiech
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : 13.07.2009, 18:21:34 »

Pozabijać ich wszystkich od razu, bez zbędnego pierdzielenia!

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
K-ja
Gość
« Odpowiedz #11 : 13.07.2009, 19:25:41 »

no kurde...my powinniśmy działać w ostateczności...co my jesteśmy opieka społeczna? Caritas? ludzie akceptowali przy rejestracji że przeczytali regulamin i...no i **** takie życie że są gołosłowne dupy które w podzięce nie mogą nawet takiej prostej rzeczy zrobić jak zmienić nazwę tematu...bo po co ? przecież moderator/admin posprząta...to jest BŁĘDNE myślenie, niestety w naszym kraju tak jest , banda leni którzy myślą że przyjdą, nasrają i sobie pójdą, a sprzątaczka spuści wodę<o ile nie zemdleje przez zapach>...owszem mamy poprawiać ale czy tak trudno zrobić coś samemu? a potem przyjdzie taki po pół roku , spróbuje w szukajce< marzenie> znaleźć temat z jakimś problemem a tu dwieście odpowiedzi w tym jedna rozwiązana gdzieś na końcu listy bez oznaczenia, i wtedy jest takiemu delikwentowi źle...

j.w.

Pozabijać ich wszystkich od razu, bez zbędnego pierdzielenia!

j.w.

Ja nie jestem sprzątaczka, ja jestem moderator do jasnej anielki!
wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #12 : 13.07.2009, 20:10:28 »

No więc trzeba wprowadzić kogoś takiego jak sprzątaczkę i już Uśmiech

Wróciłem Uśmiech
Qba_
Emeryt

JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : 13.07.2009, 20:16:03 »

A chciałoby Ci się zmieniać nazwę kilkudziesięciu tematów dziennie?

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #14 : 13.07.2009, 20:18:53 »

A chciałoby Ci się zmieniać nazwę kilkudziesięciu tematów dziennie?

Nie, ale gdyby były tak z trzy to co innego (na każdego po 20 i gites). Tylko nazwa trochę straszna. Lepsza młodszy moderator

Wróciłem Uśmiech
AquaDeus
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.10
Galeria Użytkownika

...nuda...

« Odpowiedz #15 : 14.07.2009, 01:47:09 »

Przydało by się przynajmniej napisać krótki i miły dla oka regulamin jak zacząć nowy temat (np. podać przykład jak powinny się nazywać tematy a jak nie powinny), jak go zakończyć (np. żeby dodać tag [ROZ] po rozwiązaniu problemu itp.) i żeby odsyłało do tego regulaminu każdego kto pierwszy raz chce napisać nowy temat oraz tych którzy nie stosują się do regulaminu.

Po to krótki bo jak ludzie widzą ten regulamin:
http://www.gimpuj.info/regulamin-i-zasady-uzytkowania-forum/regulamin-v053-t2.0.html;msg62645#new
to odechciewa im się czytania i biorą się za pisanie.
Nose4s
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #16 : 14.07.2009, 08:20:24 »

Przydało by się przynajmniej napisać krótki i miły dla oka regulamin jak zacząć nowy temat (np. podać przykład jak powinny się nazywać tematy a jak nie powinny), jak go zakończyć (np. żeby dodać tag [ROZ] po rozwiązaniu problemu itp.) i żeby odsyłało do tego regulaminu każdego kto pierwszy raz chce napisać nowy temat oraz tych którzy nie stosują się do regulaminu.

za dużo za granicą spędzasz czasu stary<przepraszam za ten zwrot, oczywiście pełen szacuneczek>...myślisz że i tak by ktoś przeczytał taki regulamin? nie wiadomo  jak krótki i treściwy<a jeszcze się pojawia kwestia zrozumienia> - niewykonalne...ja dla przykładu przeczytałem regulamin dwa miechy po rejestracji  <aniolek> jak mnie któryś z modów upomniał po raz n-ty bo szalałem Język ludzie niestety olewają takie rzeczy nieważne w jakiej formie i treści zostały im przedstawione, wiem to z własnej autopsji <teraz się trochę zmieniło >...

Dávn
Użytkownik

GIMP: 1.*
JID: davn@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : 14.07.2009, 11:10:42 »

heelooł człowieki moderatory... Sami sie zgłosiliście do tego zajęcia, nikt was nie zmuszał. Lansujece sie kolorowym nickiem a jak przychodzi co do czego to mówić "komu by sie chciało", "nie jestem sprzątaczką" i chcecie banować niewiernych... Sooryy, ja postrzegam prace moderatora inaczej niż straszenie dzieci żeby dopisały pare literek do tematu bo inaczej dostaną bana... Tyle ode mnie, pozdrówcie rodziców
wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #18 : 14.07.2009, 11:49:25 »

heelooł człowieki moderatory... Sami sie zgłosiliście do tego zajęcia, nikt was nie zmuszał. Lansujece sie kolorowym nickiem a jak przychodzi co do czego to mówić "komu by sie chciało", "nie jestem sprzątaczką" i chcecie banować niewiernych... Sooryy, ja postrzegam prace moderatora inaczej niż straszenie dzieci żeby dopisały pare literek do tematu bo inaczej dostaną bana... Tyle ode mnie, pozdrówcie rodziców

Tylko zobacz, że to jest nie stosowanie się do regulaminu. Czy takie coś można tolerować ?

Wróciłem Uśmiech
Dávn
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : 14.07.2009, 11:52:48 »

moderator w moim mniemaniu to osoba która między innymi dba żeby wszystkie odstępstwa od regulaminu zostały uregulowane

via Wikipedia:
Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej lub na forum. Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni. Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.
Adarn
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Parówkowym skrytożercą mówimy NIE!

« Odpowiedz #20 : 14.07.2009, 11:56:13 »

Ale inni powinni moderatorom robotę ułatwiać a nie utrudniać. 

Dávn
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : 14.07.2009, 12:01:10 »

@adarn, chyba nie zrozumiałeś
Adarn
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Parówkowym skrytożercą mówimy NIE!

« Odpowiedz #22 : 14.07.2009, 12:18:16 »

Zrozumiałem. Moderatorzy powinni poprawiać ale i inni powinni pisać [ROZ] - ułatwić moderatorom robotę.

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #23 : 14.07.2009, 12:21:49 »

W regulaminie pisze, że forumowicz powinien dopisać [ROZ] do swego tematu, a nie moderator.

// Danyeru: W regulaminie nie pisze, tylko jest napisane. :-P
« Ostatnia zmiana: 14.07.2009, 23:43:16 wysłane przez Danyeru » Zapisane

Wróciłem Uśmiech
Dávn
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : 14.07.2009, 12:25:34 »

W regulaminie pisze, że forumowicz powinien dopisać [ROZ] do swego tematu, a nie moderator.

nie chce mi sie powtarzać, wiec odpowiem cyatem, tym razem przeczytaj uważnie
moderator w moim mniemaniu to osoba która między innymi dba żeby wszystkie odstępstwa od regulaminu zostały uregulowane

via Wikipedia:
Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej lub na forum. Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni. Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.

Moderatorzy sami zgodzili/zgłosili sie do tej roboty, widzieli jaka jest sytuacja na forum, i że trzeba bedzie troche posów edytować.
Nose4s
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #25 : 14.07.2009, 12:27:08 »

ten cytat jakby potwierdził moje zdanie,jak widzisz nic w tym cytacie nie wskazuje na to że mamy robić coś za userów bo to lenie a my od tego jesteśmy, zgodnie z cytatem my oceniamy i upominamy, nakazujemy poprawę, nie robimy czegoś zamiast usera, każemy mu to robić

edit:// zgadza się , zgodziłem się kiedy INSEKT do mnie napisał i zaproponował ten kolorowy nick ,wiedziałem że nie będzie to łatwe zajęcie, ale nikt nie powiedział że nie mogę próbować go sobie ułatwić w ten czy inny sposób, a ułatwiam sobie to zajęcie/obowiązek/służbę <niepotrzebne skreślić> każąc stosować się userom do regulaminu, naprawdę żądam/y tak wiele? czy to przekracza ludzkie pojęcie<noooo akurat w to jestem w stanie uwierzyć>?

K-ja
Gość
« Odpowiedz #26 : 14.07.2009, 12:41:14 »

Moderator ma dbać o porządek o forum, głównie żeby użytkownicy dostosowywali się do regulaminu, a nie spełniać za niego zasad regulaminu i robić czegoś co użytkownik sam powinien zrobić.
Dávn
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : 14.07.2009, 13:00:39 »

Ale jeżeli macie sytuacje, że użytkownik zarejestruje sie tylko po to żeby zadać pytanie, a gdy dostanie na nie odpowiedź idzie w pizdu (przepraszam za wyrażenie) i nie wraca, to życze wam powodzenia w nawracaniu go na scieżke przestrzegających regulamin.
Macie do wyboru:

1) Możecie wtedy zdobyć jego numer telefonu i wydzwaniać:
-Cześć mam sprawe, edytowałbyś temat na forum polskich użytkowników GIMPa? wystarczy dodać tag [ROZ] do tematu.

2) Możecie edytować sami temat co zajmie wam dziesięć razy mniej czasu. Przyczyni się do porządku na forum. W galaktyce zapanuje ład i porządek, a wszyscy będą sie kochać.

3) Lub możecie zostawić burdel taki jaki jest, nic nie robić, no i ba, otworzyć kolejny bezsensowny wątek i zapełniać go po brzegi buntowniczymi hasłami.

Biadolicie że forum schodzi na psy, podupada. Sami zdecydujcie co jest tego przyczyną, i jak można ją wyeliminować. Podpowiem wam, nie wybierajcie opcji 3.
Pozdrawiam
Nose4s
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #28 : 14.07.2009, 13:26:19 »

no cóż są i takie wybryki natury, ja tam uważam że to świadczy o ich kulturze,a temat jak znajdę czas to poprawie, gorzej dla niego jak się kiedyś znów pojawi albo znajdę go w necie Język zresztą jego jak ma IE to z nudów dam kuzynowi się pobawić Język a tak na serio, wypadało by to poprawić czyli odpowiedź 2. no ale przyznam szczerze zbrzydło mi to... jak znajdę czas to poprawię, choć matka znów mnie z kompa wywala... :/

Daffy
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Nie noszę skarpetek.

« Odpowiedz #29 : 14.07.2009, 13:44:16 »

... no ale przyznam szczerze zbrzydło mi to... jak znajdę czas to poprawię, choć matka znów mnie z kompa wywala... :/

Zbrzydło? Uśmiech Nikt Cię nie trzyma na pozycji moda. Jesteś to rób, nie robisz to nie bądź.

Nose4s
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #30 : 14.07.2009, 14:08:20 »

eee, miałem na myśli dyskusję...gdybym chciał odejść po prostu bym odszedł nie rozgłaszając tego wszem i wobec...

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #31 : 14.07.2009, 16:07:24 »

Ale tak sobie teraz myśląc jeżeli taka osoba przyjdzie tylko, żeby mieć odpowiedź na swój problem to prawdopodobnie już nigdy nie wrócą, więc pisanie "dodaj tag [ROZ] do tematu" jest bezsensowne, więc albo dodacie to za nich, albo macie to gdzieś i z forum robi się śmietnik.

Wróciłem Uśmiech
tofatodi
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #32 : 14.07.2009, 16:53:36 »

Może gdybyśmy zatrzymali taką osobę na dłużej? Nie wiem jak, kiepski jestem w takich pomysłach. Może dać możliwość dawania piw? Bo wszyscy pójdą na grafart'a, zaczną korzystać z PS'a, piracić itp. A powinniśmy krzewić w nich możliwości Open Source i GPL. Wiem, że większość rejestruje się, bo ma tylko jeden problem ze zrobieniem tutka, a jak go rozwiążą to robią dalej tutki, nawet bez logowania. Nie przestrzegają regulaminu, bo jak pisze: jeśli chcesz aktywnie uczestniczyć w życiu forum.
AquaDeus
Użytkownik

Galeria Użytkownika

...nuda...

« Odpowiedz #33 : 14.07.2009, 16:57:16 »

Może bynajmniej zrobić jakiś wielki button (taki żeby rzucał się w oczy) z jakimś napisem np. "Kliknij tu jeśli zakończyłeś temat" lub "kliknij tu po rozwiązaniu problemu" itp.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : 14.07.2009, 18:06:21 »

Może dać możliwość dawania piw? Bo wszyscy pójdą na grafart'a, zaczną korzystać z PS'a, piracić itp. A powinniśmy krzewić w nich możliwości Open Source i GPL. Wiem, że większość rejestruje się, bo ma tylko jeden problem ze zrobieniem tutka, a jak go rozwiążą to robią dalej tutki, nawet bez logowania. Nie przestrzegają regulaminu, bo jak pisze: jeśli chcesz aktywnie uczestniczyć w życiu forum.

Ludzie albo siedzą u nas, albo na grafarcie, albo na obu forach jednocześnie, z tym że my wcale nie rywalizujemy ze sobą - nie walczymy o użytkowników. Jak pewnie da się zauważyć, gimpuj.info raczej jest technicznym forum pomagającym zwalczać problemy i pielęgnującym ideę OS, a wspomniany grafcośtam jest forum typowo graficznym, gdzie siedzą sami wymiatacze (czytaj: ps-owi piraci Chichot), którzy pokazują ładne grafiki.

Na problem z osobami, które wpadają tutaj tylko rozwiązać swój problem, nic nie poradzimy. Jak już wspomniałem, jesteśmy tego świadomi, na to przygotowani i taki mniej więcej mamy cel, by pomagać, a nie wymyślać dziesięć tysięcy konkursów oraz innych sposobów kreowania wypaśnych grafików (czytaj: wiadomo co). To nas odróżnia od innych for.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
K-ja
Gość
« Odpowiedz #35 : 14.07.2009, 18:29:53 »

Zabieram się za mały test, w tematach przy których powinien być tag autorowi wysyłam pw z adresem i prośbą o poprawę Język
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #36 : 14.07.2009, 20:10:57 »

Jeśli nie zamierza zaglądać na forum, to i tak tego nie przeczyta, a i tak dostaje powiadomienie o nowych postach w jego wątku.

Regulamin jest potrzebny, bo w każdej społeczności potrzebne są reguły, a moderatorzy mają stać na ich straży i ogólnie zwalczać chaos.

Czy moderator ma dodać [ROZ] do tematu? Jeśli widzi, że koleś ma na koncie 1 post, a zarejestrował się 5 minut przed pytaniem, to czasem lepiej by było samemu dodać, innym razem, trzeba by upomnieć, bo być może w przyszłości kolo będzie pamiętał.
Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #37 : 14.07.2009, 23:48:58 »

Doróbcie przycisk (obok przycisków moderacji) "Dodaj [ROZ]" i po krzyku... Język

A dla mnie specjalny przycisk - "Wyssaj krew". :-D

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Grolak
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #38 : 15.07.2009, 01:22:11 »

Doróbcie przycisk (obok przycisków moderacji) "Dodaj [ROZ]" i po krzyku... Język

A dla mnie specjalny przycisk - "Wyssaj krew". :-D

IMO to jest sposób Mrugnięcie

afk
wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #39 : 15.07.2009, 09:46:44 »

Dobry pomysł, ale wyssaj krew chyba nie będzie potrzebne no chyba że specjalnie dla ciebie Uśmiech

Wróciłem Uśmiech
Strony: 1 2 3 [Wszystkie]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Tag [ROZ] przy zalogowaniu
Skocz do: