Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: minigaleria by kipone  (Przeczytany 2756 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kipone
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

kipArt

« : 12.01.2007, 13:39:07 »

hmm... troche mi sie nudzilo wiec zrobilem 3 sigi oto one:

#1 Aquasig:

#2 Garfisig: Mial uzekac prostota Duży uśmiech

#3 Crazysig: Ogolnie crazy Duży uśmiech

Prosze o oceny 0-10 i jak malo kto pozwalam wam kompletnie pojechac jak ci sie nie podoba to opisz to jak wydaje ci sie wstretna i odrazajaca powiedz Duży uśmiech

EDIT:

Ops zauwazylem ze ramki mi zniknely w #1 i #2 albo takie delikutasne sie zrobily Duży uśmiech troche lipa Niezdecydowany
petiGROS
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 12.01.2007, 14:49:09 »

Wszystkie w podobnym stylu. Moim zdaniem są naprawdę dobre. Zarzuty mógłbym wysunąć pod adresem #2. Garfield w tle jest na tyle wyraźny, że napis wygląda jakby leżał na jego oczach. Pierwszoplanowego Garfielda ustawiłbym niec w lewo, chociaż może nie, po prostu bym go większego wkleił. A plecy gdzie się kończą tam się kończyć mogą.
Ładne, zgrabne, proste. Tylko ramki - jak sam zauważyłeś - zbyt delikatne i niewidoczne. Delikatność nie jest tu jednak problemem. Możesz bowiem zrobić ramkę i przeciągnąć ją eraserem. Będzie widoczna, delikatna i półprzezroczysta. Moja ogólna ocena 9/10.
Ciekaw jestem opinii innych użytkowników.

Mam jeszcze pytanko, dlaczego masz dwie galerie. Zapytuję, bo zaraz o to będą się dobijali moderatorzy.

pozdrawiam
petiGROS

Szajba
Użytkownik

Reputacja: 8 Offline Offline

GIMP: 2.3
Galeria Użytkownika

Chillout

« Odpowiedz #2 : 12.01.2007, 15:09:45 »

4/10 wszystkie.

Tła monotonne, nie wtopione rendery (bądź przetopione) źle dobrane brushe i nie pasujące napisy (ostra czcionka, dziwne miejsce, za duży rozmiar)

Za to trzymałeś się kolorystyki

Widać że się przy nich nie napracowałeś. Kilka klinięć myszką i kopii.

Prostora użeka. Ale ta subtelna, a nie przesadzona. Pracuj więcej.

-----
kipone
Użytkownik

Galeria Użytkownika

kipArt

« Odpowiedz #3 : 12.01.2007, 16:09:33 »

Nic mi moderatozy nie powiedza bo sie pytalem shah'a czy mozna odswiezac a on mowil ze nie bardzo to ja zapytalem sie czyli zrobie nowy temat a on powiedzial ze ok no to zrobilem Duży uśmiech pozdro dzieki szajba masz troche racji przyznaje dzieki za ocenki ludzie zachecam do daleszego oceniania i komentowania Mrugnięcie
petiGROS
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 12.01.2007, 16:17:13 »

Jak Ci Shah powiedział, to szacun...

A teraz na serio. Szajba chcę się zapytać o taką sprawę:

Tła monotonne, nie wtopione rendery (bądź przetopione) źle dobrane brushe i nie pasujące napisy (ostra czcionka, dziwne miejsce, za duży rozmiar)

Czy jesteś za tym, żeby zawsze wtapiać rendera. Jak patrzę przykładowo na #3 sygn kipone'a to mam wrażenie, że to taka poetyka, taki styl tworzenia sygnatur - z nie wtopionym renderem, lecz z wręcz bezczelnie przyklejony do reszty. Co sądzisz?
Jak zacznie mi się zmieniać sposób percypowania - zacznę postrzegać to w inny sposób najprawdopodobniej. Ale tymczasem powiedz swoje zdanie.

pozdrawiam

ps. trochę się poprawiłem, żeby być jaśniejszym. kipone - ja jestem szczególnie fond of 1st one. ale to nie tylko kwestia preferencji estetycznych, ta sygnatura jest naprawde dobra. i widać, że się napracowałeś nad nią. a to że nie wszystko jest idealnie, no cóż, wszyscy się uczymy.
Zatem do pracy rodacy.
« Ostatnia zmiana: 12.01.2007, 16:53:37 wysłane przez petiGROS » Zapisane

kipone
Użytkownik

Galeria Użytkownika

kipArt

« Odpowiedz #5 : 12.01.2007, 16:36:16 »

O co teraz chodzi bo ja nie wiem Co? Duży uśmiech

EDIT:
Szczerze mowiac to troche mi sie przykro zrobilo jak szajba tak pocisnal Duży uśmiech bo nad 1 i 3 sie troche napracowalem no nad 1 szczegolnie ale co tam Duży uśmiech Rozni ludzie maja rozne gusta i chwala im za to.
Shah
Emeryt

Reputacja: 18 Offline Offline

JID: shah@jabber.aster.pl
Galeria Użytkownika

Użytkownik zbanowany

« Odpowiedz #6 : 12.01.2007, 17:02:42 »

Cytat: kipone
Nic mi moderatozy nie powiedza bo sie pytalem shah'a czy mozna odswiezac a on mowil ze nie bardzo to ja zapytalem sie czyli zrobie nowy temat a on powiedzial ze ok no to zrobilem

nie ma robienia dwóch galerii!!!! mówiłem, ze trafi do kosza.

Zamykam

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: minigaleria by kipone
Skocz do: