Ostatnio zuważyłem że powstał wirtualny cmentarz. Dla mnie to jest głupota, obłudność bo wszystko tam jest płatne. Widać serwis
Wirtualny cmentarz korzysta na głupocie innych ludzi (jest już ponad 2,5 tysiąca wpisów) i zarabia kase. Wszystko, dosłownie wszystko tu kosztuje REALNĄ kase za NIEREALNY nagrobek, pogode, znicz i inne. Nie rozumiem czy kiedyś zamiast pójść na cmentarz odwiedzić naszych starych/ą rodzinę lub znajomych i zapalić znicza niż siedzieć przy komputerze i patrzeć się w obrazek który ma na celu wmówić nam że tu leży jakaś osoba. Widać świat się zmienia nie długo będziemy jeść przy wirtualnym stole wielkanocnym lub boże narodzeniowym, iść do czyjegoś wirtualnego mieszkania itp.. To jest moja opinia czyli - bez sęsu.
Zbliża się dzień Wszystkich Świętych, więc już planujemy odwiedziny naszych bliskich zmarłych na cmentarzach. Wybieramy znicze, ozdoby, wieńce, kwiaty. Jak co roku. Jednak od niedawna i w takiej sytuacji przychodzi nam z pomocą Internet. I to nie po to, by zrobić zakupy. Coraz popularniejsze stają się wirtualne cmentarze, na których możemy komuś postawić nagrobek, zapalić znicz, uczcić jego
pamięć.
Nie zostawiajmy naszych bliskich dla wirtualnego cmentarza