Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Prace Croughera  (Przeczytany 1105 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Crougher
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Crougher

« : 23.03.2008, 18:58:44 »

Witam Mrugnięcie
W Gimpie robię z 2 tygodnie. Ale robiłem do tej pory tutoriale, żeby opanować to i owo. Teraz próbuję co nie co z sygnaturkami.

Wilber Sygnaturka 1:
 Daję pierwszy efekt robiony od A do Z bez patrzenia do instrukcji itd. Pewnie można sporo poprawić. Więc prosiłbym o rady i oceny. Własnoręcznie wycięty Terry, w tle okładka książki i jakiś c4d z któregoś z tematów.

Sygnaturka w kolejności od najgorszej do najlepszej (czystko subiektywnie):
http://www.gimpuj.info/replacement.png
Wersja ostateczna (aczkolwiek nie idealna):

Wilber Sygnaturka 2:
Druga sygnaturka "z doświadczenia". Wycięty Aragorn, czcionka "Ringbearer", w tle (choć słabo to widać) rozmazane Minas Tirith (z google : P) no i jakieś tam c3d.

« Ostatnia zmiana: 24.03.2008, 21:59:40 wysłane przez Crougher » Zapisane
BartisKing
Gość
« Odpowiedz #1 : 23.03.2008, 19:13:51 »

Nieczytelny napis, deseń, który raczej nie powinien pokrywać rendera. Następna rada: nie zapominaj ramek!!! Po za tym to zaje... bardzo fajne sygnaturki.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 23.03.2008, 19:29:40 »

Witaj, ziomek Mrugnięcie

No, to tak... Pierwsze co się rzuca w oczy to kolory. Tak szczerze to nie są one ładne. Mogłeś użyć jakichś gradient-map w celu ujednolicenia/zgrania pracy, bo obecnie prawa strona sygnatury odciąga wzrok obserwatora od postaci, a to ona powinna skupiać spojrzenia. Po drugie - deseń. To przedpotopowy zabieg raczej już nieużywany w sygnaturach. Czasami w userbarach, ale nie w tagach.

Napis oczywiście słaby, bo co on ma w ogóle wspólnego z tą sygnaturą? Nic. Brakuje również ciekawej ramki. Ale na ćwiczenie tych elementów jeszcze przyjdzie czas.

Render dobrze wycięty i nawet przyzwoicie wtopiony, ale kompozycja ogółu leży. Sygnatura jest po prostu płaska, co nie jest ciekawe.

Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz, a będą z Ciebie ludzie Mrugnięcie

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Pawel1995k
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 24.03.2008, 13:40:48 »

Ogólnie to te prace są niezłe. Wersja 1 i wersja 2 od razu u mnie odpadają. Są po prostu kiepskie. Dopiero wersja 3 i 4 mi pasują. A więc ocenię je. Uśmiech

Deseń mi tutaj nie pasuje. Deseń na twarzy to zły pomysł. Bo to wtedy tak zasłania. Poza tym ten czarny kapelusz. On tak strasznie odstaje od reszty pod względem kolorów. No i same kolory tła są mdłe. <smutny> Takie smutne.

Co samo co w wersji 3. Nie ma już deseniu i dobrze. Co do kolorów, kapelusza nie zmienię zdania. Napis też jest taki jakiś dziwny. Buzia na kłódkę

Ogólnie to nieźle jak na początek. Uśmiech
Crougher
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Crougher

« Odpowiedz #4 : 24.03.2008, 22:01:05 »

Nowa praca.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Prace Croughera
Skocz do: