Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Start komputera  (Przeczytany 6947 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
max667
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Oc maniak...

« Odpowiedz #14 : 05.07.2009, 22:32:29 »

Tylko, że jak usuwam ikonę np opery u siebie to od razu się usuwa i u mamy.
Jak zrobić, żeby tylko u mnie się ta ikona usuwała ?

To wróć na konto mamy ->Start->Wszystkie programy->Opera->PPM->Wyślij do...Pulpit (utwórz skrót)
Analogicznie pousuwane skruty programów na koncie mamy, twórz od nowa na swoim koncie (oczywiście pod warunkiem, że Twoje konto nie jest kontem gościa Mrugnięcie )
« Ostatnia zmiana: 05.07.2009, 22:36:13 wysłane przez Danyeru » Zapisane

wymiaatcz01
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #15 : 05.07.2009, 22:58:52 »

Tylko, że jak usuwam ikonę np opery u siebie to od razu się usuwa i u mamy.
Jak zrobić, żeby tylko u mnie się ta ikona usuwała ?

To wróć na konto mamy ->Start->Wszystkie programy->Opera->PPM->Wyślij do...Pulpit (utwórz skrót)
Analogicznie pousuwane skruty programów na koncie mamy, twórz od nowa na swoim koncie (oczywiście pod warunkiem, że Twoje konto nie jest kontem gościa Mrugnięcie )

Okej poszło.
No a jak zainstalować na obu partycjach system tak żebym ja mógł zainstalować sobie swoje programy a mama swoje ?

Wróciłem Uśmiech
max667
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Oc maniak...

« Odpowiedz #16 : 05.07.2009, 23:11:07 »

No a jak zainstalować na obu partycjach system tak żebym ja mógł zainstalować sobie swoje programy a mama swoje ?
A po jaką cholere Ci drugi ten sam system...za dużo masz miejsca na dysku (XP + kilka wspólnych programów to ~ 5GB)...poza tym gdy będziesz chciał się przełączyć na drugi system będziesz musiał ponownie uruchomiś kompa- zdecydowanie szubciej jest przelogować się na drugiego urzytkownika Mrugnięcie

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #17 : 05.07.2009, 23:18:47 »

A po jaką cholere Ci drugi ten sam system...za dużo masz miejsca na dysku (XP + kilka wspólnych programów to ~ 5GB)...poza tym gdy będziesz chciał się przełączyć na drugi system będziesz musiał ponownie uruchomiś kompa- zdecydowanie szubciej jest przelogować się na drugiego urzytkownika Mrugnięcie

Kilka postów wyżej była po prostu taka rada.

Wróciłem Uśmiech
max667
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Oc maniak...

« Odpowiedz #18 : 05.07.2009, 23:27:06 »

Miało by to sens, gdybyś chciał wrzucić inny system (któregoś Linuxa, Viste czy 7), a tak, to nie widzę takiej potrzeby. Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 05.07.2009, 23:34:52 wysłane przez Danyeru » Zapisane

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #19 : 05.07.2009, 23:52:30 »

Miało by to sens, gdybyś chciał wrzucić inny system (któregoś Linuxa, Viste czy 7), a tak, to nie widzę takiej potrzeby. Mrugnięcie

Hmm
Mam linuksa na płytce Uśmiech
Może sobie zainstaluje/
« Ostatnia zmiana: 06.07.2009, 19:06:07 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane

Wróciłem Uśmiech
Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: grolak@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #20 : 06.07.2009, 00:54:49 »

No to dam dobrą radę: kiedy instalujesz Linuksa radzę się kogoś poradzić jak porozdzielać partycje - bo jeszcze zainstlaujesz w nieodpowiednim miejscu Mrugnięcie

afk
agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #21 : 06.07.2009, 10:17:48 »

A ja polecam osobiscie 7 Mrugnięcie Ma duzo mniej bledow niz Vista i "godnie zastepuje XP" do tego na rok jest darmowy Duży uśmiech

Ja na swoim kompie mam 5 systemow ;> Viste (do grania) 7 (do wszystkiego innego), reszta jest taty ;> Dodatkowo na VB mam pare wersji Ubuntu innego Linuksa i pare systemow do zabawy..

Miejsca mi wystarcza i jest git.. a te 30sec przelaczania pomiedzy systemami to moge przezyc...

-----

Co do partycji.. Uruchamiasz XP ale nie z Windowsa, tylko musisz chyba wejsc do BIOS-u zeby od razu po starcie kompa uruchomic instalacje systemu.. Powinno Ci sie pokazac "Dowolny klawisz spowoduje uruchomienie plyty CD" czy cos w tym stylu, potem tylko wybierasz swoja partycje gdzie chcesz miec system instalujesz i masz Mrugnięcie

Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #22 : 06.07.2009, 10:29:18 »

kocham te problemu z Windowsem, tak elementarnych nie ma w żadnym innym systemie...pomyśl człowieku, jak chcesz obejść problem reinstalacją to stwórz te dwie cholerne partycje, nazwane chyba domyślnie c i d, i przy instalacji wybierz jaki system ma być na jakiej partycji zainstalowany...chyba istnieje taka opcja co ? Mrugnięcie dlatego ja wole mojego Ubuntu  Chichot system zainstaluje się na / a ja konfiguracje mam na /home/moses i nie mam takich problemów...

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #23 : 06.07.2009, 10:37:41 »

kocham te problemu z Windowsem, tak elementarnych nie ma w żadnym innym systemie...pomyśl człowieku, jak chcesz obejść problem reinstalacją to stwórz te dwie cholerne partycje, nazwane chyba domyślnie c i d, i przy instalacji wybierz jaki system ma być na jakiej partycji zainstalowany...chyba istnieje taka opcja co ? Mrugnięcie dlatego ja wole mojego Ubuntu  Chichot system zainstaluje się na / a ja konfiguracje mam na /home/moses i nie mam takich problemów...

Tylko, że ja nie mam Ubuntu. Mam tylko xp-eka i linux-educd (coś między mandrivą a knoppiksem)
« Ostatnia zmiana: 06.07.2009, 19:07:14 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane

Wróciłem Uśmiech
agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #24 : 06.07.2009, 10:37:58 »

Moses.. Ty masz Ubuntu, ktory jest ciagle aktualizowany, a Windows? XP'kiem Microsoft sie juz nie interesuje.. I raczej juz nie bedzie..

edit.

Ubuntu jest darmowy i wazy 700mb mozesz w kazdej chwili sciagnac Mrugnięcie A nawet jeslibys chcial orginalna plytke to sobie zamow.. Jest calkowicie za darmo tylko 6 tygodni czekac trzeba Mrugnięcie

wymiaatcz01
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #25 : 06.07.2009, 10:55:02 »

Moses.. Ty masz Ubuntu, ktory jest ciagle aktualizowany, a Windows? XP'kiem Microsoft sie juz nie interesuje.. I raczej juz nie bedzie..

edit.

Ubuntu jest darmowy i wazy 700mb mozesz w kazdej chwili sciagnac Mrugnięcie A nawet jeslibys chcial orginalna plytke to sobie zamow.. Jest calkowicie za darmo tylko 6 tygodni czekac trzeba Mrugnięcie

Tylko słyszałem, że dla początkujących nie jest zbyt dobrym wyborem a na tym linux-educd są już fajne programy. Wystarczy ściągnąć firefoxa  3.5 i jest gites.

Wróciłem Uśmiech
Zdybek
Emeryt

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : 06.07.2009, 12:02:54 »

Tylko słyszałem, że dla początkujących nie jest zbyt dobrym wyborem

Nie prawda. Ja słyszałem, że wystarczy tylko chcieć.

<+Bizzar> będę na v lansił laski
<+Bizzar> *eeej laska mam v na IRCu 8)*
agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #27 : 06.07.2009, 14:29:18 »

W Ubuntu 9.04 masz wszystko... GIMP 2.6 jest, Firefox jest OpenOffice? - chyba tez nie wiem dokladnie.. Nie jest trudnny w obsludze.. Jak juz Zdybek napisal wystarczy chciec Chichot

Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Start komputera
Skocz do: