Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Logo Riddick (Pitch Black)  (Przeczytany 1631 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Raknor
Nowicjusz

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Raknor

« : 08.04.2007, 07:52:49 »

http://www.rogepost.com/n/5215520970

Logo jest wykonane w Photoshopie. Chciałbym uzyskać podobny efekt lub identyczny w Gimpie. Niestety nie natrafiłem na żadnego tutoriala, więc przychodzę z tym do Was. Jedyne co wiem to czcionka jaka została użyta - Impact.
CheGitarra
Nowicjusz

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

"ugryź się"

« Odpowiedz #1 : 12.04.2007, 20:05:01 »

A w formacie, który wszyscy mogą otworzyć? Nie każdy ma fotoszope. Tak sie składa, że mam demówkę, bo próbuję, jak działa z tabletem <tylko mnie od zdrajcy nie wyzywać! GIMP jest 100 razy lepszy Język>

Możesz próbować zrobić najpierw napis, poszarpać go troche <ręcznie albo... nie wiem jak>, potem sklonować, pokolorować, zrobić rozmycie w ruchu dla każdej literki inne... coś w guście... albo turbulencje jakieś...
Johny
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

:)

« Odpowiedz #2 : 12.04.2007, 20:22:40 »

GIMP otwiera mi tego PSD bez problemu.
Trzeba przypatrzeć się każdej warstwie z osobna, jej kolorom itp. Napis można poszarpać tworząc z niego zaznaczenie i script-fu>zaznaczenie>zniekształć czy coś takiego. Efekt jest identyczny przy odpowiednio dobranych wartościach. Warstwa z głównym blurem jest powiększona (zwiększ zaznaczenie), rozmyta w ruchu i finałowo gaussem (powiększenie) i podrasowana ręcznym rozmywaniem. To tak w skrócie. Trzeba przypatrzeć się jeszcze tym mniejszym blurom (widzimy krycie) i jak je zrobić.

No brain, no pain.
CheGitarra
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

"ugryź się"

« Odpowiedz #3 : 12.04.2007, 20:51:47 »

Nie wiem, czy nie szybciej poszarpałoby się te litery pędzlem zwykłym, ale zniekształcenie zaznaczenia fajnie sie przyda do tej poświaty z tyłu, można by wypełnić je kolorkiem, a potem bawić sie rozmywaniem.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Logo Riddick (Pitch Black)
Skocz do: