GIMP 2.6 dostępny!!!

<< < (10/18) > >>

Witcher:
Fajnie nareszcie układ okien bez rumoru ;)

Powie mi ktoś jak zaktualizować Gimpa 2.4.5 do 2.6 na Ubuntu 8.04 (mam dużo pędzli i czcionek doinstalowanych i nie chce ich tracić) ??

RRH:
Przecież ich nie stracisz. Będą one znajdować się w katalogu .gimp-2.4, a nowy GIMP w .gimp-2.6. ;)

Bizzar:
Nie wiem jak sprawa się ma w Ubuntu, ale na windzie po zainstalowaniu 2,4. bez ówczesnego kasowania 2.2. pędzle itp. były automatycznie dodane do 2.4., więc myślę, że i 2.6. sprawa się ma podobnie. Sam jeszcze 2.6. nie instalowałem, bo w planach mam reinstal systemu, ale na pewno sobie zainstaluje.

P.S. Jak ktoś ma na Windzie XP Pro., zainstalowanego 2.6., to podajcie info, czy ładniej chodzi od 2.4..

Zdybek:
Jeśli chodzi o winde to nie usuwając GIMP-a 2.4 włącz instalacje GIMP-a 2.6, sam ci przeniesie czcionki i pędzle.

kodishu:
Cytat: Zdybek on 04.10.2008, 13:34:18

Jeśli chodzi o winde to nie usuwając GIMP-a 2.4 włącz instalacje GIMP-a 2.6, sam ci przeniesie czcionki i pędzle.

Przepraszam ale to bzdura.
Żeby zainstalować 2.6 trzeba najpierw odinstalować 2.4 sam instalator domaga się tego. Wersja 2.6 instaluje się standardowo tak jak i wcześniejsze wersje do katalogu Gimp 2.0 w program files. Po odinstalowaniu 2.4 w katalogu głównym zostają brushe, fonty i reszta pierdół, tak że napewno nic nie stracisz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona