Dobra to ja troche skoszę

1. Kolory sucks, zbyt oczojebne, watpie by ktos przy jasnosci monitora ~80 wytrzymał dłużej niż 1min. Na początek popróbuj sobie dobierania kolorów odcienie czarnego / szarego + wybrany (niebieski, zielony, czerwony, w sumie do czarnego siedzi wszystko). Do białego używaj kolorów stonowanych, ciemniejszych. Może pomóc ci: colorblender.com lub kuler.adobe.com

Imo drugie lepsze, mi bardziej siedzi.
2. Typo troche do bani.
Nigdy ale to przenigdy nie wygładzaj czcionek które są w tekstach zmiennych (newsy, itp)! Sama czcionka za duża, ja np. używam tahomy 11px, arial, verdana również pasują.
3. Top - tutaj niestety nie ma praktycznie żadnego, jednie napis z lekkim odbiciem (troche trudno zauważalny :/) i tak zbyt zlewajacy sie z cała stroną
4. Buttony - mało efektów, seperatory słabe, staraj się robić mniej więcej jednakowej wielkości - mam tu na myśli prawy i lewy koniec.
Ogólnie, lay zbyt biedny, ale to ci wybaczam, bo to akurat wymaga cierpliwości, albo katalogowania warstw i możliwości kopiowania wielu na raz, czego w gimpie niestety strasznie brakuje (patrz photoshop). Ponadto staraj się wykonać layouty do kodowania, strony prawa i lewa, może i byłyby do zakodowania, ale kosztowaloby to użytkownika troche cierpliwości. Przede wszystkim zapoznaj się z podstawowymi zasadami - tekstów dynamicznych sie nie wygładza (1), ludzi bardziej przciągają strony żywe lecz nie oczojebne, najlepiej gdy jest dobra zabawa kolorami (2), strony nie powinny sprawiać problemów w poruszaniu (jak ktoś chodzi po stronach dłuższy czas to wyrabia sie odruch) więc nie warto wrzucać menu nie wiadomo gdzie, czy robić zbytnich nowości (tak jak np. ms zrobił z officem 2k7, który spotkał się z falą niezadowoleń, jednak wyszła im ta zmiana na dobre, co nie zawsze sie udaje

) (3)
Ćwicz dalej

Na gimptutorials są bodajże 2 tutoriale do stron, może jako tako wprowadzą Cię w trudny świat webdesignu