Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Gallery "Ixiak"  (Przeczytany 30414 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jacekl300
Gość
« Odpowiedz #56 : 01.07.2009, 19:33:02 »

36.

37.

proszę inne kolorki Uśmiech 2

PROSZĘ O KOMENTARZE
jacekl300
Gość
« Odpowiedz #57 : 02.07.2009, 01:17:10 »

HMM chyba się na inne forum przeniosę, bo tu nikt nie ocenia zwykłych userw takich jak ja tylko K-ja, Paul, Zdybek itd  raz na jaki czas sie jakis ewenement trafi. 3 komenty na 3 prace na jedna prace 1 koment wypada fajnie co nie . . . . a u tych znanych osob przypada duzo wiecej niz na przyklad na mnie...

i wy checie przyciagac nowe osoby jak tylko ciagle oceniacie te same osoby ....

podliczenie postow 26
wiktor 15 postow (najwiecej)
K-ja    4
Zdybek  2
Potania 1
muka[SpC]1
nesq     3
caje     1
Paul     1
CreaT    1
Łuka-szeK_ 1
lacznie 29
a ja sam 28 . . .
Łukasz
Użytkownik

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #58 : 02.07.2009, 07:59:30 »

36 i 37:
Za mocne naświetlenie, chciałeś zrobić wyblakłe ?
Tekstura (?) w tle nie jest najgorsza, ale to (i wszystko) psuje te okropne światło.

EDIT: Do każdej sygny dodawaj link do stocka/rendera, bo nie wiadomo co zrobiłeś.
lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #59 : 02.07.2009, 11:32:28 »

EDIT: Do każdej sygny dodawaj link do stocka/rendera, bo nie wiadomo co zrobiłeś.

Też mi się wydaje że warto by było dodawać.

Co do sygny jak zwykle przegiełeś z oświetleniem

Zdybek
Emeryt

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #60 : 02.07.2009, 12:28:50 »

HMM chyba się na inne forum przeniosę, bo tu nikt nie ocenia zwykłych userw takich jak ja tylko K-ja, Paul, Zdybek itd  raz na jaki czas sie jakis ewenement trafi. 3 komenty na 3 prace na jedna prace 1 koment wypada fajnie co nie . . . . a u tych znanych osob przypada duzo wiecej niz na przyklad na mnie...

i wy checie przyciagac nowe osoby jak tylko ciagle oceniacie te same osoby ....

To zacznij robić coś konkretniejszego, to będę częściej oceniał.

W 36 oświetlenie to kompletna klapa. Jakieś wtopienie by się przydało i ciekawsze tło, jakieś C4D, CM'ki itp.

<+Bizzar> będę na v lansił laski
<+Bizzar> *eeej laska mam v na IRCu 8)*
jacekl300
Gość
« Odpowiedz #61 : 03.07.2009, 22:10:10 »

38.

39.

STOCK

« Ostatnia zmiana: 03.07.2009, 22:25:41 wysłane przez Ixiak » Zapisane
jacekl300
Gość
« Odpowiedz #62 : 04.07.2009, 02:20:39 »

color=red]h[/color]mm czyżby nikt tu nie zajrzał od 22:11 ?
halo Chichot oceniać,doradzać, krytykować, ale nie mieszać z błotek, bo się nie dam. Chichot
żwawo, żwawo, bo ludzie odchodzą na inne fora jak tu ich nie kierują w dobrą stronę
no raz raz komentarze nie tylko u mnie ale i u innych tez (chodzi o nowicjuszy i u początkujących, dość wychwalania profesjonalistów, zaawansowanych,)Chichot Boicie się oceniać słabszych (chodzi o nowicjuszy i początkujących) ??
profesjonalistów, zaawansowanych łatwiej no tylko powiedzieć super, fajnie ??
jestem ciekaw czy ktoś do jutra to przeczyta, bo  przecież u nowicjuszy/początkujących nie ma na co patrzeć bo słabe prace... tylko u starych wyg można na dobry poziom popatrzeć i wy chcecie zaskarbić sobie szacunek... ??
z
wykły user się nie liczy na tym forum takie odnoszę wrażenie[colorl=red].. w[/color]idać ze się szerzy nie tolerancja w stosunku do osób słabszych, ale pamiętajcie raz na wozie raz pod wozem..
t
o forum spada powoli na psy jeżeli nie zmienicie stosunku do innych osób (tak, po drugiej stronie monitora siedzi osoba mająca uczucia) to nawet żadne zmiany nie pomogą
powiedzcie mi co się stało z osobami kulturalnymi, tolerancyjnymi i pomocnymi ??
n
iektóre osoby, które naprawdę potrafią tworzyć na dobrym poziome grafikę rasową stały się takimi narcyzami co wszystko wiedzą ... zamiast pomagać w udoskonalaniu mieszają człowieka z błotem(chyba mieli trudne dzieciństwo)
opinia osób (których nie będę wymieniał, gdyż niekulturalnie pokazywać palcami) psuje opinie forum dlatego bardzo dużo osób przenosi się na inne fora ubplant itp... bo niestety pouczyły się urażone zachowanie osób, które ją oceniały tyle z mojej strony

ale się rozpisałem
i jestem ciekaw czy ktoś to przeczyta ....
możliwe, że ktoś to usunie, bo prawda w oko kole..

z poważaniem Ixiak

// Danyeru: W zdaniach złożonych przydają się przecinki tudzież inne znaki przestankowe, a na końcu zdania też stawia się znak.
« Ostatnia zmiana: 04.07.2009, 10:54:01 wysłane przez Danyeru » Zapisane
MaxZ a.k.a KaDe
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #63 : 04.07.2009, 06:45:57 »

Przepraszam Cię bardzo Ixiak że zrobie ci offtop w galerii no ale jak to mówi Ferdziu Kiepski 'Nie chcem ale muszem'

Popieram Cię w 100% Słabsi są dyskryminowani, odrzucani na bok. Ubóstwiani są tylko Ci najlepsi jak Paul, K-ja. No ale jak słusznie zauważyłeś osobie potencjalnie słabszej jest trudniej dać komentarz bo trzeba wychwycic błędy a takiemu najlepszemu powie sie tylko "O super extra. Podoba mi sie ten napis. No cód, miód, orzeszki! 10/10" Ci lepsi czują wyższość niczym Aryjczycy nad pozostałymi Europejczykami i mogą słabszych porównywać jedynie z błotem! Osoby tolerancyjne i pomocne nie wiem... uciekły? No ale wkońcu porównać z błotem jest dużo łatwiej niż dać dobrą rade Mrugnięcie Tak, tak to forum spada na psy. No i co prawda w oczy kole? Uśmiech Zaraz usuniecie pewnie mój post i Ixiaka bo 'GIMPUJ.INFO TO NAJLEPSZE FORUM NA ŚWIECIE!'
Dziekuję za uwage, o ile to w ogóle ktoś zdąrzy przeczytać bo zaraz i tak znajdzie sie to w koszu moi drodzy! Ahh jak ta prawda w oczy kole nie?

// Danyeru: Moja dobra rada - stawiaj znaki pzestankowe, aby zwiększyć czytelność swoich wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 04.07.2009, 10:58:46 wysłane przez Danyeru » Zapisane

Zdybek
Emeryt

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #64 : 04.07.2009, 11:20:23 »

Ale wy macie problemy, moją ostatnią sygne ocenił np. tylko Scooly, i jakoś nie odświeżam tematu, bo najwyraźniej prace są słabe i tyle... Pogódź się z tym, poza tym na sygnaturach świat się nie kończy, są jeszcze inne dziedziny grafiki komputerowej, które być może byłyby częściej oceniane, bo mają jakąś przyszłość przed sobą, a sygnatury co? Nawet na nich nie zarobisz. Spróbuj czegoś większego webdesign, foto manipulacje, wektory itp.

Monokolor mocno ssie. Źle użyte tekstury. Brak wtopienia razi w oczy. Poza tym postać zbyt niewyraźna, przydałoby się wyostrzenie w niektórych miejscach. Żywże kolory i C4D, które pokazywałyby potęgę tego żelastwa.
« Ostatnia zmiana: 04.07.2009, 14:41:45 wysłane przez Zdybek » Zapisane

<+Bizzar> będę na v lansił laski
<+Bizzar> *eeej laska mam v na IRCu 8)*
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #65 : 04.07.2009, 12:41:51 »

Scooly
Łaaaaaaa! Zły Sooly! Dobrze, że nie mam ściany pod ręką bo głową bym ją rozbił...

A co do pracy to kojarzy mi się z burzą piaskową. Kadr mi się nie podoba, kolory też nie. Dałbym w jakiejś bardziej nowoczesnej, metalicznej kolorystyce, która pasowałaby do tego robota czy cokolwiek to jest.

jacekl300
Gość
« Odpowiedz #66 : 04.07.2009, 12:51:49 »

Ale wy macie problemy, moją ostatnią sygne ocenił np. tylko Scooly, i jakoś nie odświeżam tematu, bo najwyraźniej prace są słabe i tyle...
hmm.
Według mnie prace słabe powinno się oceniać, gdyż naprowadza się osoby słabsze na dobrą drogę. Ja ze sobą żadnych problemów nie mam, lecz nie lubię jak ktoś olewa osoby, bo robią słabe pracę. Zdybek powiedz mi jak osoby robiące słabe prace mają poprawiać błędy, które robią, jak nikt nie mówi co mają złe i co powinny zrobić.
Widocznie nie ma czego komentować ja praca jest dobra i niczego nie trzeba poprawiać ...

Np. Sooly mówi co powinno się zmienić(takie komentarze powinno się dawać) , a nie jak wszyscy, np. brak wtopienia, złe użyte tekstury/c4d, kolory

Edit: a co do kolorystyki miały symbolizować burzę piaskową
Sooly
Emeryt

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #67 : 04.07.2009, 12:55:36 »

Ale Zdybek też ci napisał, że przydałoby się wyostrzenie itd.
Ja tam zawsze staram się napisać w miarę wyczerpującą krytykę, chyba że naprawdę mi się nie chce albo praca jest według mnie totalnie koszmarna - wtedy w ogóle odpuszczam.

Edit: a co do kolorystyki miały symbolizować burzę piaskową
No to ci się udało. Uśmiech 2

K-ja
Gość
« Odpowiedz #68 : 04.07.2009, 12:56:07 »

Słabsi są dyskryminowani, odrzucani na bok. Ubóstwiani są tylko Ci najlepsi jak Paul, K-ja. No ale jak słusznie zauważyłeś osobie potencjalnie słabszej jest trudniej dać komentarz bo trzeba wychwycic błędy a takiemu najlepszemu powie sie tylko "O super extra. Podoba mi sie ten napis. No cód, miód, orzeszki! 10/10" Ci lepsi czują wyższość niczym Aryjczycy nad pozostałymi Europejczykami i mogą słabszych porównywać jedynie z błotem! Osoby tolerancyjne i pomocne nie wiem... uciekły? No ale wkońcu porównać z błotem jest dużo łatwiej niż dać dobrą rade Mrugnięcie Tak, tak to forum spada na psy. No i co prawda w oczy kole? Uśmiech Zaraz usuniecie pewnie mój post i Ixiaka bo 'GIMPUJ.INFO TO NAJLEPSZE FORUM NA ŚWIECIE!'

Po pierwsze- zdecydowanie nie jestem najlepsza. Uważam moje prace za przeciętne, ba, zrobiłam nawet eksperyment i te najwyżej oceniane moje prace dałam na ubplanet. I co? I zmieszali je z błotem. Oceniam prace slabzych ode mnie kiedy tylko znajduję czas, ale robię to raz i porządnie. Nie zamierzam osobie początkującej 100 razy powtarzać na co jest dział "Tutoriale". Oceniam też według zasady "nie głaskać, tylko wytknąć błędy, nauczy się to będzie czas na komplementy". Gdybym słabszym pisała "10/10, boska praca" poziom spadłby natychmiastowo na psy. Zobacz zresztą parę moich postów w innych galeriach- mieszam z błotem tylko tych, którzy na to zasłużyli. Trzeba wziąć pod uwagę także zachowanie użytkowników po skomentowaniu pracy- ot, takiego merlota_13 czy jak mu tam było. Napisał mi jaką to świetną pracę zrobiłam (nie wytknął żadnych błędów a tych dużo było). Poprosiłam żeby napisał co mu się tak podoba i żeby faktycznie popatrzył na tą pracę. I co? Obraził się, zaczął mi jechać aż za mocno po pracach mimo że sam mało co potrafi. Dodatkowo spójrzcie na to:
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,31060.0.html
Nie mielibyście na moim miejscu ochoty zatłuc gostka?
Dobrą radą zawsze służę o ile ktoś skory jest w ogóle jej wysłuchać.

Co do pracy- powinieneś zmniejszyć krycie tekstur, dodać trochę koloru, tak jak już ktoś napisał bardziej metalicznego, urozmaicić jakoś tło, np. dodać z tyłu jakiś horyzont czy coś. Polecam przeglądnięcie tutoriali w których wykorzystane są tekstury- to naprawdę nie gryzie Uśmiech.

Scooly

Solniczka się pisze Język.
Sooly
Emeryt

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #69 : 04.07.2009, 13:01:22 »

A jeśli chodzi o te 2 wygrane edycje SOTW-a to też padłem jak to zobaczyłem, tylko że nie chciałem ci przykrości robić. <aniolek>

Oceniam też według zasady "nie głaskać, tylko wytknąć błędy, nauczy się to będzie czas na komplementy".
A na mnie to się obrażasz jak tak oceniam...

No ale znowu się jakaś głupia kłótnia rozwija, może zaraz ktoś temat w Dyskusjach założy...

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Gallery "Ixiak"
Skocz do: