Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturki by Slugg (Dopiero sie ucze ;])
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnaturki by Slugg (Dopiero sie ucze ;])  (Przeczytany 3119 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Slugg
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Slugg

« : 19.12.2008, 16:24:10 »

Witam, a więc zacznę od tego, że w gimpie skrobie może od tygodnia, więc nie wiem jeszcze wielu rzeczy, i dopiero się uczę. Chciałbym poznać waszą opinie na temat moich prac, ale najbardziej zależy mi na poradzie, co zmienić, co dodać. Proszę pisać tylko w logiczny sposób, mogę nie znać części pojęć. Sygnaturki tu będą pokazywane od mojej pierwszej jaką stworzyłem, aż do najnowszej. Mam nadzieję że robie jakieś postępy.

1. "Smutek", moja pierwsza sygna.

Wiem że sygnaturka jest słaba, wtedy nie znałem najprostrzych ruchów, i można powiedzieć że została stworzona na stocku i kilku burshe, dlatego tą w komentarzach możecie pominąć xD

2. "Noc", jedna z moich starszych sygnaturek (wcześniej było ich jeszcze troche).

Tu zależało mi na wtopieniu dziewczyny w tło, oraz zrobić w miare mroczną, ciemną atmosfere. Wcześniej było jeszcze kilka sygnaturek, ale nie wstawiam ich, bo było by ich za dużo.

3. "Hero!" Moja najnowsza sygnaturka.

Jak już pisałem, najnowsza sygnaturka. Hmm.. starałem się wtopić gostka, oraz wstawić trochę efektów, razem z C4D, zależało mi by sygna była czarno-biała, nie licząc włosów, które miały się wyróżniać, miały być centrum sygny.

Mam nadzieję że od pierwszej, do ostatniej sygny zrobiłem chociaż malutki postęp. Wszyscy kiedyś się uczyli, ja dopiero zaczynam i mam nadzieje że idzie mi w miare, coraz lepiej. Proszę o opinię.

@Edit:
Ahh..? To serdecznie przepraszam modernatorów. Ale ogólnie uzywanie czerwonej czcionki w sygnaturkach? Bo chyba chodzilo o 3-cia sygnaturke? Serdecznie przepraszam ; )

Tak jak pisałem pomiędzy pierwszą a drugą sygnaturką było jeszcze kilka prac, lecz myślę że nie wartych wstawiania tu. Dziś czytając jeden z tutków na stronie, dokładniej o fotografii.. co zrobić żeby zdjęcie było bardziej nasycone, głębokie, ogólnie ładniejsze niż na początku. Postanowiłem zobaczyć jak taki efekt wygląda na sygnaturze, wziąłem jedną bardzo kolorową i pstrokatą O,o sygnaturkę, pobawiłem się nią. Myślę że taki efekt nasycenia, na kolorwych sygnaturkach nie jest zły, lecz nie ja oceniam ( powiem tylko ze mi osobiscie tam coś z lewej stronie mi przeszkadza, jakieś niepotrzebne elementry się wdzierają na sygnę, i trochę takich "brudów"...) Oto ona:

Na początku, bez tego całego majstrowania i zabawy, sygnaturka wyglądała tak:

Sam nie wiem, czy to nasycenie szpeci, czy właśnie sprawia że sygnaturka jest bardziej wyrazista.

/Zdybek: Po pierwsze takie wielkie litery nie potrzebne, a po drugie kolor czerwony zarezerwowany jest dla moderatorów itp.

« Ostatnia zmiana: 20.12.2008, 19:46:48 wysłane przez Slugg » Zapisane
Sparrow
Gość
« Odpowiedz #1 : 19.12.2008, 16:33:38 »

Po 1 po co taka czcionka wielka?
A co do prac to pierwsza fajna ale reszta za dużo postrzępiona
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #2 : 19.12.2008, 17:04:50 »

Ale poczatki ladne wg mnie.
Sorki ze nie pooceniam ale mnie leb naparza  Język

Dorwać mnie można na:
lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #3 : 19.12.2008, 17:30:26 »

Mi też się wydaje że początki nawet nawet. Nie będe ci oceniał tych prac bo błędów jest sporo ale myśle że jak na początek nieźle.

Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #4 : 19.12.2008, 18:13:54 »

jeśli to pierwsze praco to mi zaimponowałeś :] ale błędy są...

Slugg
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Slugg

« Odpowiedz #5 : 19.12.2008, 19:55:58 »

No to bardzo sie ciesze. Ucze sie na poradnikach które sa na tej stronce, przyznam ze sa wyjatkowo pomocne, i to one mi zawsze pomagaja ; )
Gandalfica
Gość
« Odpowiedz #6 : 19.12.2008, 20:27:32 »

I właśnie rób tak. Widzę na razie, że mocno się na nich wzorujesz, wykorzystaj wiedzę, jaką zdobyłeś.
Everegy
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Hold on. I'm just a girl...

« Odpowiedz #7 : 20.12.2008, 14:02:05 »

No jak na początki to ładnie ;]
Trzecia wygląda jakbyś ją zapisał w .jpg i nieźle skompresował (napis taki niewyrźny...)

Gifty od:

Sparrow
troxet
Zdybek
[]http://i43.tinypic.com/66arl5.png[/img]
[]http://img32.picoodle.com/img/img32/3/12/28/f_battlemodm_7dd2813.png[/img]
Pooceniaj Mrugnięcie / Last FM... / Szkice, rysunki itp.
Czytaj regulamin.
Slugg
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Slugg

« Odpowiedz #8 : 21.12.2008, 00:10:01 »

Widzę że nikt nie komentuje, no trudno ;pp.
ale dla ożywienia trochę tematu, no i dla pokazania nowej pracy, trochę odświeżam. Nowa praca, też czarnobiała, ale myślę że lepsza od poprzedniej, jestem z niej zadowolony. Powstała z mieszanki dwóch tutków no i troche od moich widzimisie.

@Down

Tak, tak.. to mój ulubiony Tutek  Chichot Usta na początku zrobiłem, ale jakoś nie kleiło mi się wszystko z nimi, i je skasowałem Uśmiech 2
« Ostatnia zmiana: 21.12.2008, 00:23:24 wysłane przez Slugg » Zapisane
Nose4s
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #9 : 21.12.2008, 00:18:25 »

wiem nawet z jakiego tutka powstała Język tylko ust nie zabarwiłeś<czy co to się tam z nimi robiło xD> światło chyba trochę za mocne i skoro je dałeś to mogłeś przyciemnić po bokach<takie moje widzimisię,nie wiem czy ktoś podzieli to zdanie Język> i na mój gust<ale to tylko mój gust,nie przejmuj się Język> trochę za dużo tej szachownicy....a tak to git :]

EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #10 : 21.12.2008, 03:09:00 »

Szachownica zbyt systematycznie ulozona i za duze kwadraty moim zdaniem. C4d w miare dobrze zastosowane ale daloby sie lepiej Mrugnięcie
Wlosy po lewej mogles wtopic w reke ale to tak prywatnie gadam wiec nie sluchaj bo to abstrahujace "widzi mi sie" Język
Ogólem calkiem ladnie i jesli takie masz poczatki to tym bardziej na zachete dam te 7,5/10

Dorwać mnie można na:
Slugg
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Slugg

« Odpowiedz #11 : 22.12.2008, 16:28:19 »

Wojojoj, temat znika, nikt nie komentuje. Smutny No trudno ;pp.
Jeszcze kilka nowszych prac.  Mrugnięcie

Tutaj chyba przesadziłem z burshami, trochę za dużo napaćkane , ale chodziło mi o kolory, o tą zieleń, bo bardzo lubie ten kolor.

Tutaj sam nie wiem.. wyszło średnio. Użyłem łącznie czterech renderów C4D, mam nadzieje że nie wyszedł misz-masz.

@Down.
Bardzo sie ciesze ; ))
Muszę się pochwalić że ta praca powyzej, jest zrobiona już bez tutka.
Co otworzyłem poradnik, ale jakoś nie wzorowałem się na nim. To akurat samodzielna praca. ; ).
Chociaż wszystko umiem z tutków, więc napewno jeszcze dużo robie pod ich kątem, ale staram się już powoli zaczynać robić coś sam.
« Ostatnia zmiana: 22.12.2008, 16:40:46 wysłane przez Slugg » Zapisane
K-ja
Gość
« Odpowiedz #12 : 22.12.2008, 16:32:41 »

Śliczne prace, podoba mi się twój styl, zacznij tworzyć coś mniej bez pomocy tutorialów Uśmiech. W tej ostatniej bym dała inną dziewczynę, jakąś dyskotekową xD
Nose4s
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #13 : 22.12.2008, 16:44:37 »

ładne ale zero wtopienia<sam nie wiem czy by tu pasowało musiałbym zobaczyć Język> no i napis do kosza...

no i zapraszam do mnie<link w podpisie>

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturki by Slugg (Dopiero sie ucze ;])
Skocz do: