Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Ankieta
Pytanie: Czy coś takiego jest potrzebne?
Tak.
Nie.
Obojętne mi to.

Strony: 1 2 [3] 4 5
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Zmiany graficzne.  (Przeczytany 18168 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #28 : 15.01.2008, 14:26:41 »

Insekt Uśmiech rozmawialam juz z Cakperem i w miare mozliwosci podmieni nowe ikonki, ale jak powinniscie zdawac sobie sprawe Uśmiech jest czasowo aktualnie mniej dyspozycyjny Uśmiech Dotychczas taka ilosc przyciskow dodatkowych wystarczala, ale rozszerzenie chyba nie bedzie szkodzic niczemu. O tym i tak zadecyduje Administracja Uśmiech

@RRH nie sugeruje ze to zrobiles dla punkciku, ale ja obiecuje, ze dopilnuje abys go otrzymal Uśmiech
Ravicious
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Yep, that's right

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #29 : 15.01.2008, 14:45:19 »

@RRH

Dobra robota, ale albo mi się wydaje, albo Cakper miał już te ikony na GIMPWiki (kazał mi je kiedyś sprawdzić).

RRH
Gość
« Odpowiedz #30 : 15.01.2008, 15:46:28 »

Pisałem, że najlepiej dodać najpopularniejsze, bo poprzednim razem, jak ikonki przygotowywał Sebastian, to zrobił całego packa, a Cakper mu na to:

Dodałem większość obrazków, które przesłałeś - wszystkich nie ma sensu wg mnie(np tych z tymi gradientami).

Dlatego poczekam na opinię administratorów, czy to w ogóle się przyjmie, ile będzie potrzebnych.
Może być też tak jak pisze rav, że są one już przygotowane.

A jak będą potrzebne, to mogę zrobić tyle ile chcecie, bo mam trochę czasu. Mrugnięcie
Pewnie będzie je trzeba zeskalować, bo nie zauważyłem, że stare mają 16x16, a moje 32x32, ale to żaden problem. Uśmiech

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #31 : 15.01.2008, 15:58:02 »

Insekt Uśmiech rozmawialam juz z Cakperem i w miare mozliwosci podmieni nowe ikonki, ale jak powinniscie zdawac sobie sprawe Uśmiech jest czasowo aktualnie mniej dyspozycyjny Uśmiech

Wiem, wiem. Jak to on powiedział, my jedziemy na tym samym wózku (matura Chichot ).

A jak będą potrzebne, to mogę zrobić tyle ile chcecie, bo mam trochę czasu. Mrugnięcie
Pewnie będzie je trzeba zeskalować, bo nie zauważyłem, że stare mają 16x16, a moje 32x32, ale to żaden problem. Uśmiech

Po prostu trzeba je przyciąć najbardziej jak się da. Przezroczyste pole wokół nich jest niepotrzebne.
Jeśli masz czas, to zajmij się tym. Mrugnięcie

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
RRH
Gość
« Odpowiedz #32 : 15.01.2008, 16:07:18 »

Dobra, zajmę się tym dziś w nocy (koło 3, hehe - znaczy jutro Język).
Czyli 16x16, tak?

Nie, zrobię je jeszcze raz, bo ja brałem je z narzędziówki i one mają różny rozmiar, że nawet po przycięciu są różnych rozmiarów, a skalowanie odpada, bo nie wychodzi najlepiej.
Wezmę je z menu "okna dialogowe" bądź "narzędzia", bo są odpowiedniego rozmiaru jak znalazł. Mrugnięcie
@Cakper
Administrator

Reputacja: 36 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: cakper@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : 15.01.2008, 16:18:25 »

bry Mrugnięcie
wybaczcie, ale lekko się ubawiłem Mrugnięcie RRH Ty te ikonki wycinałeś z menu programu itd? :]

http://www.gimpuj.info/download/pobierz.php?id=37 - trzeba rozpakować przejść do folderu themes/Default/images lub themes/Default/images/tools i tam wszystkie ikonki są w wersjach 16x16 + 22x22(24x24), a niektóre też w 48x48 czy 64x64

Jeśli ponazywacie mi je tak jak ponazywane są obecne to bez problemu wrzucę Uśmiech
RRH
Gość
« Odpowiedz #34 : 15.01.2008, 16:53:10 »

hehe, no wycinałem. :]
Ale wcześniej przeszukałem /usr/share/gimp, czy ich tam nie ma. Nie było ich tam, no i nie było w innych miejscach, gdzie wskazało mi dpkg -L. Mrugnięcie

A Ty je skąd wytrzasnąłeś? Chichot

Dobra, dobra i po sprawie - no ale liczą się chęci.  <aniolek>

pozdrawiam!

//edit:

Dobra, już wiem - ze źródeł. Mrugnięcie
noss
Użytkownik

Reputacja: 41 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #35 : 15.01.2008, 21:18:59 »

Co do ikonek, chciałbym zwrócić uwagę, na problem wyświetlania w Internet Explorer. Szczególnie nowi i niedoświadczeni użytkownicy z niej korzystają, a jest ich sporo. Dobrze by było, gdyby pod IE nie wyświetlało sie białe tło lub jakieś inne.

Bez poprawek:

Z poprawkami:

Jeśli ktoś ma IE, to zobaczy różnicę. Pod Firefoksem, Operą czy innymi nowoczesnymi przeglądarki nie będzie różnicy, jednak w IE będzie znacznie lepiej.

« Ostatnia zmiana: 15.01.2008, 21:34:35 wysłane przez noss » Zapisane

no-name
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

no-name

« Odpowiedz #36 : 15.01.2008, 21:42:59 »

Jeżeli ktoś ma IE6 to powinien zaopatrzyć się w IE7, gdzie problemu nie ma. Uśmiech
MPow
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #37 : 15.01.2008, 21:52:51 »

Jak dla mnie na forum nie liczy się tyle grafika co treść. Forum musi być czytelne i tyle. Duży uśmiech

Daffy
√ ι ק

Reputacja: 15 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: vakrim@aqq.eu
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Nie noszę skarpetek.

« Odpowiedz #38 : 15.01.2008, 21:59:12 »

Dobra mogę dodać też inne, te najpopularniejsze. Uśmiech

Jak masz dużo czasu, to możesz powycinać ikonki z inkscapa Mrugnięcie
oczywiście dostaniesz reputkę Uśmiech

noss
Użytkownik

Reputacja: 41 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : 15.01.2008, 22:07:05 »

Jeżeli ktoś ma IE6 to powinien zaopatrzyć się w IE7, gdzie problemu nie ma. Uśmiech

Pod warunkiem, że ktoś jest świadom istnienia wersji 7, chce mu się i potrafi ją zainstalować.
Jeśli posiada Windowsa 98, Me lub 2k, wtedy nie da rady zainstalować sobie 7.

To mi trochę przypomina sytuację z Płatnikiem (ZUS). Użytkownicy Linuksa narzekali, że nie ma wersji dla ich systemu, więc w odpowiedzi słyszeli "Zainstaluj sobie Windowsa" Język

Ravicious
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Yep, that's right

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #40 : 15.01.2008, 22:58:49 »

Jeżeli ktoś ma IE6 to powinien zaopatrzyć się w Firefoksa/Operę/itp., gdzie problemu nie ma Uśmiech

no-name
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

no-name

« Odpowiedz #41 : 15.01.2008, 23:26:09 »

Chodziło mi o to, że skoro już używają IExplorera to niech używają tej najnowszej wersji a nie jakiejś starej. Mrugnięcie

Poza tym tło postów jest w 2 odcieniach szarego i wygląda kiepsko w FF czy Operze, czy IE7. Więc lepiej na siłę i tak nie do końca dostosowywać się do IE6 czy pozostać wiernym bardziej kompatybilnym i nowoczesnym przeglądarkom?

PS: @noss: mi IE7 wyskoczył z aktualizacjami koło zegara. xD
Strony: 1 2 [3] 4 5
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Zmiany graficzne.
Skocz do: