Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Windows czy Ubuntu???  (Przeczytany 4791 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
deysu
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Nieskończoność to brak ograniczeń

« Odpowiedz #14 : 17.05.2009, 12:55:22 »

no ja mam dość visty bo spowalnia mi kompa i niektóre starsze modele skanerów nie działają mimo tego że je ulepszyłem...

więc jak mówicie chyba spróbuję Linux jak mi nie będzie pasować to pójdę na XP.

Z tego, co wiem to pod Linuksem GIMP działa stabilniej.
czyli jak stabilniej, obrazy i filtry się szybciej ładują???

Stabilność programu to nie szybkość uruchamiania i szybsze stosowanie filtrów - to zależy od pamięci operacyjnej. Stabilnie - znaczy, że nie będzie się wyłączał, bo pod Windą zdarzają się takie sytuacje, występowanie nieokreślonych błędów itp.

Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #15 : 17.05.2009, 13:18:31 »

up pod windą nie tylko gimp ma nieokreślone błędy Język

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #16 : 18.05.2009, 13:00:26 »

Jedno trzeba zauważyć, linux nie jest dla wszystkich.

Pewnie, że nie jest dla wszystkich. Tak samo jak prawo jazdy, dostęp do sieci, broń, czy nawet widelce. Niektórzy mogli by sobie coś zrobić złego;) Mój komentarz może się wydawać złośliwy, ale przykro mi tak jest. Trzeba umieć przyznać się: "jestem szarym popychadłem wielkiego koncernu, który może na mnie zarabiać, a ja będę go wielbił za okruszki, za które zresztą płacę".

Język

Tak na prawdę, to prawda jest po środku. Nikt tu pewnie nikogo nie przekona. Żeby móc używać Linuksa trzeba czegoś więcej chęci spróbowania.

Jakby ten Twój znajomy znał tylko Linuksy, pewnie teraz wybrzydzał by nad Windowsem. Taka śmieszna sprawa. Jak już używa Windowsa, to niech za niego grzecznie płaci. A "Otwartość" to coś więcej niż "za darmo".

Cały ten wątek tak na prawdę, był przerabiany wiele razy i na wielu innych forach. Są też strony i wortale specjalnie do tego przeznaczone. Czemu tam nie szukacie odpowiedzi?
swistaku
Gość
« Odpowiedz #17 : 18.05.2009, 17:58:56 »

Jakby ten Twój znajomy znał tylko Linuksy, pewnie teraz wybrzydzał by nad Windowsem. Taka śmieszna sprawa. Jak już używa Windowsa, to niech za niego grzecznie płaci. A "Otwartość" to coś więcej niż "za darmo".

Ale nie zna, bo we wszystkich szkołach gdzie jest informatyka, a nie jest to głowny kierunek są tylko windowsy. Tak już jest, człowiek sie do jednego przyzwyczai, to potem bez chęci sprobowania czego innego bedzie na tym siedział, a wszystko inne bedzie "be". Ja używałem fedory (jw. pisałem, albo i nie) i troche sie do niej zraziłem. Z reszta system teraz to kwestia gustu.
Dávn
Użytkownik

GIMP: 1.*
JID: davn@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : 18.05.2009, 19:20:40 »

Ubuntu używam od wersji z 7.04, i wbrew stereotypom z terminalu korzystam sportadycznie (nie licząc Irssi i EKG). Miałem pewien epizod z Fedorą 8 ale posypała mi się (tylko i wyłącznie z mojej przyczyny). Grać gram, Wine spełnia znakomicie swoją role, a jeżeli komuś nie wystarcza można postawić sobie maszyne wirtualną.  GIMP działa stabilniej niż na Windowsie, w końcu pod Gnome został napisany.
Sieć bezprzewodowa, z tym był troche proble, ale panowie z forum.ubuntu.pl wytłumaczą wszystko zrozumiale nawet kompletnemu debilowi Uśmiech
Nose4s
√ ι ק

GIMP: 2.6 + GAP
JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #19 : 18.05.2009, 19:33:45 »

skoro o ubuntu forum mowa może ktoś oblukać ten temat:

http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=101472

chłopcy z forum najwyraźniej sobie nie radzą,a narazie to mój jedyny problem :/

Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Windows czy Ubuntu???
Skocz do: