1. Nie mam IE w domu.
2. Ktoś mi powie, że jestem
webmajstrem bo nie optymalizuję pod IE to ja mu powiem, że jest kiep bo tak mi się podoba.
3. Prawie połowa? Więc prawie połowa użytkowników internetu dla mnie nie istnieje.
4. Testuję na Firefoksie, Operze i w3m (sic!).
To do pierwszej części.
Co do drugiej to wczoraj zwiedziłem z pół internetu w celu odnalezienia motywacji. Może i jakąś wizję miałem ale upadła po tym jak uruchomiłem Gimpa. Postanowiłem zrobić najprościej jak się da. Jutro przewertuję to forum bo jak na razie używałem jedynie technik znanych mi z obróbki zdjęć. Ale szczerze to wątpię by miało mi wyjść coś dużo lepszego od tego co jest ale postaram się.
Oglądałem też Twoje prace, musiałbym z dwa lata przy tym posiedzieć aby mi coś takiego wyszło. A nie mam na to czasu

Reasumując: popracuję nad wyglądem ale
efekciarski to on nigdy nie będzie. Prosty i surowy :]
EDIT:
A jednak to nie takie trudne.
Spróbowałem swoich sił w Gimpie z jednym z tutków do PSa i wyszło mi [liNK NIEAKTUALNY] w 15 minut.
Jutro zrobię coś lepszego

Tylko nie do końca jestem pewien jak to skleić. Chodzi o to, że nie wiem jak to powinno wyglądać w przeglądarce. Strona 800x600 i białe tło? To odpada, wysokość strony musi być giętka chyba, że tekst bd w JPGu dodawał...
Czyli 800 na co najmniej 600... Ehh, dzisiaj już nic nie wymyślę.
Dotychczasowa strona była zbudowana z 4 pngów (top, tło, bottom, spis treści), loga i treści i z tylu divów można było zbudować całą stronę, teraz znowu nie mam pojęcia jak to pociąć. Tzn, wiem w jaki sposób ale nie wiem na ile części...
Gdyby ktoś miał ochotę wytłumaczyć to byłbym wdzięczny. Najlepiej na Jabberze (Gadu-Gadu nie mam, nie pytajcie czemu

).
Pozdrawiam