Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: signatures! - Łukasz :)
Ankieta
Pytanie: Cześć
Cześć - 4 (100%)
Cześć - 0 (0%)
Głosów w sumie: 4

Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 22
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: signatures! - Łukasz :)  (Przeczytany 82144 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Serafino
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #238 : 03.05.2010, 20:10:14 »

brzydka ramka, napis jeszcze gorszy (kolor mi się nie podoba ale to już znaczenia niema)

agape
√ ι ק

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #239 : 03.05.2010, 21:53:56 »

Zobacz ile mam lat...

Wiek nie gra roli. Ktoś może mieć 25 i być cienkim, a ktoś 7 lat i wymiatać w grafice. <ninja>

Łukasz
Użytkownik

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #240 : 04.05.2010, 19:21:35 »

Zobacz ile mam lat...

Wiek nie gra roli. Ktoś może mieć 25 i być cienkim, a ktoś 7 lat i wymiatać w grafice. <ninja>

Chodzi mi o to, że muszę się jeszcze dużo nauczyć...

Może ktoś jeszcze oceni. Cool
Adamos
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: theadam0s(znaczek o nazwie m-a-ł-p-a)jabbim.pl
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #241 : 04.05.2010, 21:50:13 »

Powiem po Zdybkowemu: Skill przez te 18 stron stoi w miejscu, trochę idzie do przodu, trochę się cofa, ale praktycznie jest ten sam. Popatrz, to jedna z twoich pierwszych sygnatur:
A teraz jedna z twoich najnowszch:
Widzisz różnicę? Bo ja bym powiedział, że te sygny były wykonane pod rząd a nie w odstępie roku! Sorry, jeśli Cię gdzieś uraziłem, ale już nie mogłem wytrzymać. Co prawda niektóre wychodzą Ci lepsze, niektóre gorsze, ale ciągle stoisz na tym samym! Teraz sam przed sobą, szczerze odpowiedz sobie na pytanie: "Czy tak rzeczywiście jest?". Mam nadzieję, że skill od tej pory będzie Ci szybko rosnąć. Powodzenia życzę.

Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #242 : 04.05.2010, 22:02:50 »

Co do God Of War...
Schrzaniłeś, na równi. Jednostronna ramka wygląda brzydko, zwłaszcza w niedopasowanym kolorze, tutaj wygląda, jakby ucinała mu rękę. Ramki rzadko pasują, trzeba mieć wyczucie i umieć je robić, bo nawet jeden piksel w tą, czy w tamtą może zaważyć o jakości sygnatury. Jego naramiennik jest kompletnie przepalony. Martwe piksele i kanty rzucają się w oczy, a to nie jest dobrze. CreaT ma zupełnie inny gust niż ja, lecz jego prace są dobre. Postaraj się nauczyć zmiękczać sygnatury, zapełniać je w dobry sposób, bądź jednym, trafnym napisem, c4d itp. wypełnić rażącą pustkę.
To co render na Twojej sygnaturze w ręku trzyma, było orłem (chyba), a teraz jest breją bez kształtu, z której światło wali na całego.
Jedyne plusy tej sygnatury to umiejscowienie napisu, lecz kolor kaszana i ten refluks światła na szyi. Zamiast studiować czyjeś sygnatury, wypisz sobie najważniejsze rzeczy na kartce, w .txt czy gdzieś i po każdej zrobionej sygnaturze odsiedź godzinę i dopiero wtedy ją oceń samodzielnie.

http://www.gimpuj.info/index.php/topic,4343.0.html <- Wypełnienie miejsca na sygnaturze,
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,26037.0.html <- C4D, clipping maski,
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,40370.0.html <- Miękkość sygnatury.
Lektura obowiązkowa, jeżeli chcesz dalej bawić się i szkolić w sygnaturach.
Tak jak powiedział Adamos po Zdybkowemu: 18 stron, krok w przód, dwa w tył.

Łukasz
Użytkownik

Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #243 : 05.05.2010, 08:03:06 »

Co do God Of War...
Schrzaniłeś, na równi. Jednostronna ramka wygląda brzydko, zwłaszcza w niedopasowanym kolorze, tutaj wygląda, jakby ucinała mu rękę. Ramki rzadko pasują, trzeba mieć wyczucie i umieć je robić, bo nawet jeden piksel w tą, czy w tamtą może zaważyć o jakości sygnatury. Jego naramiennik jest kompletnie przepalony. Martwe piksele i kanty rzucają się w oczy, a to nie jest dobrze. CreaT ma zupełnie inny gust niż ja, lecz jego prace są dobre. Postaraj się nauczyć zmiękczać sygnatury, zapełniać je w dobry sposób, bądź jednym, trafnym napisem, c4d itp. wypełnić rażącą pustkę.
To co render na Twojej sygnaturze w ręku trzyma, było orłem (chyba), a teraz jest breją bez kształtu, z której światło wali na całego.
Jedyne plusy tej sygnatury to umiejscowienie napisu, lecz kolor kaszana i ten refluks światła na szyi. Zamiast studiować czyjeś sygnatury, wypisz sobie najważniejsze rzeczy na kartce, w .txt czy gdzieś i po każdej zrobionej sygnaturze odsiedź godzinę i dopiero wtedy ją oceń samodzielnie.

http://www.gimpuj.info/index.php/topic,4343.0.html <- Wypełnienie miejsca na sygnaturze,
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,26037.0.html <- C4D, clipping maski,
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,40370.0.html <- Miękkość sygnatury.
Lektura obowiązkowa, jeżeli chcesz dalej bawić się i szkolić w sygnaturach.
Tak jak powiedział Adamos po Zdybkowemu: 18 stron, krok w przód, dwa w tył.
Powiem po Zdybkowemu: Skill przez te 18 stron stoi w miejscu, trochę idzie do przodu, trochę się cofa, ale praktycznie jest ten sam. Popatrz, to jedna z twoich pierwszych sygnatur:
A teraz jedna z twoich najnowszch:
Widzisz różnicę? Bo ja bym powiedział, że te sygny były wykonane pod rząd a nie w odstępie roku! Sorry, jeśli Cię gdzieś uraziłem, ale już nie mogłem wytrzymać. Co prawda niektóre wychodzą Ci lepsze, niektóre gorsze, ale ciągle stoisz na tym samym! Teraz sam przed sobą, szczerze odpowiedz sobie na pytanie: "Czy tak rzeczywiście jest?". Mam nadzieję, że skill od tej pory będzie Ci szybko rosnąć. Powodzenia życzę.

Dzięki wam bardzo.

Trochę się obronie; niecały miesiąc temu wróciłem po półrocznej przerwie.
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #244 : 05.05.2010, 15:12:04 »

Zniszczę Twoją obronę: Takich rzeczy się nie zapomina, ja po rocznej przerwie w rysunku postanowiłem znowu się za to zabrać, i pierwszy rysunek był najlepszy ze wszystkich dotychczasowych.
Po prostu ćwicz. Dobrym ćwiczeniem jest obranie sobie jakiejś sygnatury i próba jej skopiowania.

Łukasz
Użytkownik

Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #245 : 05.05.2010, 21:43:35 »

Zniszczę Twoją obronę: Takich rzeczy się nie zapomina, ja po rocznej przerwie w rysunku postanowiłem znowu się za to zabrać, i pierwszy rysunek był najlepszy ze wszystkich dotychczasowych.
Po prostu ćwicz. Dobrym ćwiczeniem jest obranie sobie jakiejś sygnatury i próba jej skopiowania.

Dasz z 3 przykłady takowych sygnatur?
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #246 : 06.05.2010, 14:04:36 »

Zobacz ile mam lat...

No i co z tego? Dosyć długo siedzisz w sygnaturach, a postępy masz bardzo nie wielkie. I wbrew pozorom nie ma to żadnego związku z wiekiem.

A co do sygnaturek, to nie wiem jak można zrobić 75 sygnatur, i do tego prawie zerowe postępy, ja zrobiłem z 15, nie robię na ilość ale na jakość, jednak to nie moja działka, sygnaturki robię bardzo rzadko i najczęściej od niechcenia, z nudy.

Łukasz
Użytkownik

Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #247 : 08.05.2010, 21:03:53 »

To da ktoś jakiś przykład(y)?
Serafino
√ ι ק

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #248 : 08.05.2010, 21:09:58 »

To da ktoś jakiś przykład(y)?
Musisz uwierzyć na słowo to jest jak jazda rowerem, jak e-gaming wracasz i grasz / jeździsz lepiej.
Wystarczy poszukać, kiedyś zajmowałem się grafiką - wyglądało gorzej niż w paincie, po roku przerwy zrobiłem 1000000x razy lepsza pracę znając tylko skalowanie, otwieranie (podstawy)

Łukasz
Użytkownik

Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #249 : 15.05.2010, 20:49:45 »

Z bitwy:

Raper Tag (Wygrany turniej)

Gorin
Użytkownik

Reputacja: -8 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #250 : 15.05.2010, 22:10:26 »

Już napisałem co myślę o tym tagu. Całkiem niezły, ładne światło, przydało by się jeszcze trochę c4d jakiegoś ładnego. Ale ramka. Trochę mi nie pasuje, jak się tak głębiej zastanowić. Ale ogólnie niezła sygnaturka.

Wpadnij do mnie, klik w sygnę.   

Łukasz
Użytkownik

Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #251 : 15.05.2010, 22:17:57 »

Już napisałem co myślę o tym tagu. Całkiem niezły, ładne światło, przydało by się jeszcze trochę c4d jakiegoś ładnego. Ale ramka. Trochę mi nie pasuje, jak się tak głębiej zastanowić. Ale ogólnie niezła sygnaturka.

Wpadnij do mnie, klik w sygnę.   

Jutro.

Ogólnie sygna mi się podoba. No właśnie co z napisem? Jakoś nikt go nie ocenił...
Czekam na wskazówki.
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 22
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: signatures! - Łukasz :)
Skocz do: