Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Prośba dotycząca zmiany kolorów używanych przez korektorów.
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Prośba dotycząca zmiany kolorów używanych przez korektorów.  (Przeczytany 7280 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kulok
√ ι ק

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #14 : 20.12.2007, 22:05:35 »

noss: korektor nie poprawia czyjiś błędów; korektor tylko wyróżnia błędy ortograficzne i ewentualnie dodaje swoją notkę pod postem (oczywiście przed umieszczeniem notki podpisuje się pod nią).

Uważam, że komentarze najładniej wyglądają gdy są pisane kolorem jasnozielonym (lub żółtym jak ktoś wcześniej wspomniał), ale błędy jak najbardziej powinny być wyróżnione kolorem czerwonym (chyba z wiadomych powodów).

INSEKT: Język
« Ostatnia zmiana: 20.12.2007, 23:12:32 wysłane przez INSEKT » Zapisane
snufkin
Gość
« Odpowiedz #15 : 21.12.2007, 12:23:11 »

@noss, poruszyłeś tutaj ważną kwestię, którą ugryzę trochę od innej strony.

Otóż, nie podoba mi się, że INSEKT, odpowiada na moje (z resztą nie tylko moje) posty edytując je, zamiast po ludzku odpowiedzieć wysyłając normalny post. Sprawa rozchodzi się o to, że tworzy to niepotrzebne zamieszanie, bo żeby zobaczyć taki dopisek, muszę zobaczyć swój post - logiczne prawda? A co się stanie kiedy otworzę temat na następnej stronie, gdzie przez noc pojawił się nowy post? Wtedy już dopisku nie zobaczę... - bo jest na poprzedniej stronie, na którą przecież nie muszę zaglądać, prawda?
@Cakper
Administrator

Reputacja: 36 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: cakper@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : 21.12.2007, 13:14:27 »

@noss, poruszyłeś tutaj ważną kwestię, którą ugryzę trochę od innej strony.

Otóż, nie podoba mi się, że INSEKT, odpowiada na moje (z resztą nie tylko moje) posty edytując je, zamiast po ludzku odpowiedzieć wysyłając normalny post. Sprawa rozchodzi się o to, że tworzy to niepotrzebne zamieszanie, bo żeby zobaczyć taki dopisek, muszę zobaczyć swój post - logiczne prawda? A co się stanie kiedy otworzę temat na następnej stronie, gdzie przez noc pojawił się nowy post? Wtedy już dopisku nie zobaczę... - bo jest na poprzedniej stronie, na którą przecież nie muszę zaglądać, prawda?
snufkin, a wyobrażasz sobie, że na każdy post z błędami miałby ktoś odpisywać pisząc - hej zrobiłeś tu o tu błąd, może łaskawie go poprawisz? W takim razie ja podziękuję za usuwanie później niepotrzebnych zupełnie postów.

@Kulok: To po co zapędzać do roboty sztab ludzi, lepiej coś zrobić z jakimś skryptem na forum, który by kolorował błędy ortograficzne w wypowiedziach, lub chociaż podkreślał czerwoną falą nawet w postach.

Ja sobie nie życzę poprawiania żadnych błędów w moich postach. Nie życzę sobie ingerencji osób trzecich w moje wypowiedzi. Jeśli popełnię byka, to proszę o zawiadomienie mnie o takim fakcie, a swojego posta sam poprawię.

Nie po to dołączałem do tego forum, aby zostać niewolnikiem monarchii absolutnej, zresztą wyjaśniałem to już dawno temu Cakprowi.

Nie wyrażam zgody również na poprawianie moich tutoriali.
OK, noss rejestrując się na forum nie dołączałeś do monarchii absolutnej, ale zaakceptowałeś pewne zasady podane przy rejestracji które nie zmieniły się od pierwszego dnia istnienia forum.

I owszem jest tam punkt, że to Ty odpowiadasz za zamieszczone na forum treści, ale zgodnie z polskim prawem prawnie za nie jest odpowiedzialny administrator, więc jeśli zajdzie taka potrzeba posty edytować będziemy, bo wybacz ale nie mam ochoty ponownie nadstawiać karku za kogoś(nie chodzi mi o Ciebie) i dostawać pisma czy telefony że chcą mnie po sądach ciągać. Forum stworzyłem tylko dla społeczności, niejednokrotnie zarywając całe noce, szkołę, rodzinę(chciałbyś w wigilię przenosić forum na n-ty serwer, zamiast usiąść i porozmawiać z rodziną której ileś czasu nie widziałeś?) siebie samego i co z tego mam? W większości fochy użytkowników i wieczne problemy. Jeśli angażuję w coś ludzi to tylko i wyłącznie po to, żeby zrobić forum jeszcze lepszym miejscem, ale skoro odbieracie(piszę do wszystkich) to opacznie insynuując rzeczy takie jak zmiana sensu waszych wypowiedzi czy wprowadzanie monarchii to wybaczcie, ale mi też już się może nie chcieć.

Za 4,5 miesiąca mam maturę, zrobimy tak że od dziś was zostawię i zobaczymy za te 5 miesięcy jak już będę miał czas jak będzie forum wyglądało, w każdym bądź razie życzę powodzenia.
snufkin
Gość
« Odpowiedz #17 : 21.12.2007, 13:50:52 »

snufkin, a wyobrażasz sobie, że na każdy post z błędami miałby ktoś odpisywać pisząc - hej zrobiłeś tu o tu błąd, może łaskawie go poprawisz? W takim razie ja podziękuję za usuwanie później niepotrzebnych zupełnie postów.

Widzę, że mnie nie zrozumiałeś, a więc posłużę się przykładem:
INSEKT: Na szczęście na tym forum są inni od ustalania zasad. Błędy będą poprawiane pogrubioną czerwienią.
Uważam, że taki komentarz powinien znaleźć się w postaci odpowiedzi wątku, a nie jako dopisek w mojej wypowiedzi.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : 21.12.2007, 14:39:09 »

INSEKT: Na szczęście na tym forum są inni od ustalania zasad. Błędy będą poprawiane pogrubioną czerwienią.
Uważam, że taki komentarz powinien znaleźć się w postaci odpowiedzi wątku, a nie jako dopisek w mojej wypowiedzi.

Na szczęście ktoś inny tutaj ustala zasady, więc dalej będziemy poprawiac błędy pogrubioną czerwienią.

W tym momencie mamy w temacie kolejny post z mało istotną informacją (bo tyczy się ona tylko Ciebie). Ale przynajmniej jesteś zadowolony?

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Prośba dotycząca zmiany kolorów używanych przez korektorów.
Skocz do: