Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Nienakładanie się pędzla  (Przeczytany 1650 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jss
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

jss

« : 26.06.2009, 23:21:17 »

Chodzi o prostą rzecz, czy da się tak ustawić żebym mógł rysować pędzlem (krycie 50%) ale żeby po oderwaniu myszki/piórka i po ponownym rysowaniu w tym samym miejscu krycie się nie zwiększało?

Przykładowo jeśli narysuję kreskę w danym miejscu z kryciem 50% a potem narysuję drugą kreskę w tym samym miejscu to zrobi się 75% a ja chcę żeby druga kreska nic nie zmieniała. Nie wiem jak to fachowo ująć. Wydaje mi się, że to podstawowa funkcja ale siedzę już nad tym długo i nie mogę znaleźć. Potrzebne mi to do kolorowania obrazków.
« Ostatnia zmiana: 29.06.2009, 19:49:39 wysłane przez Moses » Zapisane
AquaDeus
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.10
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

...nuda...

« Odpowiedz #1 : 27.06.2009, 01:09:26 »

możesz malować na nowej warstwie z kryciem pędzla na 100% i potem zmniejszyć krycie warstwy na 50%.
jss
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

jss

« Odpowiedz #2 : 27.06.2009, 01:16:09 »

Dzięki Uśmiech Najpierw ustawiłem krycie warstwy na 50% dzięki czemu widzę co rysuję.
wymiaatcz01
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 29.06.2009, 18:04:14 »

Aby ułatwić innym użytkownikom  forum w poszukiwaniach powinieneś dodać tag [ROZ] na początku tematu.
Aha i to jest prośba.

//Moses: przestaniesz ty bawić się w moda? co? trochę mnie to wnerwia...przejdę tylko G3 drugi raz i zaraz będę trząsł Pomocną Dłonią, gwarantuje, dajcie mi tylko 3 dni Język. bo normalnie wchodzę tylko kiedy włączam buntu< na windowsie z wiadomych powodów nie mam neta>...no ale postaram się wpadać częściej...zresztą jest jeszcze K-ja

//K-ja: Właśnie! Jestem! A ty jak chcesz moda to pisz do Cakpera a nie tu szpanuj!
« Ostatnia zmiana: 29.06.2009, 21:02:45 wysłane przez K-ja » Zapisane

Wróciłem Uśmiech
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Nienakładanie się pędzla
Skocz do: