Ja jeszcze mam pare uwag:
#2 - to jest fajny pomysł. tworzysz iluzję przestrzeni, po środku stojący napis, który otaczają anime'owe postaci. obiecujący. ale realizacja pozostawia dużo do życzenia. w prawdzieprzemawia do mnie ta idea - wyobrażam sobie otaczające z czcią postacie gruby, kamienny (lub z czego innego) napis, który stoi na ziemi... ale brak tego wszystkiego:
napis - źle dobrane kolory, nie tworzy iluzji przestrzennej, nie daje cienia, wygląda jakby lewitował-nie-lewitował - taki ni pies ni wydra. jego poszarpane krawędzie bardziej pasują do tła niż renderów.
rendery - nie mogą wystawać poza przestrzeń tej pracy, skoro stoją wewnątrz to ich fragmenty nie mogą pokrywać ramki, która jest przecież najbliżej nas - jak sugerujesz.
Ziomioslaw:
co do 5tej, to powiem tylko tyle, że ten tekst mógł być nieco dalej od lewej krawędzi.
Ja powiem więcej. Nie tylko w #5, ale i #3 napis mógłby być położony dalej od ramki. Jak już wcześniej pisałem (w innym poście) - napis powinien mieć przestrzeń, jest integralną częścią sygnatury i musi mieć czym oddychać.
Ogólnie patrząc na wszystko stwierdzam, że prace są obiecujące. Pracuj dalej. Dobre pomysły + dobra technika - jedno bez drugiego się nie obędzie.
ps.
wojtek_c:Chyba najbardziej odpowiada mi nr 4
Mi też najbardziej odpowiada #4. Render nie wtopiony, użyłeś gotowych rozwiązań: pędzli technicznych, napis - choć dobrze dobrany - jest słabo widoczny na tle jasnych elementów (napis rzecz ważna). Ale...
#4 to po prostu kawał przyzwoitej (
in spe) sygnatury.