Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Pierwsze prace  (Przeczytany 3581 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Johnsonen
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Johnsonen

« : 29.08.2008, 01:26:19 »

No wiec hmm... Z gimpem jestem od miesiąca i patrze sobie na różne tutki oraz porady... Ostatnio spróbowałem narysować mrocznego archanioła... to moja pierwsza praca więc chciałem zobaczyć na co mnie stać na początek... ocenę(krytyke Język) pozostawie Wam  Uśmiech

PS: nie zwracajcie uwagi na JEGO lewą ręke... schrzaniło mi sie coś z kolorami i takoś wyszło...

« Ostatnia zmiana: 29.08.2008, 13:17:34 wysłane przez Johnsonen » Zapisane
Delma
Nowicjusz

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 29.08.2008, 10:20:42 »

hmmm... Fajnie;) Ale byłoby lepiej jakbyś rozmazał to białe na około niego;)
Johnsonen
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Johnsonen

« Odpowiedz #2 : 29.08.2008, 11:48:31 »

Te białe... to miały być skrzydła "ala Tyrael z diablo 2... wiec myślałem że taki efekt będzie pasował Uśmiech Wiem, że jeszcze dużo pracy przede mną ale chce sie nauczyć dobrze rysować takie postacie fantasy/manga...
Johnsonen
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Johnsonen

« Odpowiedz #3 : 29.08.2008, 13:06:48 »

Hmm a tu moje inne dzieło... takie dziwne ślepia (oczy z niego zaciągnąłem do tego aniołka wyżej ;P)

A tutaj mój skarb. Jakoś mi ten gepard wyszedł. Uśmiech

PS: prosze otwierajcie je do maksa bo jak patrzałem w innych rozdzielczościach to mi strasznie schodkowało kolory :/. Prosze o oceny Język
Johnsonen
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Johnsonen

« Odpowiedz #4 : 29.08.2008, 13:27:35 »

A jak narazie to jedna z moich nowszych prac... Tym razem narysowałem różę Uśmiech
Szczególnie praca była dla paru pań na przyszłe walentynki i nie tylko Język

Według mnie moja najładniejsza praca Uśmiech. Prosze oceńcie Uśmiech

ignacy130
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

Już znalazłem...

« Odpowiedz #5 : 29.08.2008, 14:36:44 »

różą ma brzydkie, mieszane, brudne kolory. wydaje mi się, że za bardzo ją rozmazałeś, a na dodatek zapisałeś w .jpg

czerwone ślepia to nic szczególnego...

gepard już chcyba najlepszy, ale też ma brudne kollory, a w rycerzu brakuje połysków na zbroi. te białe coś za nim ma brzydkie, nierówne kontury. na początku myślałem, że to żółte kolczaste u góry rycerza to jego łapy, a teraz zorientowałem się, że to skrzydła - według mnie są za małe.

ogólnie: za dużo rozmazujesz i rozmywasz - tym wszystkich niedoróbek nie załatwisz. powinieneś też używać czystszych kolorów.

daje 4/10

Johnsonen
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Johnsonen

« Odpowiedz #6 : 29.08.2008, 15:42:03 »

To z tyłu co Ty uważasz za skrzydła to nie do końca są skrzydła... to miały być takie owiewki przypominajace skrzydła z metalu... to co on ma z tylu to skrzydła "ala Tyrael... Uśmiech No ale luzik dzieki za porade. Nastepnym razem bedzie lepiej Mrugnięcie. Właśnie staram sie znaleść sposób jak zrobić, żeby ta zbroja nie była taka "matowa". Będę musiał poszukać w tutorialach.
Kutsu
Użytkownik

Reputacja: 12 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

907610717098

« Odpowiedz #7 : 30.08.2008, 12:27:21 »

Ogólnie-za bardzo rozsmarowujesz Język

Oczy przypominają mi pantofelka Język Nie ma tu zbytnio czego oceniać.

Gepard nazbyt rozmyty, kolory jakieś dziwne, wygląda płasko i ogólnie niedopracowany jest.

Archanioł-zero cieni, dziwne kolory, dziwna pozycja, nie jest zbyt dobry. trzeba nad nim popracować.

Róża płaska, z doklejoną wstążką i brzydkimi kolorami. Znów nazbyt rozmyta.

Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć Język Efekty same nie przyjdą. Jest wiele tutoriali na temat digital paintingu, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia Uśmiech

falik
Gość
« Odpowiedz #8 : 09.09.2008, 19:57:13 »

Te oczy to nic specjalnego. Najlepsza jest róża i anioł. U anioła anatomia i proporcje wprawdzie kwiczą ale narmienniki fajnie zrobileś
faustissima
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #9 : 10.09.2008, 10:44:09 »

Hm, jak już powyżej wspomniano, narzędzie rozsmarowywania zostawiamy w spokoju. Poza ty, mam wrażenie, że w przypadku róży użyłeś jednego odcienia czerwieni i zieleni, które przyciemniałeś/rozjaśniałeś. A mogłeś pomieszać te odcienie z niebieskim lub żółcią i wten sposób wprowadzić jakieś urozmaicenie. Poza tym brakuje punktu ostrości, takiego gdzie krawędzie są najostrzejsze a kontrasty największe. Jeśli taki byłby środek róży, to cały obrazek nabrałby trójwymiarowości. No i wstążeczka nie jest najlepszym pomysłem: nie wygląda jak obwiązana, tylko jak namalowana i pojawia się ni z gruszki ni z pietruszki.
Poza tym widać postęp.
Pozdrawiam Uśmiech
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Pierwsze prace
Skocz do: