Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: 2 Sygnatury /Początkujący
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: 2 Sygnatury /Początkujący  (Przeczytany 1506 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
golob11103
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

GIMP .....I to sIę LiCZy

« : 28.05.2009, 23:10:54 »

Witam .Przedstawiam wam moje 2 sygny w których wykorzystałem pare opcji z kilku tutoriali. Jestem Początkującym w tych sprawach. Kiedyś mialem Gimpa, ale wtedy za tło służyło Filtry>Chmury>Plazma Duży uśmiech
i render oczywiscie .Ale teraz chce robić sygnatury Hmm. nazwę to: na poziomie chociażby
średnim.

Przy okazji powiedzcie mi co mógłbym zastosować ogólnie we wszystkich sygnaturach które mam nadal robić ?
Linki do moich sygnatur:

a tu że tak powiem [cenzura] sygnatura ..ta sama co górna czyli: wiedzmina ..Wszystko moim zdaniem popsuł żółty C4D

« Ostatnia zmiana: 29.05.2009, 16:23:42 wysłane przez Zdybek » Zapisane
Ewe
Użytkownik

Reputacja: -5 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 29.05.2009, 10:53:52 »

Po pierwsze , poczytaj sobie tutoriale.  Dla ciebie dobre będą : http://www.gimpuj.info/sygnatury/sygnatura-miekkie-swiatlotrudnoscsrednia-t1889.0.html oraz http://www.gimpuj.info/sygnatury/odp-c4d-signature-tutorial-by-sheep-v01-t4702.0.html
Oprócz tego zainteresuj się obróbką zdjęć/efektami bo można wykorzystać je w sygnaturkach z dobrymi efektami.

EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #2 : 29.05.2009, 11:13:39 »

wklejamy sigi uzywajac
Kod:
[img][/img]

Dotyczy to zarowno sygnatur jak i mniejszych grafik.

Co do samych sygnatur - bardzo slabe. Naprawde dluuuga droga przed Toba. Ale trzymamy kciuki Mrugnięcie

Dorwać mnie można na:
golob11103
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

GIMP .....I to sIę LiCZy

« Odpowiedz #3 : 29.05.2009, 15:17:43 »

To mnie pocieszyłeś ;]
Pozwole sobie zapytać przy okazji o rzeczy które ''sprawiają mi problemy''
1. w jaki sposób robi się świetliki? trzeba namalowac pędzlem i użyć rozmycia Gaussa ?
i czy owy link do sygnatury http://www.gimpuj.info/sygnatury/odp-c4d-signature-tutorial-by-sheep-v01-t4702.0.html jest już jednym z lepszych gdzie mój postęp w robieniu prac zwiększyłby się ?

PS. Sorry za te linki ;]
ShadowMasti
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 29.05.2009, 16:25:41 »

Świetlik nie polega na rozmyciu gaussa xd W sumie to nie wiem na czym one dokładnie polegają bo do tej pory są dla mnie czarną magią, ale pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie związane z progressem.

Od samego zrobienia wszystkiego po kolei jak jest to napisane w tutku nie nauczysz się niczego więcej jak ( i to nie zawsze ) obsługi co po nie których narzędzi i schematów. Sama praca robione przy tutku też nie świadczy o twoim progressie - bo w końcu zrobiłeś tylko to co pisało, zero własnego wkładu.

Tutki należy analizować, krok po kroku - czy to przy robieniu pracy, czy nawet po zrobieniu - ważne aby zrozumieć co się zrobiło, aby nie polegać później jedynie na wyuczonych schematach. To nauczy cię obsługi narzędzi itd. po prostu dzięki temu poznasz program i kilka ciekawych "sztuczek".
Reszta zależy już tylko od ciebie - pomysłu, wykonania, włożonej pracy. Oczywiście nie należy się również zrażać do ocen, bo nawet te dość surowe ( ale bądź co bądź z szczyptą dobrych porad ) mają na celu pomoc.

Troszkę namieszałem, ale się śpieszę Uśmiech 2

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: 2 Sygnatury /Początkujący
Skocz do: