Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Napis w BARWACH klubu :)  (Przeczytany 1312 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bkt
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

bkt

« : 22.12.2008, 17:58:26 »

Witam! Nie znam sie za bardzo na gimpie:) i nie widze takiego tematu. Czy dysponuje ktos tutorialem albo chcialby zrobic na szybko napis LEGIA WARSZAWA w barwach klubu? Chodzi mi o taki napis, zeby byl jakby "pomalowany" w poziome paski czerwono bialo zielone.

I jak to wrzucic na maly avatar? Uśmiech

Dzieki wielkie za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 23.12.2008, 00:49:56 wysłane przez bkt » Zapisane
Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: moses@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #1 : 22.12.2008, 18:16:07 »

jest taki tutorial na napis po polsku powinien ci pomóc...poszukaj go....

Dawoozo
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

^ w realu wyglądam identycznie :)

« Odpowiedz #2 : 22.12.2008, 18:19:25 »

Odrzućmy na bok spory o drużynę Uśmiech Niestety nie mam pod ręką tutka, ale powiem Ci jak najprościej zrobić taki napis... Napisz sobie np LEGIA, i klinknij prawym klawiszem myszki na warstwę z tym napisem. W menu które Ci się rozwinie wybierz "kanał alfa na zaznaczenie". Teraz możesz utworzyć nową warstwę, wybrać kolory i najprościej przeciągnąć kreski pędzlem przez litery (lewy z shiftem). Potem zmień kolor i zrób to samo wyżej itd... Nie będzie może zbyt profesjonalnie, ale na pewno załapiesz Uśmiech

bkt
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

bkt

« Odpowiedz #3 : 23.12.2008, 00:04:29 »

OK bawie sie teraz troche tym i nie jest to skomplikowane specjalnie ale chce cos jeszcze dorobic i zmienic. Jest tutaj ktos, to ma czas i chcialby pogadac na skype i wyjasnic kilka rzeczy?

Nalozylem juz 1 warstwe i uzylem zaznaczanie prostokatne z odejmowaniem od calosci - tak powstal czerwony kolor. Teraz probuje zrobic kolor zielony:D ale cos mi jeszcze nie wychodzi - nie kumam po co sie w gimpie naklada nastepna warstwe;] w jakis paintach czegos takiego nie widzialem jak kumpel cos robil Uśmiech albo przeoczylem. Chcialbym, jak juz uda mi sie zrobic 3 barwy, aby te wszystkie trzy kolory nie zaczynaly sie od razu jeden za drugim tylko zeby byly ciut rozmazane, tzn czerwony i zielony wchodzacy na bialy tak, jakby sie to ogladalo w odbiciu wody:)

Dawozoo mi pomogl na Skype, serdeczne dzieki:)
« Ostatnia zmiana: 23.12.2008, 00:48:19 wysłane przez bkt » Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Napis w BARWACH klubu :)
Skocz do: