Świetlik nie polega na rozmyciu gaussa xd W sumie to nie wiem na czym one dokładnie polegają bo do tej pory są dla mnie czarną magią, ale pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie związane z progressem.
Od samego zrobienia wszystkiego po kolei jak jest to napisane w tutku nie nauczysz się niczego więcej jak ( i to nie zawsze ) obsługi co po nie których narzędzi i schematów. Sama praca robione przy tutku też nie świadczy o twoim progressie - bo w końcu zrobiłeś tylko to co pisało, zero własnego wkładu.
Tutki należy analizować, krok po kroku - czy to przy robieniu pracy, czy nawet po zrobieniu - ważne aby zrozumieć co się zrobiło, aby nie polegać później jedynie na wyuczonych schematach. To nauczy cię obsługi narzędzi itd. po prostu dzięki temu poznasz program i kilka ciekawych "sztuczek".
Reszta zależy już tylko od ciebie - pomysłu, wykonania, włożonej pracy. Oczywiście nie należy się również zrażać do ocen, bo nawet te dość surowe ( ale bądź co bądź z szczyptą dobrych porad ) mają na celu pomoc.
Troszkę namieszałem, ale się śpieszę