Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: szablony www RRHa  (Przeczytany 2166 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
RRH
Gość
« : 07.07.2008, 13:56:24 »

To dopiero moje początki, co widać, ale ostatnio zabrałem się do roboty. Szczególnie dużo oglądam prac na digarcie i DA.
Pierwszą pracę daję ze względów historycznych, więc nie pastwcie się nad nią. Bardzo proszę o rady bardziej doświadczonych, bo mogą się przydać. Mrugnięcie
Zapraszam do komentowania i oceniania w galerii.

Pierwsza praca. Wszystko sam robiłem. Więcej nie trzeba pisać.

Kolejna praca. Znowu wszystkie elementy wykonałem sam, czyli właściwie zdecydowana większość została wykonana w Inkscape'ie. Taki trochę niedokończony.

Prawie najnowszy layout. Prawie, bo wcześniej zrobiłem jeden na forumowy konkurs, więc pokażę go dopiero po konkursie. Nawet mi się podoba. Mrugnięcie Zrobione dla wymyślonej małej (naprawdę małej) kawiarenki.

ozziuss
Gość
« Odpowiedz #1 : 07.07.2008, 16:06:30 »

ten o kawie:
- złe marginesy wewnętrzne i zewnętrzne
- nagle poucinane elementy nie są fane
- ogólne niedociągnięcia w rozmieszczeniu elementów
RRH
Gość
« Odpowiedz #2 : 07.07.2008, 16:12:46 »

Dobra, to musisz mi doprecyzować. Mrugnięcie
złe marginesy wewnętrzne i zewnętrzne
Czemu złe? Wszystkie marginesy są równe.

nagle poucinane elementy nie są fane
Gdzie tu widzisz nagle poucinane elementy? Wszystkie oprócz lewego marginesu logo mają oba marginesy.

ogólne niedociągnięcia w rozmieszczeniu elementów
Dobra, ale jakie? Bądź precyzyjny, bo mi się to przyda.

Ogólnie mam pytanie, czy jest lepiej i czy robię postęp?
Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: grolak@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #3 : 07.07.2008, 19:40:54 »

Nie znam się za bardzo na robieniu layoutów, ale muszę powiedzieć, że naprawdę mi się podobają, myślę że masz do tego "żyłkę" (śmieszne słowo). Z każdym jest co raz lepiej, ale ten z expressEnglish chyba najlepszy Uśmiech

afk
RRH
Gość
« Odpowiedz #4 : 08.07.2008, 17:21:39 »

Ech... i nie stać Cię ozziuss na konstruktywną krytykę? Następnym razem, jak masz zamiar coś komentować, to bądź precyzyjny, inaczej będzie to wyglądało jak większość komentarzy na DA: "awesome bro".
BartisKing
Gość
« Odpowiedz #5 : 16.07.2008, 10:34:45 »

#1 - Praca fajna, te postacie wykonane w inku i w ogóle mi się podoba. Dobre rozpracowanie, dam 8/10
#2 - Bardzo dobry pomysł, na dole te zarysy Londynu. 9/10
#3 - Fajnie kolorystycznie, ale ta filiżanka razi trochę w oczy, ale plus że wykonałeś ją samodzielnie. I w górnym menu napis powinien być trochę wyżej. 7,9/10
RRH
Gość
« Odpowiedz #6 : 20.08.2008, 11:18:07 »

Nowa praca. Szczegóły w galerii.
BartisKing
Gość
« Odpowiedz #7 : 20.08.2008, 11:39:23 »

No fajny, ale IMO tam gdzie jest ten "filmik" powinna być ramka, to by dało trochę czytelności. Bardzo mi się podobają te elementy wykonane w inku (logo, filiżanka, piwo). A te "herby" piw robiłeś sam czy ściągałeś z netu i w gimpie odpowiednio obrabiałeś? Nie znam się na topografii ale chyba za dużo czcionek, nie wiem. W każdym bądź razie, 9/10.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: szablony www RRHa
Skocz do: