Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [layout] expressEnglish  (Przeczytany 1589 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
RRH
Gość
« : 18.06.2008, 13:21:38 »

expressEnglish to wymyślona przeze mnie aplikacja webowa do nauki języka angielskiego. Przedstawiam kolejne plansze: stronę główną, stronę z powtórkami, ze słownikiem, synonimami i opcjami.

Wszystkie obrazy oprócz stocka, którego zakupiłem oraz flagi stworzonej w GIMP-ie, zostały utworzone w Inkscape'ie.
Tak więc cała grafika jest mojego autorstwa.

W galerii:

dało się umieścić tylko dwie plansze z powodu ograniczenia, więc całość zamieściłem na imageshack.

Zapraszam do komentowania i oceniania!
Dávn
Użytkownik

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 1.*
JID: davn@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 18.06.2008, 14:19:06 »

A więc:

Logotyp zdecydowanie na nie, jest brzydki obleśny i łe, pokuś się o coś bardzoej twórczego i wymyślnego.

Stopka - ładna aczkolwiek kolor mogłeś dopasować do całości która jest niebieska

Mini panel użytkownika sux, nie postarałeś się w tym miejscu, to zaokroglenie kwadratu mnie przeraża.

Reszta bardzo fajnie, ikonki są super Chichot

edit: a i wywal to tło, zrób całe białe bo ten zielony wygląda jak wymiot.

ozziuss
Gość
« Odpowiedz #2 : 18.06.2008, 14:22:10 »

- nie podoba mi się top. jabłko jakieś dziwne, 'english express' jakieś takie niewyraźne, a miejsce na logowanie jakieś takie zabałaganione.
- jabłko w nagłówku nie pasuje
- buttony 'dowiedz się więcej' i 'zarejestruj się' mają zbyt wyraźne te pasy
- stopka
- ogólnie layout moim zdaniem wygląda na niedokończony.
RRH
Gość
« Odpowiedz #3 : 18.06.2008, 14:56:51 »

Dzięki za krytykę. Mrugnięcie Generalnie jest to dopiero mój drugi szablon, więc chyba nie ma aż tak tragicznie. Chodziło mi o to, by całość była zrobiona przeze mnie.
Częściowo jest to niedokończone, bo już nie miałem pomysłu, co z tym zrobić. Postaram się teraz poświęcić dużo czasu na studiowanie obcych layoutów i próbowanie stworzenia coś własnego. Ten projekt był robiony bardzo okazyjnie i być może dlatego nie ma w nim spójności. Uczyłem się przy nim tworzenia wektorów.

Zapraszam do dalszej krytyki.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aOgólne dyskusjeDyskusjeWebmastering & WebdesignWasze stronyWątek: [layout] expressEnglish
Skocz do: