Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Propozycja co do konkursów BFM, GF itd.
Ankieta
Pytanie: Czy to dobry pomysł??
Tak
Nie
Nie mam zdania
A co to są konkursy?

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Propozycja co do konkursów BFM, GF itd.  (Przeczytany 1311 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pawel1995k
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« : 01.02.2008, 11:52:51 »

Witam!
Pewnie większość z was zauważyła, że podczas zakończenia edycji konkursu jest głosowanie. Praca nie są numerowane, a podpisywane nickami autorów. Czy nie uważacie, że to nie fair? Przecież osoby nowe mogą głosować na popularne osoby, nawet gdyby ich praca byłaby beznadziejna. Ja oczywiście nikogo o to nie posądzam, ale zdarzają się takie przypadki. Poza tym numerowanie prac A,B,C lub 1,2,3 dodałoby taki dreszczyk emocji. Nikt by nie wiedział czyja to praca. Ten dreszczyk pozostałby do końca, do ogłoszenia wyników. I może nawet zwiększyłaby się frekwencja podczas głosowania.
Pewnie zapytacie: "Ale przecież praca daje się w temacie, więc wiadomo kto dał jaką pracę"
I tutaj można zrobić reformację. Pracę wysyłano by na skrzynkę autora konkursu albo jakiegoś administratora. (potem by ustalono do której osoby) I to takim wzorem:

<praca>
Kod:
<pogrubiony nick autora>
<praca w tagach [img]>
<link do konkursu>

Wiem, że przez to moderatorzy mieliby za bardzo zapchaną skrzynkę. Ale czym jest zapchana skrzynka w porównaniu z dużą frekwencją podczas głosowania?

Bardzo proszę o wypowiadanie się w tym temacie. Uśmiech
Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: 01.02.2008, 17:37:10 wysłane przez INSEKT » Zapisane
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 01.02.2008, 17:39:11 »

Wtedy trzeba by hostować prace na innych serwerach typu @Imageshack. Przecież w takich "większych" konkursach prace zamieszczane są jako miniaturki, trzeba je otwierać w nowym oknie. I w tym momencie, jeśli praca byłaby hostowana w galerii gimpuj.info, osoba oceniająca miałaby możliwość poznania autora pracy.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
snufkin
Gość
« Odpowiedz #2 : 01.02.2008, 17:47:21 »

Można stworzyć galerię dla konkretnej bitwy. To rodzi rzecz jasna więcej pracy dla adminów, ale to zawsze jakieś wyjście. Język
ƥevel
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: Pevel@jabber.org
Galeria Użytkownika

Filozof śniadaniowy

« Odpowiedz #3 : 01.02.2008, 18:44:35 »

Na pewno jest to wykonalne, ale moim zdaniem - niepotrzebne. Wątpię, żeby ukrywanie nicków autorów prac coś zmieniło.

Pawel1995k
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 07.02.2008, 22:21:54 »

Są 2 głosy na Tak, 3 na nie oraz 3 osoby nie mają zdania. Widać, że lud nie jest za pomysłem i moim zdaniem temat można usunąć. Smutny
Ale dziękuję za rozważenie problemu. Uśmiech
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Propozycja co do konkursów BFM, GF itd.
Skocz do: