Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: MMO  (Przeczytany 14162 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jokerwader
Użytkownik

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #14 : 07.04.2007, 20:03:48 »

Może znacie coś poza Tibią, co jest nie komercyjne?

No ja znam Ultime Online i powiem szczerze, że jest to jeden z najlepszych mmorpgów w jakie grałem może przez to, że był on jednym z pierwszych(o ile się nie myle). Co może zgorszyć to grafika 2D(o podstawowej 3D nawet nie wpomne, bo jest to połączenie 3D z 2D) chociaż na dniach wyjdzie nowa część:

http://homepage.ntlworld.com/robert.jones27/maryland_photos.htm

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=41591&mode=thread&order=0
Jak widać wygląda ona inaczej niż inne gry tego typu.

Sam pomagam właśnie w tworzeniu odrębnego klienta 3D jest to już jego 2 część ochrzczona nazwą Iris2(tworze statyczne modele 3D jak i textury).

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=R-T9XwmkVn4

Co mi się podoba w tej grze to klimat, którego brakuje bardzo wielu grom.

Izu
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Powrót

« Odpowiedz #15 : 08.04.2007, 17:35:29 »

Ja grałem w większość MMORPG jakie są na świecie, nie grałem w RO i w ultime tylko, w reszte raczej grałem.I z tych wszystkich gier zaczynając od WoWa poprzez MU i Lineage 2, kończowszy na GW. Właśnie GW, czyli Guild Wars, jest to według mnie najlepszy MMORPG ze wszystkich w jakie grałem. Jest w niej wspaniały tryb PvP a to co w niej się liczy to to, że nie liczy sie "tuning" twojej postaci, ale skille jakie do niej dobierzesz.
Ta gra ma jeszcze wiele zalet, m.in. jest darmowa (kupujesz i grasz potem ile chcesz bez abonamentu), po polsku (jedyny MMORPG po polsku), i równość pomiędzy klasami. Polecam tą gre z całego serca.

jokerwader
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #16 : 08.04.2007, 22:07:59 »

Jest w niej wspaniały tryb PvP a to co w niej się liczy to to, że nie liczy sie "tuning" twojej postaci, ale skille jakie do niej dobierzesz.
Ta gra ma jeszcze wiele zalet, m.in. jest darmowa (kupujesz i grasz potem ile chcesz bez abonamentu), po polsku (jedyny MMORPG po polsku), i równość pomiędzy klasami. Polecam tą gre z całego serca.

UO tak samo. Ja dodam, że w Ultimie nie ma levelów tylko skille, które to są bardzo rozbudowane.

Ivellios
Gość
« Odpowiedz #17 : 09.04.2007, 12:28:59 »

Mo to jateżsiewypowiem, bo grałem w kilka, mianowicie:

Doon (the Empire of martial heroes ) - spoko darmowa, nie komercyjna i mało znana giera
Silkroad przez chwile
Epizod z Tibią też był, ale odradzam
poza tym jeszcze było Knight Online, ale jakoś też mi sie nie podobało
aha oczywiście jeszcze Americas Army i Wolfenstein ET, ale uważam że to pierwsze lepsze.
jokerwader
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #18 : 09.04.2007, 18:42:32 »

AAO jest naprawde świetne ja też bardzo polecam(grałem poczynając od wersji 1.6, która to zajmowała okolo 500mb teraz to okolo 3GB Mrugnięcie)

Fatos
Nowicjusz

Reputacja: 3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Happy Little Boozer

« Odpowiedz #19 : 09.04.2007, 22:08:36 »

no AA fajne do wersji przed tym jak wprowadzili pojazdy(humvee)..
bo już potem gra zaczęła mi nie działać poprawnie (czyt. Slideshow)..
A co do ET to zarąbiste szczególnie na tej mapie co sie bazy buduje! Chichot

"...This is the life we choose, the life we lead and there is only one guarantee, none of us will see heaven..."
Izu
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Powrót

« Odpowiedz #20 : 10.04.2007, 14:55:48 »

W AA próbowałem zagrać ale ni chciało mi się połączyć z servem.
BTW nie żebym miał coś przeciwko ale to jest temat o MMORPG a nie o MMO Mrugnięcie

Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #21 : 10.04.2007, 19:23:30 »

BTW nie żebym miał coś przeciwko ale to jest temat o MMORPG a nie o MMO Mrugnięcie

Mówisz masz Mrugnięcie

To może pomówimy o grach nie tylko rpg ale i typu OGame oraz nawet możecie się pochwalić w jaka grę lubicie grać na multiplayer Uśmiech

Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #22 : 10.04.2007, 19:46:46 »

[h]ello,
jesli mowa o grach z tego watku - to zawsze mialam ochote pograc wlineage albo ragnaroka.. ehh.. ale wtedy mialam bardzo slabego kompa, gdy juz mialam mocniejszego kompa to mialam juz tylko ochote na linuxa, plany co do Warcrafta, RO, Silkroad i Lineage poszly w kat. w zamian za to zaczelam grac w Wesnoth i OGame.  Moja "tesknote" za tymi grmi od czasu do czasu pobudzal znajomy opowiadajac o swoich przygodach. Mozliwe, ze udalo mi sie uniknac sporego uzaleznienia Uśmiech no i nie poznalabym pewnego fantastycznego mezczyzny Uśmiech
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #23 : 10.04.2007, 19:50:48 »

Obawiam się, że się nie znamy... a może...

Jeśli chodzi o gry typu OGame - pykałem w sporo ich;)

Zaczynałem nieśmiało od OGame, polski serwer, potem rosyjski...
Grałem tez przez chwile w BitFight... ale nie polecam
W Bezkrólewie.
A... no i w Traviana:) (pl)
O RedDragon tylko czytałem. Znajomy pokazał mi też takiego RPGa OpenSourcowego z przeglądarki, ale nie grałem.
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #24 : 10.04.2007, 20:02:07 »

Ja grałem na polskim OGame długo i jeszcze dłużej ale konto oddałem koledze bo uznałem, że bez tego też da się żyć. Zahaczyłem też o japoński serwer gdzie mają tylko jedno uni i o niemiecki gdzie nie doszli jeszcze do multikont i botów bo grają dla przyjemności, nie dla rankingu. Grałem też na plemionach ale odebranie mi wioski przyśpieszyło moją rezygnację. BiteFight także grałem ale po jakimś czasie lampienia się w statystyki znudziło mnie to.
Co do multiplayer to grałem i gram dalej w CoD 2. Jednak czekam na rewolucyjną grę SPORE.

ozziuss
Gość
« Odpowiedz #25 : 10.04.2007, 21:13:29 »

a mnie sie ogame nie podoba Język. co innego travian. dlaczego? bo w ogame grasz bez celu. w travianie klan musi wybudować cud świata czy cóś i gra sie resetuje a ogame jest bez końca - grasz do zrzygania (jak to kolega kiedyś mi powiedział Duży uśmiech)
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #26 : 10.04.2007, 21:20:46 »

jak dla mnie to lepiej grać bez końca niż co trochę zaczynać od początku Uśmiech
Ale coś w tym jest bo ludzie na 1 uni na top 500 nie najeżdżają się statkami bo by to się zakończyło katastrofą przypuszczalnie dla jednego i drugiego. Więc wpadli na pomysł okładania się sondami szpiegowskimi. Takim sposobem jeden gość atakuje innego 20000 sond i tak odbywają się wojny Uśmiech

ozziuss
Gość
« Odpowiedz #27 : 10.04.2007, 22:11:42 »

imo bez sensu takie coś i strata czasu. a wszystkich znudzonych grami MMO zapraszam na kurnik.pl Chichot
Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: MMO
Skocz do: