Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Jak "zdjąć" żonie stanik? :-)  (Przeczytany 6269 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Thorgal
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Thorgal

« : 21.01.2008, 16:44:01 »

Witam!

Od pewnego czasu zacząłem korzystać z GIMPa przy obróbce zdjęć cyfrowych. Drobne retusze, zmiana tła itp. Bardzo fajna sprawa. No i teraz chciałem zrobić żonie dowcip (Spokojnie, w granicach dobrego smaku, bynajmniej nie chodzi mi o to żeby się z nią rozwieść :-D ) Otóż mam zdjęcie na którym jest w stroju kąpielowym. I pytanie: Jak "zdjąć" jej stanik? :-) Próbowałem "stemplem" ale efekt jest słaby (nie wychodzi mi coś światłocień i piersi są takie płaskie i nienaturalne) Czy możecie doradzić jakiś inny sposób?
Cawz
Użytkownik

Reputacja: 10 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Wesoły GIMPer :)

« Odpowiedz #1 : 21.01.2008, 17:13:43 »

Może przyda Ci się ten tutorial :  Uśmiech
http://www.gimpuj.info/edycja-fotografii/fotomontaz-podmiana-twarzy-t6186.0.html
Tylko efekt wyjdzie czarno-biały. W kolorowym będzie trudno uzyskać, a może jest jakiś prosty sposób, ale ja go nie znam  Chichot. Powodzenia...

Daffy
√ ι ק

Reputacja: 15 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: vakrim@aqq.eu
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Nie noszę skarpetek.

« Odpowiedz #2 : 21.01.2008, 18:42:14 »

Tutaj masz tutorial do PSa: http://www.webphotoshop.pl/index.php?go=tutorials&function=show_all&no=11
Jak znasz podstawy i wiesz gdzie, co, jak to zrobisz to w GIMPie

Thorgal
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Thorgal

« Odpowiedz #3 : 22.01.2008, 08:33:03 »

Dzięki za wskazówki, ale nie do końca o to mi chodziło. Faktycznie można wstawić "nowy biust", ale ciężko byłoby mi znaleźć "nagie zdjęcie" z podobnym ułożeniem ciała. Dlatego chciałem usunąć stanik (ew. musiałbym pomyśleć nad dorobieniem sutków). Można powiedzieć, że na staniku jest światłocień, który pozwoliłby odpowiednio przestrzennie oddać piersi, tylko nie do końca wiem jak to zrobic...
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Online Online

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #4 : 22.01.2008, 10:22:55 »

Właśnie dla tego trzeba Ci użyć już gotowego modelu:P i podstawić go zamiast.
No cóż, skoro to Twoja żona, to zawsze możesz postarać się o odpowiednie zdjęcie - wybacz, jeśli kogoś z was uraziłem.
Możesz tez zamiast rysować te sutki zakryć je czymś, długim czarnym paskiem (cenzura, a co?Język), albo niewiem, jakimiś gwiazdkami (skąd mi się biorą takie pomysły...). Życzę powodzenia.
Rysiek!!
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 29.01.2008, 21:14:41 »

Spróbuj narzędzia klonowania, a następnie mapowania wypukłości efekt jest spox:) A admin dobrze mowi o cenzurce Chichot tu nieletni sa ;p

<br /><br />Pamiętaj moje prace są ukazywane na licencji CC-NC-BY-SA, nie możesz ich wykorzystywać w celach komercyjnych, oraz do każdego ukazania ich, jesteś zmuszony do prezentacji ich autora.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Jak "zdjąć" żonie stanik? :-)
Skocz do: