GIMP 2.6 dostępny!!!

<< < (11/18) > >>

Witcher:
Ok dzięki za pomoc ;)

Nose4s:
Cytat: kodishu on 04.10.2008, 15:59:34

Cytat: Zdybek on 04.10.2008, 13:34:18

Jeśli chodzi o winde to nie usuwając GIMP-a 2.4 włącz instalacje GIMP-a 2.6, sam ci przeniesie czcionki i pędzle.

Przepraszam ale to bzdura.
Żeby zainstalować 2.6 trzeba najpierw odinstalować 2.4 sam instalator domaga się tego. Wersja 2.6 instaluje się standardowo tak jak i wcześniejsze wersje do katalogu Gimp 2.0 w program files. Po odinstalowaniu 2.4 w katalogu głównym zostają brushe, fonty i reszta pierdół, tak że napewno nic nie stracisz.

teraz to ty gadasz bzdury.........ja nie musiałem odinstalowywać 2.4...........i potem i tak nie miałem żadnego z pędzli z 2.4 w 2.6......... nie wiem dlaczego......

Sebastian:
Cytat: gramfan on 03.10.2008, 15:17:43

thanx :D szkoda ze windows nie ma ani Gnome ani KDE

Jest coś takiego Wubi. Można zainstalować i sprawdzić tylko dla GIMP 2.6 (choć trzeba samemu zainstalować bo tam jest jeszcze 2.4). Sprawdzałem i bynajmniej nie jest to jakaś rewolucja z tym interfejsem.
Niestety długo nie testowałem bo twardy reset okazał się dla tego systemu zabójczy. Ale płakał nie będę bo poza GIMP nie ma tam nic ciekawego.

kodishu:
Cytat: gramfan on 04.10.2008, 16:14:02

Cytat: kodishu on 04.10.2008, 15:59:34

Cytat: Zdybek on 04.10.2008, 13:34:18

Jeśli chodzi o winde to nie usuwając GIMP-a 2.4 włącz instalacje GIMP-a 2.6, sam ci przeniesie czcionki i pędzle.

Przepraszam ale to bzdura.
Żeby zainstalować 2.6 trzeba najpierw odinstalować 2.4 sam instalator domaga się tego. Wersja 2.6 instaluje się standardowo tak jak i wcześniejsze wersje do katalogu Gimp 2.0 w program files. Po odinstalowaniu 2.4 w katalogu głównym zostają brushe, fonty i reszta pierdół, tak że napewno nic nie stracisz.

teraz to ty gadasz bzdury.........ja nie musiałem odinstalowywać 2.4...........i potem i tak nie miałem żadnego z pędzli z 2.4 w 2.6......... nie wiem dlaczego......

Mówię to na własnym przykładzie, więc nie mów mi, że piszę bzdury. Jak bym opisywał twój przypadek to napisałbym inaczej.
Jak nie czytasz komunikatów jakie wyświetla program podczs instalacji to potem nie narzekaj, że ci coś nie działa. Najprawdopodobniej zainstalowaleś wersję 2.6 w innym katalogu.

Zdybek:
kodishu ale tez nie pisz że moja wypowiedź to bzdura, bo ja zainstalowałem GIMP-a 2.6 tam gdzie miałem 2.4 i wszystko mi zostało, bez usuwania poprzedniej wersji.
A co do wersji 2.6 to na razie działa mi bez zarzutów. Podoba mi się że można zmienić skala narzędzia rozsmarowywanie, ale np. filtr Rozmycie w ruchu jest nie przetłumaczony na Polski :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona