witam

jestem tu nowa, GIMPa mam na kompie od dzisiaj, jak narazie kompletnie nie wiedzialam za co sie zabrac wiec wzielam sie za najlatwiejesze, a mianowicie za tą nieszczęsną ramkę

do 5 punktu wszystko jest ok, na 6 zaczynaja sie problemy

6. "Tworzymy kolejną przezroczystą warstwę o nazwie Ramka #1 i ustawiamy ją pod warstwą Ramka"
ok tworze kolejną warstwe ale ocb z tym "ustawiamy ją pod warstwą Ramka" jak to zrobić xD
"Ponownie Zaznaczamy wszystko (Zaznaczenie -> Wszystko) [Ctrl+A] i znowu Zmniejszamy (Zaznaczenie -> Zmniejsz...) zaznaczenie o jeden piksel więcej. Teraz Odwracamy (Zaznaczenie -> Odwróć) [Ctrl+I] zaznaczenie.
Narzędziem Wypełnienie kubełkiem [Shift+B] wypełniamy kolorem białym (#ffffff). Ramka gotowa!"
no i wlasnie chyba sknocilam cos na poczatku 6 punktu, bo jak chce wypelnic, to to co bylo czarne robi sie biale, i wychodzi na to ze mam po prostu obramowanie cale biale

tak wiem wiem dla was to banalne smieszne ze ktos tego nie kuma ale przede mną dłuuuuuuuga droga jesli chodzi i Gimpa, ktora zaczela sie wlasnie dzis ;] będe wdzięczna za pomoc ;]