Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnaturki Calii  (Przeczytany 36857 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sheep
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.2
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

.

« Odpowiedz #98 : 09.06.2007, 10:16:59 »

No i ja kombinując jak to zrobić zrobiłem po swojemu, efekt w galerii Uśmiech

- stary, lubisz miziać się po policzku bułką od chizburgera z MCdonalda? Uśmiech 2[Lsr.]
- ?? [Sheep]

Zapraszam do ankiety [click]
Phoenix
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: pho3nix@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

twoja stara gra w guitar hero kierownicą

« Odpowiedz #99 : 13.06.2007, 14:56:14 »

Ta ostatnia to twoja najlepsza sygna! Strasznie szybko się uczysz!

edit: zrobiłabyś tutka na tego "heroesa"? Wilber

Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #100 : 13.06.2007, 15:19:59 »

Dziekuje za komplement Uśmiech jednak ja nie potrafie robic tutoriali i szczerze mowiac nie nadaje sie do takiego czegos wogole. Dlaczego? Poniewaz jestem bardzo zapominalska, wrecz notorycznie czegos nie pamietam, w tym wypadku takze nie do konca jestem w stanie powiedziec JAK zrobilam ta sygnaturke - nawet patrzac na warstwy, to wiem ze kilka razy pewne elementy musialam scalac ze soba. Nie wiem czy bylabym w stanie wykombinowac cos chociby podobnego.
eso
Użytkownik

Reputacja: -8 Offline Offline

GIMP: 2.3
Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #101 : 14.06.2007, 12:04:00 »

ja mniej wiecej moze spróbuje przynajmniej powiedzieć jak Calii zrobiłą tego taga..

napierw tło ciemne potem na to jakies jsne brushe wartswa na pokrywanie/rpzesiewanie/sl jakis jakies filtry gausowskie i posiwata potem render i na to białym brushem potem rozmycie kilka razy duplikat i miekksie siwatło i jest poswaita rednera potem siwetlini na miecz sharpen na miecz i napis Język w innych wersjach to jest ze brushe ida na postać i na miecz i psowaita i grandeit mapy/filtry jak dla mnie za jasno w sygnie szata mogła by być ciemniejsza i wiecej dynamizmu Mrugnięcie
Bizzar
Emeryt

Reputacja: 16 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Lazy Sod

« Odpowiedz #102 : 14.06.2007, 12:48:49 »

Najlepsza wersja czwarta od góry. Jak dokonałaś takiego efektu? Chichot

A ja mimo twojej pamięci popieram Phoena. Tut by się przydał ;d . Masz może xcf. ?
Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #103 : 14.06.2007, 14:26:12 »

Sygnatury mnie rozwaliły, nie przypuszczałem, że jesteś to tego zdolna Mrugnięcie
Przypuszczam jednak, że jest tam pare masek i deformacja skopiowanego rendera, a następnie dzielenie lub rozjaśnienie. Ale xcf by się przydał Język

Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #104 : 14.06.2007, 15:39:27 »

Jestescie strasznie marudni Uśmiech Dla dobra nauki poswiece sie i sobie przypomne, chociaz nie obiecuje super wytlumaczenia... ja naprawde mam kiepska pamiec i moge z grubsza cos powiedziec, zreszta to widac raczej, ale sporo robilam z wlasnej kombinatorskiej inwencji. Ciezko jest teraz kroki odtworzyc.  Plik xcf oczywiscie mam Uśmiech
Zaraz siade przy tym.

Bardzo mi milo, ze ta ostatnia praca podoba sie wam i jestescie zainteresowani efektami oraz procesem powstania Uśmiech Niestety pod tym wzgledem jestem beznadziejna Smutny Billobill nic nie pomaga, Lecytyna tez nie :/
Phoenix
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #105 : 14.06.2007, 16:12:58 »

A jeszcze jedno! Najlepsza jest wersja 4 i 5! Uśmiech

Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #106 : 14.06.2007, 16:24:45 »

Ja na takie przypadłości stosuję Butapirazol i Piąchopiryne, działa natychmiastowo Język

Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #107 : 14.06.2007, 19:11:27 »

O ile pamietam niektore kroki wykonalam w zblizeniu do tego tutoriala  - Smuge Sig Banita Tutorial
ale bylo w tym sporo moich kombinacji i eksperymentow z warstwami po drodze. Uzylam wiekszej ilosci warstw i w pewnym momencie polaczylam niektore, przec co teraz moj plik xcf nie jest calkiem prosty w odszyfrowaniu.
Rozsmarowalam render kilkoma brushami typu Charcoal [mam fajny zestaw caly z roznymi wielkosciami i stylami]; wielokrotnie rozmazywalam drobne szczegoly dolnej warstwy i usuwalam gumka z roznym kryciem pewne elementy. Chcialam zrobic efekt aury wokol postaci, Aby wzmocnic niektore jasniejsze partie wiem ze na jednej warstwie czy dwoch odwracalam kolory, zmniejszalam krycie i usuwalam nieinteresujace mnie partie. Nie pamietam ile warstw mialam maximum i ile z nich polaczylam, wiec niestety duzo trzeba intuicyjnie wykonac. Ale duzym plusem jest kilka krokow z tutoriala powyzej. Korzystalam jeszcze z jakis efektow z innych tutoriali chyba, ale nie jestem na sto procent pewna. Kiedys zrobilam juz sygnaturke w stylu "Banity" ale trzymalam sie bardziej tutoriala i byl inny efekt kompletnie, ale pamietalam pewne elementu i tworzac ta pracke mnie zainspirowaly chyba Uśmiech
Deformacji obrazu dokonywalam wielokrotnie jak widac i z roznymi trybami i opcjami tam manipulowalam, roznego rodzaju skrety / powiekszenie/pomniejszenie etc.

Wiecej grzechow nie pamietam.

Phoenix
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #108 : 15.06.2007, 13:52:55 »

-miecz pod ramkę
-więcej hardkoru-powiększenie kontrastu, jeszcze większe wzmocnienie i rozjaśnienie niektórych obszarów Chichot

fajnie nawet, ale napis cienki Język

Napis jest świetny! Niezdecydowany

tuutay
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

Stuningowany na zawsze. ^_*

« Odpowiedz #109 : 15.06.2007, 14:14:17 »

ta bardzo fajny napis, podoba mi się. Lecz dałbym miecz pod ramkę, bo tak troszkę dziwnie wygląda...9+/10 Pozdrawiam...Uśmiech

Coś nowego:
Kutsu
Użytkownik

Reputacja: 12 Offline Offline

Galeria Użytkownika

907610717098

« Odpowiedz #110 : 16.06.2007, 11:54:04 »

No to może i ja przedstawię swoje spostrzeżenia Uśmiech. Oceniam galerię dopiero od piątej strony, choć powinienem zacząć od początku. Uznałem jednak, że pierwsze sygnatury są mniej ciekawe niż te ostatnie.

1.Violet cinderella
Podoba mi się bardzo, świetnie dobrany napis no i kolorystyka też ciekawa. Te paski po prawej stronie idealnie pasują do reszty.

2.Deszcz
Według mnie świetna, podoba mi się napis, no i to zamknięte w sobie "me" Język (Wyłapałem tą aluzję od razu Uśmiech).

3. Ren i Nana
Ciekawy pomysł ze "sklejeniem" no i świetne kolory. Bardzo ładna sygnatura.

4. Hot spot
Wersja 2 zdecydowanie lepsza. Świetna kolorystyka, ciekawe rozmieszczenie szczegółów, praca naprawdę przyciąga wzrok. Wykonanie bez zastrzeżeń Uśmiech.

5.Heroes
Najciekawsze 2 i 3. W tych właśnie sygnaturach najlepiej swoją rolę spełnia "aura" wokół rendera. Dobrze dopasowane kolorystycznie, no i ładny napis.

jest to ocena jak najbardziej subiektywna, nie inspirowana uwagami innych Język. Zapewne nie dostrzegłem paru błędów, ale oceniałem tylko i wyłącznie wedle mojego gustu.

Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #111 : 16.06.2007, 16:10:18 »

[h]ello,
dziekuje za ostatnie wpisy, uwagi i porady Uśmiech moze juz za jakis czas nowy rezultat godzin spedzonych przy GIMPie zobaczycie Uśmiech
narazie ide odespac Uśmiech
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturki Calii
Skocz do: