Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: propozycja do bitew  (Przeczytany 7189 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #14 : 03.04.2007, 07:43:39 »

A gram Mrugnięcie Brat cioteczny mnie namówił i mu tłumaczyłem że w nie da się grać i nie będę, ale mi się jednak spodobało. Najpierw to grałem na 41 później na 45 i zostałem na 47 Chichot

ba®thez
√ ι ק

Reputacja: 12 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: barthez(na)gimpuj.info
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : 03.04.2007, 09:36:11 »

[ot]
o jesteś... OGame'owcy :/ żal mi was, jak widze, jak marnujecie sobie zycie... Uśmiech
[/ot]

A co do anonimowego głosowania dało by sie to zrobić. Autor nie musi sie wyrzekać praw autorskich, zawsze moze dodać w komentarzu pliku ze jest jego autorem.  Chociaz to dało by sie sprawdzić zapisując plik na dysk, ale było by więcej kłopotów. Jak to ktoś mówi "nie ma rady na układy" wiec to nie wiele moze pomóc ale zawsze w pewnym stopniu ograniczy to stronniczość.

Serdecznie zapraszam do mojej galerii

Nie udzielam pomocy poza forum i kanałem IRC
Yantar
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #16 : 03.04.2007, 21:19:56 »

I jesszcze od siebie dodałbym, żeby można było głosować od 20, 30 postów. Myśle, że 10 postów to nic i tak naprawde można je zdobyć w jeden dzień i bez większych problemów. Prócz reputacji powinny być jeszcze dodatkowe rangi, a myśle, że do 10 odpowiedzi użytkownik powinien być uznawany jako gość(tzn bywa u nas) i to nie powinno tyczyc sie tylko dzialu bitew, ale i calego forum.

Pozdrawiam
Przecież moderatorzy i tak mają pewien wpływ czy uznać ważność głosu. A co do drugiej kwesti to chyba lepiej dostac niezależny głos nawet od kogoś nowego (tak ja nim jestem, nie wiem mam nastukać np. 100 postow i wtedy będe swojak?Mrugnięcie) niż od kogoś kto czasem ma juz określone "preferencje". Zreszta wszystko to zależy od tego jak bardzo komuś zależy na różnych licznikach.
P.S.
Jeżeli mi obie prace bardzo się podobają to wstrzymuje się od głosu...
Sęk w tym, ze bitwy maja przeważnie wyznaczone zasady zwycięstwa jednocześnie na termin i liczbe głosow. Przy niemożności oddania głosu na obie, jest to zawsze ukłon w strone tego, ktory w danej chwili ma mniej. (choć jak czytałem regulamin to furtka do czegoś takiego istnieje ale nie jest praktykowana).
jokerwader
Użytkownik

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #17 : 03.04.2007, 21:47:20 »

Przecież moderatorzy i tak mają pewien wpływ czy uznać ważność głosu
Lepszym rozwiązaniem jest zmiana regulaminu czy ciągłe kasowanie bezmyślnych głosów?

A co do drugiej kwesti to chyba lepiej dostac niezależny głos nawet od kogoś nowego niż od kogoś kto czasem ma juz określone "preferencje"

Dla mnie ważne jest żeby ten głos miał jakieś podstawy i opisywał za jak i przeciw, a nie "mi sie prace nie podobają ale zagłosuje na x".

(tak ja nim jestem, nie wiem mam nastukać np. 100 postow i wtedy będe swojak?Mrugnięcie)

Tak lub nie. To już zależy tylko od ciebie.

Sęk w tym, ze bitwy maja przeważnie wyznaczone zasady zwycięstwa jednocześnie na termin i liczbe głosow.
Nie zrozumiałem twojego przesłania w tym zdaniu.

Przy niemożności oddania głosu na obie, jest to zawsze ukłon w strone tego, ktory w danej chwili ma mniej

Lub wzmocnienie tego, który ma więcej.

http://www.gimpuj.info/index.php/topic,416.msg15465.html

Tu chodzi o to, że użytkownik który się wypowiada i wystawia ocenę często robi to z niewiedzą jak i bezmyślnie(bo dodatkowy post?). Jeżeli powstana rangi to poczujesz się urażony mając nad avatarkiem napis "bywa u nas"?
« Ostatnia zmiana: 03.04.2007, 21:59:38 wysłane przez jokerwader » Zapisane

Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #18 : 03.04.2007, 21:47:34 »

Tak czy inaczej przecież nawet jak sobie autor podpisze prace to może ktoś inny podszywać się pod niego na innym forum, a później szpanować jaki on wielki grafik. A puki takiego nie znajdziesz to raczej trudno udowodni czy ktoś buchną ci pracę czy nie.

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #19 : 03.04.2007, 22:28:21 »

Przecież moderatorzy i tak mają pewien wpływ czy uznać ważność głosu
Lepszym rozwiązaniem jest zmiana regulaminu czy ciągłe kasowanie bezmyślnych głosów?

A przeczytałeś go?Mrugnięcie
Niezależnie od odpowiedzi wiem, że mało kto to robi. Myślisz, że jak zmienię wpisy w regulaminie, to ludzie pomyślą "o... nie mogę oddać głosu... przecież w regulaminie którego nie czytałem tak pisze". Jasne, że nie.
Tak czy siak to moderator będzie musiał wywalić głos.

Przecież moderatorzy i tak mają pewien wpływ czy uznać ważność głosu. A co do drugiej kwesti to chyba lepiej dostac niezależny głos nawet od kogoś nowego (tak ja nim jestem, nie wiem mam nastukać np. 100 postow i wtedy będe swojak?Mrugnięcie) niż od kogoś kto czasem ma juz określone "preferencje". Zreszta wszystko to zależy od tego jak bardzo komuś zależy na różnych licznikach.

Jak nastukasz 100 postów, to będę wiedział, że nie jesteś X, który zrobił sobie 2 konto (Język), albo poproszony przez niego kumpel,żaby oddał głos na Xa w bitwie... Więc trochę ułatwia robotę:]
Phoenix
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

JID: pho3nix@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

twoja stara gra w guitar hero kierownicą

« Odpowiedz #20 : 06.04.2007, 19:31:22 »

Ale rangi to chyba dobry pomysł! Uśmiech

Anamden
Gość
« Odpowiedz #21 : 06.12.2007, 22:22:58 »

Widziałem bitwe ale juz na "anonimowych zasadach"

Czyli pomysł wszedł czy nie ?

Ps.

Mialem problemy z netem i długo mnie nie było !.
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: propozycja do bitew
Skocz do: