Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Wklejanie elementu dokładnie w wyznaczony obszar
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Wklejanie elementu dokładnie w wyznaczony obszar  (Przeczytany 2356 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
grinol
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

grinol

« : 27.07.2014, 00:47:08 »

Witam ma następujący problem. Podam na przykładzie. Chciałbym z głowy wyciąć twarz i wkleić tam inną tak żeby po wklejeniu nie wystawała za obrys. To znaczy wkleić tę twarz dokładnie w tym samym miejscu z którego poprzednio wycinałem. Wiem że dla wielu to będzie banalne ale jestem jeszcze zielony w gimpie :v liczę na odpowiedź, pozdro!

//be@: Poprawiłam tytuł
« Ostatnia zmiana: 06.08.2014, 18:10:10 wysłane przez be@ » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 27.07.2014, 08:37:55 »

Wystarczy zaznaczyć dokładnie obszar, w który chcesz wkleić twarz i użyć opcji: Edycja -> Wklej do. Rzadko jednak twarz z innego zdjęcia tak idealnie pasuje rozmiarem, kątem nachylenia itp. Lepiej wkleić ją jako nową warstwę. Wtedy można tę twarz dowolnie przesuwać Przesuwanie, obracać Narzędzie do obracania, skalować Skalowanie i łatwo dopasować odcień czy jasność.
Poza tym warto przeczytać poradę użytkownika POGO: http://www.gimpuj.info/index.php/topic,63115.msg289944.html#msg289944.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Wklejanie elementu dokładnie w wyznaczony obszar
Skocz do: